Всички въпроси за вилата.
LazarGanev - "Велик майстор"
Чаро е прав за вибрациите.
Шопе ти си смешен. Говорим за потапяща центробежна помпа - ето такава:
Изображение
http://www.ranchobg.com/?81&02&96149#a416
kabel96 - специалист
Извинявайте че в тая тема ама съществува ли потапяща центробежна която да влезе в сондаж Ф80.Или друга някоя да влезе в този сондаж на дълбочина 20 метра. Без значение от цената.
Чаро - Акълия
Повечето хубави потопяеми помпи ще станат. Има разни италиански, китайски, та и български...
Води се 3 инча/цола- 75мм
Вило я дават за мин. 78мм сондаж, Грундфос мин. за 76мм сондаж. Цените им са около 1000лв.
Тамън :)

п.п. Лазер те е насочил...
шоп - майстор
Ами аз не виждам нищо смешно. Няма центробежна помпа със смукателна дълбочина над 9 метра( ефективни 8) и то на морското равнище.
За нагнетателната височина съм написал: няма проблем 20-30-40 и повече метра. Потопяемите помпи които визираш ти са много скъпи, прочети указанията и ще видиш дали ще работят в среда с абразивни чстици и към тяхната солена цена прибави и сто и нещо лв за ел.пресостат...

Предложих няколко по-евтини варианта, като последният е буквално до 200 лв. Обикновен евтин хидрофор и струйна помпа за 40 лв.

Обаче специалистите казаха не. Ако не е гругдфос или вило за 1000 лв е смешно:-)

Хайде със здраве.
LazarGanev - "Велик майстор"
Г-н специалист шоп, не съм искал да те обиждам, просто отвърнах на твоето обръщение - ако го приемаш за обида, значи ти си започнал с обидите :wink: :
шоп написа:
Хора, не ставайте смешни.

Ама да започнем по същество:
шоп написа:
Предложих няколко по-евтини варианта, като последният е буквално до 200 лв. Обикновен евтин хидрофор и струйна помпа за 40 лв.
Вече си забравил, че питащия има хидрофор Гардена и няма нужда от "Обикновен евтин хидрофор" (китайски боклук от Метро). "струйната помпа за 40 лв" няма нужда от коментар на произхода, защото по-читавите са към 100лв. Не съм предложил "гругдфос или вило за 1000 лв", а Педроло за 550лв, има и подобни помпи за 400лв. Не им трябва ел. пресостат - спокойно може да си ползва съществуващия хидрофор Гардена, като помпата може да се продаде за 150-200лв, с което бюджета на това решение силно се доближава до цитираните оттеб 200лв, само че в твоя бюджет не си включил буферен съд за няколкостотин лева, както и място където да се монтира :) . Както и факта, че по време на живота на една такава центробежна потапяща помпа ще смениш няколко "бибота". И да ти кажа под секрет - тези помпи са предназначени точно за такава среда - за сондажи :). Не се увреждат, не увреждат и сондажа. Докато бибо-то с вибрациите си уврежда сондажа (събаря пясък и го набива в дренажа от чакъл. Евтино решение, но не е за сериозна работа. Все пак всеки сам прави избора си в зависимост от нуждите и бюджета. Ние просто даваме различни решения и няма нужда да определяме кое е смешно и кое не е. Съжалявам, че така се получи.
Последна промяна от LazarGanev на нед юни 20, 2010 11:03 am, променено общо 1 път.
kabel96 - специалист
Абе тия 1000 лева ми се виждат много няма ли нещо до 500 лева.Може и директен линк да я купувам още по добре ако е реклама на лични.
LazarGanev - "Велик майстор"
За 500лв не съм чувал да има 3" помпа, а на тебе ти трябва такава. Другия линк, който съм дал преди това е за 4" помпа, която е 500лв, ама не влиза в твоя сондаж. По-тънките са по-скъпи. Поне при Грундфос е така, а не всеки производител има такива тънки помпи.

ПП Ей тук намерих някакви индийски за 560лв, ама не ги познавам:
http://www.kol-bg.com/%D0%B3%D1%80%D0%B ... wse-64.htm
шоп - майстор
За да сложим карай на дебата, разходи се до Баумакс. Стрйуните помппи са при хидрофотите и струват 30-40 лв. Те нямат движещи части и няма какво да им се износи.

Не давай 100 лв за такава маркова.
LazarGanev - "Велик майстор"
Явно китайската техника е напреднала много, щом са измислили работна машина за пренос на тонове вода за час без движещи се части :? :-D . Не съм сигурен дали се нарушава т.7 от правилата на форума, но най-малкото това си е за "Бисери на форума" :-D

Тема "въпрос за сонда за вода" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: