• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Radoslav70 - помощник
Нашият клон правим генератори и конвертори за 5,5 Мегаватови офшор вятърни генератори. Машините са двойно захранени асинхронни генератори. Конверторите са свързани в паралел и имаме патент за системата за симетриране на токовете. Имаме един прототип с Гамеса 4,8 Мегавата - синхронен многополюсен генератор с постоянни магнити и шест инвертора в паралел. Генератора е с 6 независими намотки и при слаб вятър тези които не са необходими се изключват, като по този начин се повишава кпд-то на цялата система. Сименс разработваме сега многополюсен генератор на сегменти. Досегашната технологоя е статора да е едно цяло. Водеща фирма е Енеркон, но Сименс залага на тази технология и за в бъдеще ще ги изместим. Сименс е световен лидер в автоматизацията и скоро ще се наложи и на пазара за възобновяемите източници. След 20 години Европа ще се захранва с електричество от Сахара по подводни кабели с постоянен ток 400kV. Станциите които преобразуват се наричат HVDC Сименс имат вече няколко едната свързва Англия и Ирландия с подводен кабел.

Но че се отплеснах, какво искаше да ме попиташ и къде точно си видял неточност в нещо което съм писал. Ще съм благодарен да ми го покажеш или цитираш

Бате Радо

ПП Ето пусни си клипа
http://www.energy.siemens.com/hq/en/pow ... lar-power/

Между другото сегментните генератори ще се правят в Сърбия в един завод в Суботица
друмчо - специалист
Интересува ме темата! Въпроса ми е:Турбина с вертикален ротор, регулиране ъгъла на перата според силата на вятъра. Ще използвам генератор/алтернатор/ от "Москеич" - Г250 , "ВАЗ" - Г221 или от зърнокомбайн СК5 - "НИВА", съответно с реле регулатор, акумулатор и най вече инвертор 12 -220 волта. Местоположение крайдунавска ДОБРУДЖА, Русе - Силистра.
  • 1
  • 2

Тема "Самоделен вятърен генератор" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: