съб мар 23, 2024 4:10 pmТрифон П.Трифонов написа: Наклонът на ската има ли някакво отношение?Има. По-малък ъгъл при билото по-голяма стабилност на фигурата и по-малка динамика в ребрата.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
BLUEPUPIL
- майстор
203 мнения в "Как да си направя армировката?"
Трифон П.Трифонов
- майстор
пон мар 25, 2024 7:14 amgogo7777 написа:Сигурен съм, че има.съб мар 23, 2024 4:10 pmТрифон П.Трифонов написа: Наклонът на ската има ли някакво отношение?Има. По-малък ъгъл при билото по-голяма стабилност на фигурата и по-малка динамика в ребрата.
Все пак, беше уточнено- изчисленията са направени за наклон 10-20 градуса.
Приемам, че в този диапазон разликите в натоварването на ребрата са малки, към практически незначителни.
Съвсем друго нещо би било при конструкция "алпийско бунгало", както и ти уточняваш.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Мен лично, такива подробности не ме интересуват- беше ми отговорено, но ти продължавай- полезен си!
BLUEPUPIL
- майстор
Сега мога да постъпя като hidrazin в тази тема
viewtopic.php?f=11&t=70349&start=180
, да обиждам, когато ми зададат въпрос и да прикривам невежеството с враждебност.
Но няма. Иначе ще победи злото.
Казах грубо, диапазона от 10-20 градуса. Обичам наклона да е в проценти. 20%(11°) - 40%(22°). Реално металният покрив не е добре да слиза под 20%, а керемиденият за естетика често се прави с минималния от 40%. Лично аз смятам класическия наклон за керамични керемиди от 50%(26.6°) за перфектен, ама на някои им се струва опасно да се качват на такъв наклон.
На въпроса за оразмеряването на дървените ребра и наклона на ската. Увеличаването на наклона води до намаляване на силите, предизвикващи огъване на реброто и провисване. От друга страна, обаче увеличаването на наклона води до увеличаване на дължината на ребрата между столиците, и увеличава силите предизвикващи огъване на реброто и провисване.
Тъй като предложената „методика“ работи със стъпка (при дължина на ребрата) от 0.5м, което е доста грубо и приблизително, то за целите на това опростяване можем да приемем, че влиянието на наклона на ската, не оказва осезаемо въздействие върху напречното сечение на ребрата в диапазона 20–40%.
viewtopic.php?f=11&t=70349&start=180
, да обиждам, когато ми зададат въпрос и да прикривам невежеството с враждебност.
Но няма. Иначе ще победи злото.
Казах грубо, диапазона от 10-20 градуса. Обичам наклона да е в проценти. 20%(11°) - 40%(22°). Реално металният покрив не е добре да слиза под 20%, а керемиденият за естетика често се прави с минималния от 40%. Лично аз смятам класическия наклон за керамични керемиди от 50%(26.6°) за перфектен, ама на някои им се струва опасно да се качват на такъв наклон.
На въпроса за оразмеряването на дървените ребра и наклона на ската. Увеличаването на наклона води до намаляване на силите, предизвикващи огъване на реброто и провисване. От друга страна, обаче увеличаването на наклона води до увеличаване на дължината на ребрата между столиците, и увеличава силите предизвикващи огъване на реброто и провисване.
Тъй като предложената „методика“ работи със стъпка (при дължина на ребрата) от 0.5м, което е доста грубо и приблизително, то за целите на това опростяване можем да приемем, че влиянието на наклона на ската, не оказва осезаемо въздействие върху напречното сечение на ребрата в диапазона 20–40%.
gogo7777
- майстор
пон мар 25, 2024 11:59 amТрифон П.Трифонов написа:Задача по "трудово обучение" 7-ми клас: Направете двускатен покрив без билна греда, попове, столици. Само с ребра и паянти.
А можеш ли да приемеш, че задавайки въпрос, имам за цел нещата да се коментират и уточнят от специалист, понеже на мен ми е ясно, но нямам за цел да се правя на много умен?!
Каквото правя, правя го без да питам никого- всички вече сте си казали, а аз просто го намирам онова, което ми трябва.
BLUEPUPIL
- майстор
Тема "Как да си направя армировката?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература