Благодаря Фло но ти май ще ме навиеш да си направя планове сега,а да отложа строежа за догодина.А дали ще имам проблем/законов/ с мазето и да отлея плочата на кота 0
Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
kohiba
- помощник
37 мнения в "как да си построя- къща,вила/дом/"
kohiba
- помощник
Дайте идеи какъв материал да избера за да си направя вилата(тухли,термо панели,кирпич или друго).ПП нямам никакво строително образование това ми е като хоби и фитнес,но мога да се справя с почти всичко, (за двете стаи) това което сам започнал (без арматурата-ще ползвам майстор)
Фло
- специалист
Предполага се,че кота 0,00 е някъде около височината на кота-терен и няма да боде толкова в очите.Като си направиш плановете трябва съществуващата плоча да е в застроителните граници.Обаче те съветвам нищо да не правиш предварително,защото първия запис в заповедната книга на строежа е на геолога,който приема изкопа на основите и разрешава фундирането с бетон.По-добре иди в общината и се разбери с техническия отдел какво ще им трябва да ти регистрират /узаконят преместваем обект или паянтова сграда.За къща процедурата е тежка:съгласуване на визата със енергото,ВиК,предварителни договори с тях,проект,одобряване на проекта в общината,строителен контрол от техник по време на стоителството,протоколи по време на строежа и т.н до разрешителното за ползване. За 22-25 квадрата няма смисъл цялото упражнение.
kohiba
- помощник
Намен с визата ми предписаха 4м,от север ги имам тези 4м но от западната сам на3.10м от оградата на саседа.Става въпрос за една махала с около 30 къщи извън селото(водисе строителен полигон)Искам да знам колко сам нагазил "лука"и сигурно ли е за 3-те метра
Последна промяна от kohiba на пон фев 20, 2012 7:18 pm, променено общо 1 път.
Фло
- специалист
kohiba написа:Намен с визата ми предписаха 4м,от север ги имам тези 4м но от западната сам на3.10м от оградата на саседа.Става въпрос за една махала с около 30 къщи извън селото(водисе строителен полигон)Искам да знам колко сам нагазил "лука"и сигурно ли е за 3-те метраАз не знам къде се вписва в Закона за устройство на територията това понятие за строителен полигон,срещал съм устройствен план на територията и подробен устройствен план /ПУП/ ,с който ти определят строителните граници,височина и плътност на застрояване.Нищо не ти пречи да отидеш до местното кметство и да си поговориш с някой от техническата служба, какво и как искаш да си построиш.
Незаконния строеж ще ти коства един ден глоба,и по-горе ти показах и, че длъжностното лице допуснало, в района си незаконен строеж без санкция го грози също глоба. Така,че тези хора си обикалят района и по закон следят за появата на нов строеж.Колегата ти не ти дава добър съвет ,освен ако не се е консултирал с някой баджанак от службата за строителен контрол във вашето кметство.
kohiba
- помощник
Дадено ще ве послушам при първа възможност отивам при съседката-тя е архитект и имам уговорка да ми направи плановете-,но получих много цена информация и от вас за което много ви благодаря.1.смятам да оправя нещата с мазето и плочата(легално) 2.да си направя една стая с wc 26-2м отгоре и да си пия ракията с кеф на терасата.П.П приятел ми подари казан,смятам да го пробвам тази година ако имате желание заповядайте.......ще пиша още и ще качвам снимки.Ако имате проблеми с зъбите ще помагам (това работим)
Тема "как да си построя- къща,вила/дом/" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература