• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Колеги сряда се започва кухнята, шпакловане и латекс, после нивелираща замазка и ламинат. Сега дилема е дали да си правя бар-плот или не. Ако го правя от какво да бъде от Итонг и след това шпакловане и латекс или от ПДЧ в цвят подобен на ламината.
Проблема е че кухненските шкафове няма да са по двете стени от снимката а само по късата понеже така ми е заложена ел. инсталацията и печката се пада в ъгъла.
Късата стена е 3.3м етра а дългата 7.10м

Вие какво бихте ме посъветвали ?

Прикачен файл

кухня.jpg
кухня.jpg (39.43 KиБ) Видяна 4112 пъти
Като го направите от итонг за какво ще го ползвате?
Аз тази година си махнах бара, понеже на него може да се слага само декорация.
Сега се чудя какво да го правя и само място ми заема.
Изображение
На негово място искам да си направя шкаф, в който да има място за всякакви съдове.
Ами реално и аз се чудя този бар какво ще слагам на него, но просто от малък си мечтая да имам бар.

Мисля си че ако затворя с бар ще е по-красиво като гледаш към кухнята без да виждаш измити чинии знам ли :cry:

Няколко дена чертая в нас разни схеми и не знам.


$64EN - откъде си го поръчвал този бар и колко пари ти излезе ?
gamencerista написа:$64EN - откъде си го поръчвал този бар и колко пари ти излезе ?

Сами сме си го правили, но беше преди 10 години и не помня колко е струвал.
Ох не знам какво да правя, реално ако сложа плот от ПДЧ ще е за да мога от вътрешната страна откъм кухнята да го ползвам за допълнителни шкафове, обаче пък много ще ми затвори пространството за трапезна маса с 6-8 стола 8-[
От рисунката ти не става ясно колко място имаш. Според мен бар-плот има смисъл когато се поставят допълнително шкафове под него и над него, в противен случай няма смисъл.
Ами размерите са 7.20х3.30м
Здрасти,и аз бях готов и много исках плот,но мери....пак мери,не сложих и сега не съжалявам.Помещението е 7.30х5 и точно ще пречеше на трапезната маса,по-точно да минаваш спокоино около нея.Направи го без,пък плот винаги може да туриш :drinkers:
В бившия ми апартамент си бях направил барплот. Страшно удобно ми беше. Пред него ми беше трапезната маса, а в него - мивката. И сервирането и отсвервирането беше възможно най-удобно. Жалко, че заради прозореца и вратата при теб няма как да се направи.
Ами да за съжаление бара може би ще остане за хола на втория етаж. Там поне мястото ще е огромно и ще може да се експериментира :)
И аз в момента се чудя, дали да направя един "остров" или "полуостров" в кухнята, който да включва и шкавчета отдолу, барплот, така също мивка, и плот, на който жена ми може да си реже и прави разни работи, като същевременно е обърната към трапезарията и дневната и телевизора. Реално се явява и като разделение между отделните зони. Абе така както го написах си е голяма оферта. :-D Нещо такова си го представям.

Прикачен файл

Practical-Kitchen-Design-3.jpg
Practical-Kitchen-Design-3.jpg (57.06 KиБ) Видяна 3568 пъти
Аз нямам остров и не ми липсва, но в приятели съм установил, че е доста удобно ако да речем се прави нещо колективно - един бели картофи, друг реже мръвки, трети пие бира - става приятно щото сте в кръг и всички се виждате, инак без острова трябва или да сте в редичка или някой да работи, а другите да са седнали относително далеч от него/нея
Принципно барплота е добре де се комбинира с някакви шкафове или поне рафтове от страната на кухненското оборудване, но като ти гледам рисунката ще създава само неудобство. За да ме разбереш, отвори вратата на печката/фурната и измери разстоянието между края на вратичката и мястото където ще свършва барплота. Ако е под 1 метър си е направо мъка. Представи си как си отворил фурната и аха да се наведеш, задника ти се удря в барплота и ти политаш с главата в тавата. :lol: Ако седнеш да си пиеш кафето до вратата и някой влети докато си вдигнал чашката към устата, дали няма да си изгориш мъжествеността. :-D
Иначе би било добре да закрие част от кухненското оборудване, но ако ще ти отнеме от мястото за сядане е излишено.
С тая мода кухнята да ти е в хола/трапезарията, имам чувството, че съм в боксониера. И аз съм на твоето положение в момента и за да не се осмърдява хола съм предвидил аспирация с капацитет 900 куб.м. за час, защото цялото помещение е към 45 кв.м. Шефа/собственика на фирмата, която ми прави кухнята казва, че за първи път слага толкова мощен аспиратор.
Привет,колеги.Аз току-що завърших усвояване на тераса "направи си сам"(днес,за финал извадих аеропланката),защото така или иначе не си създадохме навик да я ползваме като тераса.Ще я ползваме за кухненски бокс или ъгъл-не знам как е по-правилно да се каже.Подзиждането от аеропланката мисля да го ползвам за барплот.Въпроса ми към знаещите е: каква трябва да е стандартната височина на плота,за да се върже със стандартни щъркели(високи столове) и да е удобен и практичен?Трябва да има някакъв стандарт,според мен,а и сега е момента да къртя или доиззиждам ако трябва. Иначе си държа на идеята за плот-стара мечта ми е,а и ще се ползва за бърза закуска,кафенце,питие-хладилника ще е на една ръка разстояние,телевизора ще е на удобно място насреща и предполагам,че плота ще ми стане любимо местенце....Слагам му лунички отгоре за удобство при четене,контакт за зарядното на лаптопа......

Прикачен файл

Photo0368.jpg
Имам идея как да си подбереш най-добрата височина за теб.
Почти няма заведение без барплот. Обиколи няколко с ролетката в джоба и който ти хареса най-много му вземи размера (височината). Така ще събереш повече информация и за дизайна и за практичността, а и в зависимост от твоята височина и/или съответните столове може да постигнеш златното сечение.
+1! Близко е до акъла,ама.... Освен това със сигурност ще е приятно проучване :D :D :D. Благодаря много,колега! Допадна ми идеята!
Междувременно попрочетох по темата,но се оказа ,че дават толеранс на височината от почти двадесет сантиметра между мин и макс и наистина,докато не се опита няма как да се каже кое ще е най удачно.
Заставаш прав, свиваш едната ръка в лакътя и с другата мериш от пода до долната част на лакътя :wink: :roll:
chapara написа:Заставаш прав, свиваш едната ръка в лакътя и с другата мериш от пода до долната част на лакътя :wink: :roll:


Това е за кухненски плот, за да шеташ без да се навеждаш. Барплотът е малко по-висок - заставаш на колене и до нивото на брадичката. Принципно докато консумираш ако главата ти не се подава над масата, гонят те от заведението. Затова в различните барове критерият е различен.
schuldiner написа:
chapara написа:Заставаш прав, свиваш едната ръка в лакътя и с другата мериш от пода до долната част на лакътя :wink: :roll:


Това е за кухненски плот, за да шеташ без да се навеждаш. Барплотът е малко по-висок - заставаш на колене и до нивото на брадичката. Принципно докато консумираш ако главата ти не се подава над масата, гонят те от заведението. Затова в различните барове критерият е различен.

Хахахахаха-ще обясня критерия на жена ми! Спре ли да ми се подава главата..... Хахахахаха!
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Кухня”