• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
:?

Затегнах крана преди водомера, мисля че се подразбираше. Иначе щях да пиша - крановете се саморазвиват. Както съм отбелязал и във водещите постове - саморазвиване е напълно теоретично ии практически невъзможно.

Както и да е, тази нощ не протече, а днес свалих отново двете глави, разглобих ги отново основно, сглобих ги по един и същи начин, стегнах ги общо взето с еднакво усилие, повече от друг път, с идеята колкото може повече да прилепнат. Сложих тази която протичаше на мястото на другата която не протичаше.

Обиколих всички магазини за ВиК части да търся уплътнение от каучук за керамична глава, и всички са категорични че няма такова нещо, и никога не е имало. А колега от автофорума ми го показа снощи снимано, поне 10 такива, и каза че първото което прави, е да смени това меко тефлоново уплътнение с по-дебело каучуково, защото и на него редовно му се случва да му протече. Той е категоричен че се получава от не-доброто притискане. Затова и сега при монтажа ги стегнах едва ли не максимално, пък да видим. Колегата е от друг град, затова не мога да отида до него просто да си взема.

Идеи откъде да се купят въпросните уплътнения? За черните каучукови от снимката става въпрос?

kuuuuuuuul - батерията с 1 врътка е най-най-най-голямото недоразумение, ако имаш предвид тези дето са с 1 ръчка, и с нея правиш всичко - сила на водата, отношение топла:студена. На такава чешма докато си регулирам силата с нужната температура, минава поне минута, затова гледам да се измия макс. бързо, и да се махна. А ако това пък ми е на душа - ще избеснея и ще го изкъртя.

Прикачен файл

p9090006_128.jpg
p9090006_128.jpg (144.8 KиБ) Видяна 10056 пъти
masterval - майстор
Същият проблем и при мен с тези керамични глави.
Аз не бих си слагал такива, понеже съм патил, но се набутах да си купя "ретро" врътки на Видима, а те се комплектоват след това само със сец. глави, които имат допълнителна резба, а те са само керамични...

Та проблемът е описан най-добре от Spokoiniq.
Китайските глави имат един недостатък - това пластмасово уплътнение на главата е криво - познава се, ако изправите главата върху уплътнението тя не стои отвесна, а леко като кулата в Пиза.
На Видима са прави, но както беше казано по-горе, идва малко късо :?
Таралеж в гащите.
Освен това са много шумни в сравнение с обикновените.
  • 1
  • 2

Тема "ВиК проблем с керамична глава - протича винаги през нощта" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: