Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
maya1 - специалист
Моля ви кажете ми колко вода се слага и какво е съотношението когато нанясам латекса върху грунда. Две ръце но с колко вода?Утре сутрин почвам и не съм сигурна колко ше ми е нужно за 33 квадрата по две ръце латекс. Пише 1кг латекс за 4-6 кв.м И ще е горешо дали не е лошо че ще изсъхне адски бързо.
velsi - Почетен майстор
Малко вода. Колкото да се разреди малко, да се нанася по-лесно, но да не се стича. Срещу жегата колкото и вода да сложиш няма да ти помогне. Пробвай да боядисваш рано сутринта преди да е станало много топло.
todor_velikov - специалист
сегашните латекси са готови за употреба и не се налага да се разреждат,освен ако не ти е много стар и гъст латекса.ще видиш че без да го разреждаш ще има да ти капе,при мен без да го разреждам го минах 3 ръце за да заприлича на нещо :wink:
maya1 - специалист
Минах една ръка ще почакам да изсъхне но няма да се залъгвам по това че като го пипна изглежда че е сухо. Много майстори у нас така бързаха и всичко се напука и нацепи. Ще почакам 4 часа за по сигурно че не е влажно в дълбочина.
Съвет и от мен. Оцветителите на Оргахим са слаби , по светли и колкото и да слагам все не потъмнява . А другият който сложих на Мегахим е по тъмен и насиша. Охрата.
georgiarg - специалист
Според мен изчакай до следващия ден (или поне 6 часа), защото има опасност да отлепиш големи парчета от първата ръка
maya1 - специалист
А може ли да се остави само една ръка понеже стана абсолутно равномерно без петна и да не го разваля сега. Или втората ръка заздравява стената и по не е крехка?
lyki - специалист
maya1 написа:
А може ли да се остави само една ръка понеже стана абсолутно равномерно без петна и да не го разваля сега. Или втората ръка заздравява стената и по не е крехка?
С питането си даваш отговор на въпраса.
Казваш че ще боядисваш върху грундирана основа ,а това тие вече една ръка боя (ако разбира се стената е грундирана с разреден латекс).Моят съвет е ,ако ти харесва и няма видими разлики и петна от по тъмни участъци ,по добре не го пипай повече ,2-ра ръка се слага за по добра покривност на цвета .
Колкото повече пластове боя се цапат по една основа ,толко по лошо и за стената и за евентуално отлюшване ,а и не на последно място за финансите на собственика :wink:

Тема "Разреждане на латекс с вода?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: