• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Revenge - помощник
Искам да си направя маса от ПДЧ и с метални крака(кръгли метални 5 см. горе долу диаметър), интересуваме дизайна, при този дизайн който е на снимката и при размери 180x75x70 дали ще стабилна? Изображение
velsi - Почетен майстор
Като цяло мисля, че ще е стабилна, но малко ме притеснява дължината от 180 см. Аз бих се застраховал с една рамка от тясна ивица пдч, разположено перпендикулярно на плота и в близост до краката.

Прикачен файл

masa_.JPG
masa_.JPG (16.81 KиБ) Видяна 11355 пъти
Revenge - помощник
Трудно ще е с тази ивица на каква дължина няма да имам нужда от ивица? ;)
velsi - Почетен майстор
Че кое му е трудното? Това си е класическа конструкция за маса. За дължината, знам ли, зависи и с какво ще се натоварва, но ми се вижда някак паянтова цялата конструкция. Ще се държи само на винтовете, които държат краката, а и мисля, че ще се клати малко.
Бола - специалист
Аз имам такава,но с размери 1500ммL/750ммB/720ммH.доста е натоварена(използвам я за бюро).При мен е стабилна,краката са регулируеми във височина,и към всеки има планка+6 винта(което според мен е достатъчно стабилно)Но е добре ПДЧ-то да е поне 25мм.По-голям проблем в случея е,че може да се получи провисване в средата на плота.Може да сложите царгите,които по-горе са Ви препоръчали,не е нищо сложно(но на мен обикновенно ми пречат да си кръстосвам краката,и не ги обичам много,затова и ги избeгнах)



И да,малко се клати.......ако се използва не по предназначение :lol:
popoci - специалист
Може да се монтира стоманен профил 50/20мм по средата на плота, който да обере провисването вместо царга. Нещо като гръбнак на конструкцията.
А плота, за да стане по-лек за този размер , може да се направи от дървена конструкция, ламинирана с тънък слой МДФ. В този случай в зависимост от дебелината , може да отпадне нуждата от укрепване с/у провисване. Така направена масата може да бъде завършена с най-различни естествени фурнири.

Прикачен файл

masa.jpg
masa.jpg (21.72 KиБ) Видяна 11310 пъти
Revenge - помощник
Реших да я правя по най простия начин само плоскост и крака поръчах си днеска плоскостта 25мм 170х60 другата седмица ще е готова. Ако не стане и се клати прекалено много ще му мислим :) ако трябва ще я хвана за стената с планки ... ;)
UNIOR - модератор
В Практикер предлагат крака за маси, има голям избор разгледай ги.
Ако избираш кръгли крака, избери такива с по големи свързващи фланци, това ще придаде стабилност на самата маса, и ще отпадне нуждата от допълнитекни елементи за тази цел.
Очакваме снимки на крайния резултат :)
Revenge - помощник
Дам избрал съм крака(не точно от Практикер, от Хасково съм пък тук няма)Другата седмица ще видим какви ще ги сътворя и ще кача снимки ;)
Revenge - помощник
Намерих потвърждение че моята работа може и да стане :)
http://www.mebelibanko.com/index.php?m= ... %E0&lang=1
  • 1
  • 2

Тема "Маса" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: