• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Ето го обяснението им, в инструкциите:

Присъединете горната нагревателна серпентина в
режим на попътно течение. Тоест вход долу и изход
горе.
По този начин се постига равномерно зареждане на
бойлера в горната област на акумулирането.

А и лепенките си показват това - горе изход, долу вход.
filmatoplo - майстор
Да -за някакво хоби става -малко и романтично звучи , но за професионално свързване -топлото горе. :wink:Няма как да се зарежда този бойлер на пластове -Отдолу нагоре -само си го педстави какво се случва ако започне консумация и полувината серпентина отдолу попадне в студена зона.Кажи много здраве на бош и си знай как се свързва :wink: .
kalin72 - майстор
Изображение

Незнам аз, само знам, че ако не е свързах както пише в инструкцията, няма да имам гаранция.
filmatoplo - майстор
2 неща не ми харесват -захранването от котела и местото за датчика на котела. :? Виж захранването от слънчевата е както трябва -какво имат предвид с това обратно захранване :? ти го цитира , ама това не е доказателство подкрепено от закон на термодинамиката.
filmatoplo - майстор
Калине -какво стана :? .
kalin72 - майстор
Стана...промениха връзването според инструкциите, но сега се оказва, че хептен нямам бойлер, освен на ток.
Интересното е, че сега пък не мога да вдигна повече от 80 градуса температура, но и горя някви отпадъци ситни....
Клапана, който е на входа на серпентината, е да спира загряването при определена температура. В момента, при 80 градуса на котела, преди клапана е гореща тръбата, след клапана е ледена, бойлера е на 15 градуса, децата реват ,жената и тя, идилия :))) Обаче клапана е отворен, но не минава топло...
Абе има проблем, според мен, или пък аз не умея да управлявам тази система...ама така е, от ТЕЦ на дърва...:)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
filmatoplo - майстор
Стига бе човек -луди ли са тия майстори,нали ти казах как да го свържеш -топлото горе ,и махни този бронзов възвратен клапан -от него не може да циркулира .Възвратен клапан се монтира само ако имаш отделна зонална помпа само за бойлера.Между другото -не ме слушаш и за монтаж на втора помпа , ако беше близо щеше да ти го оправя само и само да ти докажа че съм прав.Щом не слушаш-това приятелски ти го казвам ,Ладомат сложи и не можете да я подкарате инсталацията срамота.
kalin72 - майстор
Глей ся...Бош рекоха, че гаранция йок, ако не е вързано както пишат те - топло долу, студено горе. Това добре. Ама пак не бачка. Незнам що, дали щот нема помпа към бойлера, дали щот брозновия клапан нещо се ебава, ама не бачка...И тоя клапан спира топлото към бойлера кога стигне еди си колко градуса...поне на теория.
filmatoplo - майстор
Бронзовия клапан трябва да се махне , втора помпа е задължителна -тогава може да си оставиш свързването така -топлото отгоре , въпреки че категорично съм против.Сега -махаш бронзовата клапа , помпа слагаш там някъде дето виси 1 синджирче , след тетката която слиза към Ладомата .Клапана със задвижката си го остави -само ако е нормално отворен , и затваря чрез термостат над 65-70 градуса.Помпата с посока към радиаторите и бойлера , да се управлява от самостоятелен термостат нагласен на температура над тази на температурата на отваряне на термостата на Ладомата -60 или 72 градуса е :? .Ако е 60 градуса -помпата да стартира поне след 65-68 градуса , ако термостата отваря на 72 градуса помпата да стартира над 75 градуса -така се гарантира циркулация без да погася котела .След като нямаш 3пътен смесителен вентил към радиаторите -колкото е температурата в котела -толкова ще ходи към радиаторите.Ама не слушате -то няма и кой да ги разбира тия работи де . :wink: За да стане прави каквото казвам .
Чаро - Акълия
Баце, бацее, пример си за това, че кой от каквото бяга- това го стига.
Колко изписа по тия форуми, колко изчете и какво измисли...
Ама карай- надявам се да се нареди всичко и да се грееш без да те врънкат домашните за топла вода или топлинка вкъщи.
Ще повторя Филматопло!
вариант 1- вържи бойлера като радиатор- махни тоя възвратен клапан и размени вход-изход на серпентината.
Вариант 2 - махни тоя ветил със задвижката, сложи 2-ра помпичка и я вържи на кабела за вентила (всъщност какво управлява вентила в момента? Не ми казвай, че и контролер си накичил за тоя система)
Не разбрах къде е закичена серпентината на бойлера, но не е добре да е преди ладомата...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Помощ за връзване на бойлер" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: