• 1
  • 2
Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
vesko91 - помощник
ДАИ ЧЕРТЕЖИ,СКИЦИ ИЛИ СНИМКА
Харалампи - специалист
Чесно казано в момента е разглобена и не ми се сглобява само за една снимка. Обаче ще пробвам да направя една проста схемичка.
velsi - Почетен майстор
Щом е разглобена още по-добре. Снимай отделните части, а после ще обясниш на кое къде му е мястото. Така даже май ще ти е и по-лесно.
Харалампи - специалист
Ма не е разхвърляна на части. Просто е със свален двигател и таралежи, но не е у нас и няма път към мястото където се съхранява. Ще спретна една бърза схемичка и я пращам.

Основният проблем са високите обороти. Ако имате подходящ редуктор може да си спретнете друга схема. Ние използвахме ремъчна и верижна предавки като оня големия кръг ако се чудите какво е да знаете че е едно много голяма алуминиева ремъчна шайба. Специална поръчка. Платформата на която е хванат електродвигателя е на пантички и е хваната за кутията на верижната предавка със стержен и пружина, като по този начин се осигурява обтягането на ремъчната предавка. Не трябва да се обтяга много, защото двигателя е много мощен и ако няма известно преплъзване при запъване в някой корен не се знае какво може да стане. Наистина ще трябва да отида да снимам оригинала, не знам дали добихте някаква представа от тази грозна схема.

Прикачен файл

Freza.JPG
Малко е тъпа схемата ама на Word толкова. Ще се опитам да дам обяснения.
Freza.JPG (19.24 KиБ) Видяна 11142 пъти
  • 1
  • 2

Тема "мотофреза" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: