Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
kam34 - специалист
Как се работи с водно стъкло, колко и в каква пропорция се слага в бетон например. Може ли да се използва като се намаже повърхноста на бетонна плоча директно с химикала.
sepultura - специалист
еехооо-колегата попита нещо :roll:
k r u m - специалист
Преди година правих комин за парното ми и ползвах водно стъкло във варо-циментовия разтвор за зидане ,знам че прави вътрешната мазилка на комина устоичива на температура ,а съотношението беше 3-5% във водата за разтвора аз естествено слагах по повече :-D :lol:
kam34 - специалист
Знам ли, отказах се от водното стъкло поради липса на информация. Не мога да рискувам с по голямо количество бетон :lol: За сега наличните шишета ги използвам като мажа директно без разреждане замазката от горе :lol: намирането на информация черно на бяло написана някъде се оказа мисията невъзможна.
boltik - специалист
Ами 2 канти по 20 литра изляти в един миксер се е получила много-добра смес.За пример на чичо ми мазата се пада върху стар кладенец.Постояно влага. След повторното заливане със сместа влагата изчезнала.И да знзеш че стъклото ускорява втвърдяването на бетона.
kam34 - специалист
Това го разбрах най напред :lol: стяга като гипс мамка му и стъкло. Сипах половин шише в една кофа бетон :lol: половината я хвърлих.
kam34 - специалист
10 дневни наблюдения върху намазаните със водното стъкло бетонна замазка, в порите стои като лакирана, предполагам няма да попива влага, което беше и целта на упражнението. :cool:

Тема "Водно стъкло?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: