• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Аз много добре виждам за какво ще го ползва и съм съгласен с профи-насоката, но ако си забелязал, в първия си пост колегата посочва и цена, около която се върти питането. Извинявай - 350 срещу 500. И въпреки това не съм убеден, че 2-26 има някакво категорично предимство пред 2470, което да оправдава 50-те % отгоре. Като се има предвид, че РЕ800 на Крес бие като производителност 2-23 и 2400, 2-26 колко е по-мощна???
от 13 години ползвам само Крес и съм много доволен,в нашия град сервиза на Крес е мн.добър но и много рядко ми се е налагало да го ползвам
iliev555 - помощник
Колеги вече съм собственик на Крес 700 PSE, взех го днес на обяд че трябваше да се работи и нямаше много време за мислене ии до вечерта вече му направих 150-200 дупки. Като начало съм доста доволен. Взех му и нова бургия и с нея си дупчи доста бързо и за къртене го пробвах и ми харесва. Работи се спокоино с 1 ръка когато не е удобно за 2. Машината няма нищо общо със стария ми bosch 2100 RE. При постоянно дупчене с 8ца в панела не загрява изобщо, мотора като го пипна почти не си е променил температурата, а механиката загрява колкото да усетиш че е работила, а боша ми се напичаше не може да се държи. Иначе ги гледах и бошовете 2-26, 2-28 вчера дори го намерих на пазара в Монтана - 2-26 с допълнителния патронник и куфара на старо за 160 лв ми го свали, и за 150 щеше да го даде, но ми се видя малко тежичък за 1 ръка, а и като е от тези с допълнителния патронник още 200 грама му тежат отпред и като го хванеш с 1 ръка малко клима надолу. Не исках да взимам 2-ра ръка щото частите са скъпи и като го натисна на работа ако е работено доста с него може да сдаде багажа. И малко вече съм и предубеден към бошове след като моя 3 пъти ме избушва и по 1-2 седмици бачкам с раидери и се проклинам. Сега на тоя бош му остава 1 месец от гаранцията, пращам им го да го оправят и остава само за резерва. От макитата се отказах щото трябваше да правя някви специални схеми за връзване и малко се опасявах че ще се случи да я се отвърже и да тупне от 15-20 метра ... Снощи четох някви мнения от руски саитове и пишеха за крес-а че го ползват от 5-10 години с някви леки ремонти, което звучи доста добре. За бъркане на лепило ми обясниха че това товари много перфоратора (при 1 кофа лепило), и четките на един раидер които мислех да го ползвам поне за бъркалка заминаха точно за 1 месец. А при хубавите перфоратори четките не са 5 лв :) и затова направих друго - за бъркане взех една ловечка дрелка от тия по големите с 2 те скорости и на 1-ата скорост (70 лв на старо) бърка перфектно и няма опир вече повече от година. Иначе креса днес го взех за 329 лв. Дистрибутора се опитваше да натовари малко работата и му беше сложил цена 349, но аз се обадих на вносителя на крес и те казаха че дистрибутора трябва да ми го продаде на 329, казах му и тои се съгласи :-D
Chefo77 - майстор
Е няма какво друго да кажа, освен едно ЧЕСТИТО!
Сега му вземи някакво хубаво свредло с 3 или 4 глави, за да може максимално да ти спадне времето за пробиване. При мен не е от такова значение дали ще държа перфоратора 5 или 8 секунди докато пробие дупката, но при теб има.
Успех и дано избие парите 1000 пъти!
Pooh - майстор
Трябвало е да видиш и Kress 550 HMSL - тежи, колкото един винтоверт - 1,7кг.
За пробиване на 8мм-ови дупки, с една ръка си е незаменим.
ferrari4456 - специалист
Честито :partyman:
Само бургии да сменяш!
bambal - напреднал
Здравейте, да поделя и аз моя опит. Тази седмица поръчах перфоратор от колегата Kumay- Makita HR2611F. Искам горещо да препоръчам колегата, относе се с търпение по телефона и ме посъветва кой модел да избера, на всичко отгоре ми направи и отстъпка, че и подарък свредла ми прати. Свързах се с него в 14ч. и на другия ден в 9 машината беше при мен. Не е позволено да кажа в коя фирма работи той, но и без това аз искам да препоръчам него конкретно, тък като са малко хората, с които се работи толкова лесно и накрая всичко да е както си го очаквал, без неприятни изненади. :partyman:
teon - специалист
bambal написа:
Не е позволено да кажа в коя фирма работи той, но и без това аз искам да препоръчам него конкретно, тък като са малко хората, с които се работи толкова лесно и накрая всичко да е както си го очаквал, без неприятни изненади.
+1
Chefo77 - майстор
Аз няколко пъти съм казвал тук, че Николай е търговец номер 1 за мен! Върти, суче, но дава информацията така, че хем да вземеш най-доброто за теб, хем да знаеш защо го вземаш. Не му е цел да ти продаде нещо, а да ти продаде точно това, от което имаш нужда! И е адски коректен!
Да не говорим, че е и страхотен приятел!
  • 1
  • 2

Тема "Избор на перфоратор - крес или макита" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: