• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за дърводелството
Mlad&Neopiten - напреднал
Такааа, напредвам със сметките и чертежите :)
Влизам, за да ви питам какъв обков да взема...за съжаление в наше село най-доброто, което предлагат е на Хефеле, в смисъл, че няма Блум :-D ,а другите са някакви турски Стар, Еве и др. Ако може да ми кажете има ли голяма разлика в цените на обикновените панти на двете марки(Хефеле и Блум) и заслужава ли си да ходя чак до Варна, за да си купя Блум?
Още едно въпросче...какво лепило да ползвам?
И на всичкото отгоре тук не са чували за такива крака, които се регулират отгоре :-D , които вие ми препоръчахте, за вградения гардероб, та и за тях да ми кажете къде да ги търся?

А бе голЕмо село сме... работят само с най-евтините материали :)
SoWhat - специалист
1. Хефеле -то са отлични панти по отношение цена/качество. Даже нямат равни. Усилен и олекотен модел.
Недостатъци:
- скъп им е амортисьора за плавно прибиране.
- на усиления модел, диаметъра е 36 мм. и не влиза в отвора/леглото за пантата. Т.е. дебелината на ламарината трябва де се взима в предвид при поставянето и в последствения реглаж на пантата.
- цената на олекотената е 70 ст., на усилената лев. На Блум 1,44 лв.
- заслужава си да идеш до Варна. Въпросът не е в разхода или икономия на средства, а в качеството, сигурността и надежността.
2. Ако става въпрос за лепило за дюбелите - "wood" на Хенкел. В бели, пластмасови "буркани". Желязно е. Но става и ц-200.
3. За рег. крака отгоре нямам експириънс. Сори.
shadowman - майстор
Панта блум (модул, най-евтината) с винт и дюбел = 1,11, панта клип с винт и дюбел = 1,7 (пригодена за амортисьор), панта клип-топ (според плочката) от 2,4 до 3. Цената им може да падне леко ако не се взимат с дюбел и винт, но аз винаги използвам дюбел който е гаранция за по-голямо качество инак и стар/самет ще свърши работа. Може да използваш обiкновени pvc крака на Camar (продават се в блум) или Volpato (които ги използвам за кухни). Трябва да пробиеш дъното на шкафа и с по-дълга отверка става работата, на волпатото трябва да му разшириш готовия отвор. Взимай здрави крака, турските са от 3 части и са жив ментак (мое мнение).
Mlad&Neopiten - напреднал
Да ви се похваля, вчера ходих до Варна и накупих малко инструменти, шаблони и надявам се всичкия обков, който ще ми трябва(без дръжките) :)
Взех си шаблона на Wolfcraft за дибли, фрезер за пантите, едно свредло 8мм и едни ъглови стяги(фиксатори) всичко на Wolfcraft, отделно още една стяга, лепило за дърво, ролков механизъм за чекмеджето на Hettich, щанга за закачалки и опора за нея, магнитчета за вратичките на шкафа за обувки, ножици за падащите вратички и от ония панти дето са по цялата дължина на вратичката(едно време много се ползваха и ми се струват доста по-надеждни и практични за падащите вратички)всичко това е на Hettich. Ааа, взех си и един евтин винтоверт, че бормашината ми е много мощна и тежка.
Всичко това го взех от Практикер за 233,99лв.
Отделно си взех панти на Блум без дюбел за покрит кант, за половината от тях взех и омекотители (блумоушън), взех си едно шаблонче за поставянето им(пак на Блум), крака Солидо10см, дибли 100бр., рафтоносачи и едни регулируеми крачета за скрит монтаж за шкафчето за обувки. Общата сума на това удоволствие е 80,85лв
Или дотук ако теглим чертата съм похарчил 314,84лв.
В понеделник ще поръчам и плоскостите и се надявам до края на седмицата да се похваля с крайния продукт :-D
lyubohar - майстор
Последното изречение не трябваше да го пишеш. :lol:
Успех и ни информирай.
Mlad&Neopiten - напреднал
lyubohar написа:
Последното изречение не трябваше да го пишеш. :lol:
Успех и ни информирай.
Защо :?
SoWhat - специалист
Защото "Не казвай хоп, преди да скочиш". :finga:
Успех.
Mlad&Neopiten - напреднал
Еее, вие пък съвсем ми нямате доверие, че ще се справя :roll:
Нищо, това ме амбицира още повече :-D :wink:
SoWhat - специалист
С тези дибли влизаш във филм.
Там където няма видимост на сглобката - видии.
Mlad&Neopiten - напреднал
Естествено :)
Мен повече ме притеснява как ще скрия фугата м/у стената и гардероба, защото остават едни 2см :? Имам една идея, но като го сглобя ще видя дали ще може да се реализира. Ако имате някакво предложение, ще се радвам да го чуя.
Със сигурност по време на монтажа ще изникнат още въпроси, но ще видим :|
Направих си табличка с разкроя, но все си мисля, че нещо може да съм объркал. Примерно за посоката на фладера нали, ако искам да е хоризонтална първо трябва да пиша височината на детайла(която е по-малката стойност) и обратно за вертикална посока първо пиша по-дългата страна за височина?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Вграден гардероб и шкаф за обувки-как?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: