• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 80
Съвети за начинаещи готвачи.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон фев 01, 2021 4:14 amkolev_k написа:
Здравейте,у дома много се харчи зелевия сок(чорбата)и зелето започна да остава на сухо.С какво да долея,чиста вода или солен разтвор?Благодаря!
Не доливай. Затворете зелето за сарми и нарязано в буркани, тогава му трябва малко чорба да уплътни.
Ако ви трябва още чорба и няма кой да ви даде, просто заложете ново зеле. Зеле винаги може дасе направи
Така смятам да направя и аз- към края на февруари ще се прави ново зеле, че имам брат тревоопасен.
След пресичането с минимална доза КМБС, не забелязвам никакви отклонения или странични ефекти- вкусови и ароматни. Супер си е зеенцето, нищо, че горното редче седи по меко. Трябваше да налея повече саламура, да покрие поне 15-20см.
hidrazin - майстор
пон фев 01, 2021 9:13 amТрифон П.Трифонов написа:
Така смятам да направя и аз- към края на февруари ще се прави ново зеле,...
Осъй ся туй зелИ. Днес имаш празник - "Денят на мъченик Трифон".
Да пУчерпиш!!!
:partyman:
пон фев 01, 2021 9:52 amhidrazin написа:
Осъй ся туй зелИ. Днес имаш празник - "Денят на мъченик Трифон".
Да пУчерпиш!!!
:partyman:
Ам кък бееее, естествено, само че с фафли и бамбони, че съм на работа, да га...Виртуално разливам червено с бакъра.
На оргиналния, след две недели ше е баш, че тогас пък е Зарезан.
Който е айляк, днес да си направи генерална репетиция! Наздраве!
nilro - специалист
Smart кисело зеле
Сложих
помпата и автоматизацията от фонтана да джуркат бидончето със зеле.
Включва се за по 30 минути на изгрев и залез слънце.
Такава беше сцената за фонтанчето и при залез се включваше и лампа.
Ако мислите,че светлина в бидона ще подобри вкусовите качества на зелето,ще взема да го светна.
:)

Прикачен файл

DEC045E3-F7CC-4E3C-81C4-FFB364EC6183.jpeg

Прикачен файл

12F2B876-FAFC-4144-AE68-C3898D66E2F8.jpeg

Прикачен файл

6EB3DEBE-2AD5-4B1E-950C-4AA652916D86.jpeg
gogo7777 - майстор
Така "smart" чорбата ще стане на боза. :)
hidrazin - майстор
нед окт 30, 2022 2:09 pmgogo7777 написа:
Така "smart" чорбата ще стане на боза. :)
И това е вярно. Ръждата не прощава... А вкуса ще е "железен". :-D
:partyman:
nilro - специалист
Защо ме плашите?
Няма условия за образуване на ръжда.
Има и друг бидон без претакане.
Ще споделя,ако го превърна на боза.
Andri01 - майстор
От завист го правят. :partyman:
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 80

Тема "Кисело зеле" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: