Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
nikibol - специалист
Здравейте.
Днес се захванах и поизкъртих малко стените около контактите/100см-50 см./ поради факта, че бяха надигнати и шпакловката бе на по високо ниво.
След като ди поизкъртих видях, че отдолу се показа вароциментова замазка/хоросан/. На някой места и той се отдели и отолу се показа тухла. По големите дупки запълних с хоросан+цимент... като преди това напръсках обилно с вода. Има ли по здрав и сигурен начин???
От всичко прочетено от форума ми стна ясно, че трябва да грундирам с дълбокопроникваш грунд/боро/ или.. С200+вода в съотношение 1:5.
С какво да грундирам хоросана за да се получи здрава и сигурна основа?
След това ще се прави и шпакловката. В долната част на стените има малко влага. Скоро изолирах стените отвън и все още не са изсъхнали. Инетресува ме: Каква шпакловка да избера/циментова или гипсова/ и някакъв качествен производител.
Мисля да мина и каратавана, като смятам да положа преди това мрежа/за изолациите/ с лепило за същите и след това да мина с шпакловка и сатен гипс.. накрая. Ще има ли ефект при положение, че в момента същият е леко понапукан.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Лек ден и приятен уникенд.
svetliopi44 - Чирак...
За шпакловка върху хоросана не ти е нужен никакъв грунд ... само да е обезпрашено ... слагай нещо на гипсова основа ... зависи от дебелината-лепило,шпакловка или ако е мн.дебело гипс... за тавана добре си го решил ,но не е зле да обработиш фугите преди това...
housedoktor - майстор
1 за шпакловането-грунд дълбоко проникващ (аз лично работя с Деко на Оргахим) като преди това отстраняваш нестабилната основа .Не те разбрах добре за влагата..с какво изолира отвън? Иначе циментова шпакловка(с фибри е по добре ).Може и ПВЦ мрежа
2 за тавана ....става с рабецова мрежа,завита в дървените 4асти на тавана ,но ...........бих поставил гипсокартон или ламперия като и в двата случя ще поставя и вата
mitko414 - специалист
бих поставил гипсокартон или ламперия като и в двата случя ще поставя и вата
Без да съм дипломиран майстор, заставам на 100% зад горното мнение. Твоето решение (предложение) е временно и след време тавана ще се напука пак. По-добре повече пари, но за нещо което ще върши работа, отколкото малко пари, но за временно решение.

Все пак парите и тавана си е твой, ти решаваш, от нас само мнения и съвети.

Тема "Шпакловка на "кръпки".. какъв грунд?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: