Нека намерим най-тънките цени.
stoyansbg - специалист
Трябва ми около 30 метра градински маркуч с такъв диаметър, че да се надява (снажда) директно върху 1 цол полиетиленова тръба от черните или 1 цол метална тръба. В железарията ми казаха, че маркуча трябва да е с диаметър 1 и 1/4 цола, а цената за гумен такъв беше близо 6 лв метъра. Има ли някакъв по-евтин и горе-долу добър вариант? Маркуча ми трябва за поливане на зеленчуци на вади - домати, краставици и т.н. Мислил съм си да взема по-тънък маркуч (напр 3/4), тъй като ще мога да свързвам към него директно пистолет за разпръскване, който да ползвам при поливането на чесън и кромид лук например, но ме притеснява, че заради малкия диаметър, струята ще е прекалено силна за да поливам "на вада" :?

Ако имате предложеия за конкретни магазини, интересуват ме такива в района м/у Свиленград, Пловдив и Стара Загора или такива, изпращащи по куриер.
PCL82 - майстор
Да споделя моя горчив опит. На пазара има зелени армирани с конци маркучи (20 и 25мм). Някои са хубави други са боклуци. Видях промоция на турски 20метра за 18лв 25мм. Къде беше уловката.
Краищата на маркучът бяха вулканиирани и вътре имаше въдух под налягане, който да го държи във форма!

След първата уподреба маркучът се смачка на много места и навиването му без пречупване се оказа трудно. След първата зима стана и по-трърд. Просто беше много тънкостенен спрямо диаметъра. Всеки път се налага да се оправят смачкаванията, въпреки силното налягане на водата.

Хубавият маркуч е еластичен, седи с кръгло сечение, без да е надут, навива се лесно, не се посуква. Вътрешният слой трябва да е по дебелостенен от външния. Естествено и цената е два пъти по-висока...

Полвай щуцери за връка към водопровода и а снаждане на отделни дължини.

Тема "Градински маркуч" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: