• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 26
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
dragozow - майстор
1. Нормален кабел с щепсел Шуко. Не трябва да го удължаваш много, щом пише 13 метра най-вероятно в двигателя няма масло и няма да издържи дълго на налягането. Трябва да и видя схемата, но съм почти сигурен. Ако ти трябва за по-голяма дълбочина си вземи другия модел, там може до 19 метра. Или направо сондажна помпа с отделен пресостат и един хидрофорен съд.

2. Може и да може, но хидрофорния съд е точно за това. Смукателен маркуч ще е много по-лесен за вадене(евентуално).

3. Няма проблем, налягането на тръбопроводите също е толкова. Тези тръби могат да издържат доста повече.

4. Параметрите на помпата са именно при 1 цол. Всяко увеличаване или намаляване съответно намалява или увеличава напора.
infomar
Удължаване на кабела е по земята. Т.Е. В кладенецът е 12 метра и после до къщата и около нея общо около 30 мтр. Помпата ще работи до 3 метра под водата. Вътре в кладенецът идеята е да поставя полипропиленови тръби, а извън него до входа на къщата около 30 мт. маркуч 32мм.високо налягане за избягване на пулсации в налягането - пуск/стоп. Вътре в къщата е 1/2 цола тръбопроводи - полипропилен. Просто маркуча В.Н. ценово диаметър 22 мм. е на половин цена спрямо 32мм. Допълнителен хидрофорен съд за тази помпа не знам дали е удачно, понеже доколкото знам, преостатите се поставят на него/балона а в случая той е на помпата - с два преостата май няма да стане :cry:
evrokoma - специалист
Скоро правих хидрофорна система на един познат.Купихме хидрофор на Метабо и понеже той искаше да спести масимално използвахме и старата му градинска помпа закачена на въже висяща в кладенеца който е дълбок 18м . Навързахме тръбите като преди това прегледахме и старата помпа за повреди (сменихме лагерите) вързахме хидрофора както си се връзва без буферен съд като взех сигнал от пресостата на самия хидрофор. С този сигнал превключвам един контактор 16А косто пуска и спира помпата в кладенеца.Цялата тази дандания със все тръби и фитинги излеза около 600лв.Обаче има и малък недостатък на старата помпа и тече фибърчето и се появява малко въздух в системата но не е болка за умиране :weedman:
crez - майстор
Колега infomar прочети тук http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 22&t=39384 коментирали сме подобен случай, но без хидрофорен съд не става.
angel_ov - специалист
Убеждаваха ме, че този е по-добър от тези със съда. http://www.onlinemashini.bg/hidrofor-al ... -inox/2341
Вярно ли е?
dragozow - майстор
Нормална самозасмукваща помпа с електронен пресостат. Аз съм с такова подобно, но аз съм си го правил. Водата има тласъци, догодина ще му сложа и един балон. Електронния пресостат и балона се допълват. При мен случая е друг, на Княжево селяндурите като почнат да поливат вечер не мога да се изкъпя. През останалото време имам вода. Като се къпем пускам хидрофора и след това го спирам, само за това ми трябва. Имам два бидона по 200 литра. Басейна си го пълня от чешмата нощем. Мен повече ме интересува като остане на сухо да спре, отколкото да няма тласъци, но и това ще го оправя.
infomar
angel_ov написа:
Убеждаваха ме, че този е по-добър от тези със съда. http://www.onlinemashini.bg/hidrofor-al ... -inox/2341
Вярно ли е?
На мен ми харесва по картинка и данни. Цената също не е лоша. Ако наистина е австрийска.... може да се замисля.... Някой има ли конкретни наблюдения :?:
Оставам с впечатление, че на всеки електронен преостат може да му се постави балон, но да е близо до него 5-10 см. а не на 5-10-20 метра от него. Не разбирам защо на близо може, а на далеко не.

http://aquapump.net/uploads/fck/image/s ... l-pres.jpg

http://aquapump.net/uploads/fck/image/% ... 0%B0-3.jpg

http://aquapump.net/uploads/fck/image/e ... otop-2.JPG
dragozow - майстор
Не разбирам защо на близо може, а на далеко не.
Имам клиенти които слагат подобен на сондажни помпи и казват че работи, на сондажната помпа няма как да е до нея.

Ако наистина е австрийска.... може да се замисля....
Да бе, австрийска е за 300 лв с пресостата.
Всъщност няма проблем че е китайска като е правена под контрол. Китайското отдавна не е символ на лошо качество.
Последна промяна от dragozow на ср сеп 26, 2012 2:52 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
И по-надалече може-пресостата по-малко ще се мъчи/амортизира/
infomar
Малко страничен въпрос:
На помпите им дават дълбочина на засмукване - примерно до 8-9 м. Никъде обаче не дават зависимостта на дебита във функция от дълбочината на смучене. не съм убеден, че дебита е еднакъв от 1-2-5-8 м.
Т.Е. как да разбера какъв ще бъде дебита ако смуче от един метър или от 8 м?
Щом не дават данни това означава ли, че дебита е еднакъв?
Още един въпрос:
Ако поставя хидрофор подобен на показаният по-горе http://www.onlinemashini.bg/hidrofor-al ... -inox/2341 вътре в кладенец някъде по средата, но там влажността е висока и стените са мокри, дали това ще се отрази зле на подобна система? Знам, че не е добре, но ще има ли проблем ако работи 8 месеца в годината в подобна среда и зимата се изважда.

П.С.
Когато питах за мястото на балона, имах в предвид помпата и преостата да са в кладенеца, а балона в къщата на около 20 м.


ПОМПА---->ПРЕОСТАТ-------------------------------->БАЛОН------> КОНСУМАТОР.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 26

Тема "Хидрофорна уредба за къща без буферен съд - само с преостат" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: