• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
при нас е така обикновенно под водата е пясък и при редовно изсмукване се образува водния резерв.интересно е такъв воден стълб и аз неповярвах но е факт.Със сигурност мога да ти кажа само че отдолу жилата е около 3 метра широка.Терена на който е сондажа е с наклон и под водата е пясък със сива глина но в доста гъста консистенция.Незнам дали е възможно вследствие наклона на терена при оттичане на водата да е заталачила дъното от пясъка и сивата глина и заради това да е вдигнала толкова нивото.Не сам специалист просто търся помощ
vpa - специалист
Здрасти! Пробих с ръчно 12м и водата ми е на 6,20м - само глина. На 5,50 излезе леко песъкливо и едро като филц. След това само глина и твърда като камък едвам се пробива. Иска ми се да пробия още метър два ама стигнах много твърд слой + това видях че лятото нивото немръдна. Сега 10мин. черпя с потопяема руска помпа "Ручек" и 10 мин. чакам да се напълни. Диаметъра е 160мм. Все още несъм го затръбил, но след като пробия още малко ще му сложа едно перфорирано ПВЦ с различни отвори от Ф2мм до 12мм.
LazarGanev - "Велик майстор"
vpa написа:
ще му сложа едно перфорирано ПВЦ с различни отвори от Ф2мм до 12мм.
Това пък защо?
дайте някакви предложения pls.
vpa - специалист
LazarGanev написа:
vpa написа:
ще му сложа едно перфорирано ПВЦ с различни отвори от Ф2мм до 12мм.
Това пък защо?
Ами имам горна вода която неискам да я пренебрегна. Затова ПВЦ тръбата която ще вкарам мисля да я надупча за да минава отнякъде тази, а и каквато и да е друга вода :-D .
LazarGanev - "Велик майстор"
Въпросът ми беше защо ти са отвори 12мм. А пък за горната вода забрави, че ще ти е полезна, тя само пречи.
предложете нещо за моя проблем плс
vpa - специалист
mito1985 написа:
предложете нещо за моя проблем плс
Единственото което ми идва на ум е да извикаш кола. Пробива от сутринта до обяд и веднага слагаш тръбите иначе е много сложно всичко друго. Ти една част си изкопал така че правят колкото искаш затръбяват и айдеее. Аз по Бургас ако намеря някой от тия старите (ТКЗС) сондьорски коли бих направил така.
Здравейте, колеги! Имам въпрос към повече или по-малко патилите с ръчна сонда от Вас: Достигнал съм 6 м. пробиване с ръчна сонда с ф127мм. - последния метър е под вода. Дебита е малък. Точно на 6-тия метър се появи по-твърда скала, при която главите с които разполагам не действуват! Обикновено съветите са да се откажа, или да извикам механизирано сондиране. Въпроса ми е : мога ли сам да опитам да сляза още малко надолу /30-40см./ с помоща на перфоратор с малък диаметър твърдосплавно свредло ф25 и после да разширя с по-голям диаметър такова ??? Т.е за кратко да се намесят генератор 2kw и перфоратор 1100w. Нямам представа би ли се получило къртене /пробиване/ от такова разстояние посредством въртящите се 7 - 7,5метрови тръби ??? Искам да опитам, преди да се откажа - някой, който има опит в дълбането на труден участък - нека помогне със съвет! Предварително Ви благодаря! Янко Колев
  • 1
  • 2

Тема "проблеми със сондаж help" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: