• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Johny - майстор
Бих те посъветвал следното:
Расъедини всички връзки, които са ти проблемни. Установи по кой проводник идва фазата и я подключи към общата клема на ключа.
Остават ти две свободни клеми. Включи ги директно към лампи, вентилатор или каквото ти е там монтирано. Свободните клеми от лампи, вентилатор и т.н., подключи към нула, която можеш да вземеш от там, където я има.
Как да определиш фазата - с фазомер/правилното е фазоуказател/.
Как да определиш нулата - вземаш една фасунга с лампа и достатъчно дълги проводници към нея. Единият край ти е подключен към фазата, а с другия внимателно докосваш свободните проводници. Ако лампата светне, значи е нула. Ако свети слабо или ти светне друга лампа, значи този проводник минава през друг консуматор. Ако въобще не свети, зачи проводника е прекъснат или пак е фаза!.
На пръв поглед изглежда сложно, но всъщност писането е повече, отколкото работата. Ще ти отнеме малко време и е най-сигурно.
Успех!
John - специалист
Колега,сигурен ли си че,си пуснал нула от контакта до другата лампа?
илко илиев - специалист
ако е панелно жилище връзките са в самите ключове! ТОЙ КАКТО ПИШЕШЕ ПО ГОРЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗКАЧИ ВСИЧКОТО И да се мери и да се върже на ново.това ако всичко е както трябва няма значение какво ще свети,върти или каквото и да е.от самия ключ ще трябва да излизат като се включат и двате --фаза и едната фаза отива за лампа вентилатор, а другата до другата фасунга която е в коридора сама
Trifun - специалист
А тук малко UP ? :) Че ми е интересно какво се оказа в крайна сметка ... :roll:
  • 1
  • 2

Тема "двоен ключ-проблем" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: