• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
cakev79 - специалист
Казано по просто улуците на старата ни къща са за смяна на места а на места за ремонт.Някакви роми казали на майка,че ще го оправят със силикон.То така и аз мога и и не искам да влизат такива в двора.Та на въпроса.Някои спецако може да ми каже с какъв точно силикон се прави,че в доста от магазините ги хващам неподготвени.
shotik - майстор
Не се доверявайте на такива ,само е предтекст да почнат , а после ще си измислят какво ли не и парите ще скочат много,а работата несвършена.На няколко места съм чел за такива случаи,но сега не се сещам къде са ,за да ги покажа тук.
Георгиев - специалист
Защо не си ги запоиш както си му е реда?
Йорданов2 - специалист
[quote="cakev79"] Казано по просто улуците на старата ни къща са за смяна на места а на места за ремонт.

Няма да стане със силикон. И с плюнка също. Смени си улуците (или водсточните тръби?).
Чаро - Акълия
cakev79 написа:
Казано по просто улуците на старата ни къща са за смяна на места а на места за ремонт.
Лепеното със силикон от 'някакви роми' ще ти излезе по-скъпо от подмяната на всичките улуци с нови! Ще изкара 2 дъждеца и пак ще упреш до форума...
Не се занимавай с глупости, а си свърши работа кат хората...
mumar - специалист
По финансови причини аз съм лепила със силикон улуците.
Ако ще е докато закрепиш положението- става!
Не се сещам за марката, остана на село, но е за външна употреба и издържа на температурните отклонения. Вече 3 година не са протекли.
На село приказката е "Циганин у дома ти работа няма!"
:-D
Spokoiniq - майстор
Sika са перфектни за външно, смело мажи ако нямаш пара за ремонт.
ANGELI - напреднал
приятели приятели незнам какво то4но са ви направили тези цигани но небива така да се говори.на колко ШОП4ЕТА съм оправял кашите дето са направили но това няма зна4ение.ако пи4 ако иска6 да ти спре те4а слагаш нови и неси мисли 4е е милиони.ако нямаш кинти това в друго нещо цената на л.м е 4лв маистора като ти земе 6лв и си готов. :) :) :)
Mapek - специалист
Не вярвам обаче да си се връщал да питаш след теб как е :wink:
Нови си сложих сам. И сега нали можеш да си поръчаш, колкото искаш дълги ги направих на по две части на страна. На средата - запояване, естествено и на ъглите. Там проблеми няма, но на всички среди ми протече. Обяснявам си го единствено с температурните разширения /при релсите на влака се оставят специално разтояния/. На ъгъла макар и по-трудно за запояване е на по-голямконтактна повърхност, може би :?
Мисля, че силикона е решението. Ползвал съм един като салам, сив, пластичен като пластелин - за мен той е най-подходящ. Как се казва, някъде е разисквано във форума, ама Изображение :-D
crez - майстор
Презапояването на стара ламарина е кауза пердута, не става. Аз постъпвам по следния начин: Разкачвам ги, изрязвам от стара вътрешна автогума ивици 2-3см., залепвам ги с гумено лепило за ламарината. Препокривам с другия, дупча и праскам 4 поп нита. 10 години вече стари олуци така ремонтирани не са мръднали.
  • 1
  • 2

Тема "водосточни тръби" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: