Извинявам се ,че пиша в чужда тема . За моя циркуляр с мотор 1,6kw и 2800 оборота, монофазен мога ли да сложа диск 600мм
Всичко за дърводелството
skrijo
- специалист
44 мнения в "диск за циркуляр - въпрос"
housedoktor
- майстор
mitko64 написа:Извинявам се и аз,че ще задам питане в чужда тема. Мога ли на отрезен флекс с характеристики 2100W, 3500об.,диск355мм,ф25.4мм отвор,да монтирам циркуляр със същия или близак диаметър.Всичко може но виж тази тема и прецени сам
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... highlight=
полезно е да погледнеш и това:
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=3816
mitko64
- майстор
Темите естествено съм ги чел. Извинявам се ако не съм задал ясно въпроса,но сравнявам настолен циркулярен трион(примерно Спарки-1600w, 5000 min-1,305mm диск) и настолна отрезна машина за рязане на метални профили и тръби 2100w, 3500min-1,355mm диск за метал която притежавам. Машината си има супорт за стабилно закрепване на детаили до 150мм. Налага ми се точно рязане на чамови греди под прав и 45град. ъгли. Периферните скорусти на сравняваните по-горе машини са сходни. И
благодаря за мненията и коментарите
най-вероятно ще си поръчам 250мм диск с 48 зъба и ще увелича оборотите
най-вероятно ще си поръчам 250мм диск с 48 зъба и ще увелича оборотите
mldm
- специалист
Бай Пешо предполагам че ще си вземеш видиран диск .А използвам такъв и си правя кошери става идеално с видирания.Но диска ми се скапа вече и ще трябва да си купувам но незнам какъв точно да взема но май Пилана са си утвърдени.Гледах дискове на ДВТ 250мм видиран но някой ако има инфо за тях да пише.
вече имам нов диск... купих си 300мм с 48 зъба и не мисля да увеличавам оборотите - реже доста добре..
Аз съм начинаещ както в дърводелството, така и в пчеларството.
ще правя 12 рамкови ДБ.
иначе взех от дядо ми домашна изработка: фреза и абрихт с циркулярен диск и бор апарат.
Миналата година си сглобих циркуляр за рязане на дърва и на него сега импровизирах една каретка с паралел от винкел.
След няколко дена ще ходя на ранчото и ще направя малко снимки.
! да питам още нещо !
В края на миналия ноември си купих 2 кубика дъски (сурови) от бял бор - нарязани на по 2,2метра и с дебелина 3,5см. Наредил съм ги в един коридор с отстояние помежду им. От едната страна съм пуснал два големи вентилатора , които работят постоянно и два пъти в седмицата в помещението се пали печка..
когато ги взех претеглих една дъска и тежеше 6,88кг. та въпроса ми е колко време трябва да ги суша? мога ли да се ориентирам по теглото на дъската?
ще правя 12 рамкови ДБ.
иначе взех от дядо ми домашна изработка: фреза и абрихт с циркулярен диск и бор апарат.
Миналата година си сглобих циркуляр за рязане на дърва и на него сега импровизирах една каретка с паралел от винкел.
! да питам още нещо !
В края на миналия ноември си купих 2 кубика дъски (сурови) от бял бор - нарязани на по 2,2метра и с дебелина 3,5см. Наредил съм ги в един коридор с отстояние помежду им. От едната страна съм пуснал два големи вентилатора , които работят постоянно и два пъти в седмицата в помещението се пали печка..
когато ги взех претеглих една дъска и тежеше 6,88кг. та въпроса ми е колко време трябва да ги суша? мога ли да се ориентирам по теглото на дъската?
vil78
- напреднал
bai-Pe6o написа:вече имам нов диск... купих си 300мм с 48 зъба и не мисля да увеличавам оборотите - реже доста добре..Успех в начинанието!
ще правя 12 рамкови ДБ.
! да питам още нещо !
И моята задача е горе долу същата. Снабдил съм се с малко инструменти, и съм започнал да си правя корпусни сандъци. Дадан-Блати имам седем семеиства, които гледам на вилата. Нямам рендосвачка, но ползвам една на мои приятел.
Спазваи си вътрешните размери. Външните според дъските но не по-малки от 30мм за Дадана, и поне 25мм за ЛР-а.
Освен вътрешните размери и дебелината на дъските всичко друго е относително, т. е. зглобки, прелки, дъна, покриви можеш да си ги направиш по твои собствен проект. Поне на мен така ми харесва.
Най-силното семеиство което съм виждал до сега не беше въобще в кошер.
По другите въпроси не мога да ти помогна. Успех!!!
PIP
- майстор
bai-Pe6o написа:В края на миналия ноември си купих 2 кубика дъски (сурови) от бял бор - нарязани на по 2,2метра и с дебелина 3,5см. Наредил съм ги в един коридор с отстояние помежду им. От едната страна съм пуснал два големи вентилатора , които работят постоянно и два пъти в седмицата в помещението се пали печка..Минимума е см на месец (3.5см дъски = поне 4 месеца). Това е много грубо, като зависи от времето и за какво ще ползваш материала. За мебели и дограма не е достатъчно, но за нещо по грубо може и да върши работа. Ако не бързаш по-добре да ги оставиш да изсъхнат още малко. Не знам каква е технологията при кошерите, но ако се снаждат на принципа на обшивка/душаме, където може да се обере малко разсъхване може и да е достатъчно.
Между другото, по-добре ще е да ги изкараш на вън. Студа също суши особено като замръзнат, понеже влагата избива на вън.
Тема "диск за циркуляр - въпрос" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература