• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:48 am, променено общо 1 път.
крум - специалист
Виж боите на Сократес. В Бриколаж имат от тях.
Много добре покриват, цвета е плътен и ако решиш да спазиш съвета на Емералд, не са лазурни.
Друг вариант - най-добрия - Дулукс. Разбира се, никак не евтин.
housedoktor - майстор
Боядисвал съм преди 3 г мебели с акрилен спрей ,не си спомням фирмата.Още си изглеждат добре
Чаро - Акълия
сократес :2thumbs: боядисвах мебели от подобен вид в оранжево и още изгледат свежи -3-4год. вече . само внимавай с какво нанасяш защото се разпенват лесно и може да остане леко релефно на места(ако стане кат исъхне трябва да зашкуриш и пак с боя) иначе от 2-3 ръце не прозира и изобщо не личи че са боядисвани :)
mmm321 - напреднал
Благодаря много за съветите.
Аз доста се рових назад из темите, но не намерих подходящ съвет за моя въпрос. Там се говореше за шкурене и т.н., а аз не си го представям просто как и защо да се щкури това нещо... Аз споменах, че съм невежа в тези въпроси, та в този дух да попитам :)
Ако се боядисат мебели с латекс, красиви ли изглеждат? Просто не съм виждала и не мога да си го представя. Ако някой има снимка на мебели, боядисани с латекс, ще съм благодарна да я качи. Всъщност, ако има снимка на мебели, боядисани с каквото и да е, пак ще съм благодарна :)
А от гледна точка на практичността, кое е по - подходящо - латекс или тези бои "Сократес", които препоръчвате? В смисъл, ако се слагат разни предмети отгоре, кое покритие ще издържи повече на одрасквания и почистване?
mmm321 - напреднал
А този ДУЛУКС не е ли също латекс?
Склонна съм и на по-скъпи решения в името на бялата идея :-D
.... че да си призная аз започвам със шкафчето в коридора, но имам още тръни в очите :wink:
Emerald - модератор
[==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:46 am, променено общо 1 път.
mmm321 - напреднал
Ох това шкурене, грундиране.... не мисля,че ще мога да се справя сама. А с тези спрейове дали пак трябва да се шкури и т.н.
Аз в крайна сметка ще го занеса на някой дърводелец, но искам да имам някаква предварителна подготовка, понеже съм забелязала, че не са особено обективни в това, кое може и не може да се свърши, не обичат да им се усложнява живота. Да не говорим, че за евтина поръчка може и направо да ми кажат, че не може нищо да се направи.
крум - специалист
Дулукс, както и Сократес са марки.
Дулукс продават както латекси, така и бои за дърво, метал и т.н.
Имат и универсални бои за стени и дърво (подходящи са например ако искаш стената ти да е със същия цвят като стълбището).

Сократес имат както лакове, така и акрилни бои на водна основа. Страхотно се работи с тях - а след като нанесеш поредния слой, инструментите се мият лесно и приятно.

Каквато и боя да избереш, няма да минеш без шкурки. Трябва да подготвиш основата - да я заравниш, да зашлайфаш евентуални неравности, да я матираш (т.е. да направиш механични дефекти за по-лесно механично захващане на новата боя).

След всеки слой без последния ще е добре да минаваш с финна шкурка, за да изглаждаш евентуално появилите се дефекти от косъмчета, прашинки и т.н.

Аз бих ти препоръчал Сократес като съорношение цена/качество. Мой приятел казва, че със Сократес е боядисвал дори фазер и е покрило (за информация - фазера е отврат за боядисване - не попива равномерно и приплъзва мечето).

Разбира се, и на Дулукс да се спреш, няма да сбъркаш.

Още веднъж - без да прибавиш малко шкурки, няма да се получат нещата. А и не е толкова страшно - с тях само коригираш дефектите в разумни граници - никой не иска от теб огледална шлайфана повърхност.

П.С. грунда мисля, че можеш да си го спестиш - мебелите ти са фурнировани, така че би трябвало да поема равномерно боя.
mmm321 - напреднал
Благодаря на Крум за изчерпателната информация :) Точно от такива обяснения имах нужда, за да ми се изясни всичко :-D
Аз съм упорита по принцип и като се хвана с нещо не го оставям недовършено, но проблемът ми е, че мъжът ми изобщо не го бива в тези неща, и не само това, ами направо се плаши от всички мои творчески мераци. Та поради тази причина ми се искаше нещата да са възможно най-лесни, за да не му нарушавам комфорта и да не предизвиквам най-ужасното мърморене на света върху себе си :)
Но вече се реших, благодаря на всички за съветите. Като приключа с всичко ще пусна снимки.
  • 1
  • 2

Тема "Боядисване на мебели" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: