Лозарската ножица е като всяка ножица, пипнеш ли я непрофесионално от вътрешната страна я смятай за загубена. Точи се само режещия ръб или така наречения скос. Трябва да имате пред вид , че и между професионалните точилари има много които може да провалят една ножица.
По горе някой искаше да точи нож с шмиргел- "Wrong" /ГРЕШНО/ имаше нещо такова в една песен на Лайза Минели. Като нямате шаиби или специални точилни камъни става с различна едрина шкурки , брустове и точила. Абе, като ползвате компютър, поровете се малко повече. Пък има и точилари, опитни шлосери и др . които поразбирват от тези работи- ПИТАЙТЕ.
По горе някой искаше да точи нож с шмиргел- "Wrong" /ГРЕШНО/ имаше нещо такова в една песен на Лайза Минели. Като нямате шаиби или специални точилни камъни става с различна едрина шкурки , брустове и точила. Абе, като ползвате компютър, поровете се малко повече. Пък има и точилари, опитни шлосери и др . които поразбирват от тези работи- ПИТАЙТЕ.