• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 32
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Transporterr - специалист
:) "имунитет" :lol:
знайш как може да си имунизираш всеки датчик за по 5 лева с/у животни до 15 кг и височина... мммм колкото поискаш:)
Слагаш малко изолирбанд (гледай да е качествен да не се отлепи) от вътрешната страна и в долният край на стъклото на датчика. С малко проби и пълзене ще го настроиш на нужната височина ;)
Само че му смаляваш ъгъла от долу, но едвали ще ти пълзят на 20-30 см като влизат...
ZMeyGorianin - майстор
Че те PIR датчиците си имат механизъм за настройка по височина вградено!
kuger - майстор
Е, хора, добре за тези, които ще са на вилите си по празниците. А ние, дето ще сме далече от тях, ще мислим и ще се надяваме да ни се размине? Дано!
k_georgiev1956 - специалист
Здравейте,
Решил съм да поставя на оградата електропроводими въжета - "електропастири". Правят ги в един пазарджишки завод и служат за коне, говеда и др. подобна сган. Ще пробвам да "изненадам" крадците" когато прескачат оградата. Тези въжета приличат на сезал и не правят впечатление докато не те удари тока. Пускат много силен импулсен ток. Не може да убие човек, но може добре да го "разтърси". Това ще е моето отмъщение към мургавите или светлите крадци. :snakeman:
Сега се чудя как да ги монтирам и вътре във вилата, така че накъдето и да посегне гада да го изпращи тока.
Мисля да взема най-мощното, 4 джаула.
Някой правил ли е защита с ток? Моля споделете!

Поздрави на всички!
ebahti - майстор
Ш си фърлиш парите на вятъра-чувството от тия въжета е като да лизнеш батерия....за говеда става-ама за мангали едва ли :axe:
Andri01 - майстор
kuger написа:
Майстори, имам саморъчно направена брава,размери по желание и според това, какво съм имал под ръка. Бравата е подходяща за солидна метална врата, примерно гараж. Смея да твърдя, че е супер секретна, отвън има само една дупка ф 10 мм.Ако се погледне през дупката просто нищо-дупка.Много съм зле с програмите за чертане,но,обещавам, ще я разглобя,ще направя снимки и ще ги пусна тук.Има хора техничари, ще разберат принципа и ще помагат на други мераклии, че ми е писнало от "братята" и не само от тях.Предполагам и не само на мен, а и на много от вас.
Имам и някой и друг проект за "съвет" на неканени гости, но там мълча,защото може да се заинтерисуват някои други инстанции.
Дай малко инфо за тази брава. Аз също имам нещо не съвсем обикновено като брава на гаража.Така,че може да обменим опит,а?:).
Стефко - специалист
В тоя отвор Ф10 се вкарва ключа, наречен кукерица. Представлява една шарнирна човка, която при завъртане отваря резето. Коментирано е във форума.
Andri01 - майстор
Стефко написа:
В тоя отвор Ф10 се вкарва ключа, наречен кукерица. Представлява една шарнирна човка, която при завъртане отваря резето. Коментирано е във форума.
Ясно .Мерси. Аз имам брава/руска/ при която ключа не се върти-движението му е само възвратно-постъпателно. При две такива брави,купени от пазара преди 10-на години,ключовете им НЕ са взаимозаменяеми:). Имат си някакъв патентен номир май. Към всяка брава има по 5бр- ключове обаче.
ribnikolaevi - майстор
Прочетох някои материали за охрана на дома. Някъде видях, но не ми стана ясно следното: с магнит се поврежда магнитния датчик на входната врата след което се отключва безпрепятствено,влиза се вътре и се действа по другите датчици. Освен това имало обемни датчици, които не се влияели от облепяне с тиксо. Това така ли е и много ли са по-скъпи?
Ива ли начин някои от датчиците да бъде скрити, така че при предвалителен оглед от крадците да не бъдат забелязани. Датчиците работят ли примерно зад имитация на отледало?
Въобще ... доста въпроси. Повечето сигурно виждат накъде бия - да се усложни максимално работата на крадеца. Има ли някакви други хитрини? Има ли смисъл да се ползва освен СОТ алармата и някоя допълнителна с пищялка само, но пък по-здрава пищялка?
ZMeyGorianin - майстор
Има ли смисъл да се ползва освен СОТ алармата и някоя допълнителна
Има- опасваш всичко с нисковолтажен ток запасен през UPS! Съответно разлепяш навсякъде, че го има за да няма оправдания, че правиш "опит за убийство" на тъпите хлебарки, които въпреки всичко ще се пробват!
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 32

Тема "Съвети за опазване на жилището от крадци" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: