Всичко за дърводелството
mimeto_87_b - специалист
Здравейте. Решихме да си построим тераса на 2 етаж над кухнята. Проблема обаче е в това че не знаем как да направим покрива и как да изглежда той. Спрели сме се на един вариант но не зная дали е удачен. Освен това не знаем как се редят гредите и колко трябва да има, и изобщо не зная как би изглеждал "скелета" на покрива. Та ако някой има идеи ще съм му много благодарна.
Пускам снимка на която съм написала размерите и варианта на който сме се спрели.
Благодаря предварително.

Прикачен файл

29352_324048_122_178lo.jpg
29352_324048_122_178lo.jpg (9.61 KиБ) Видяна 8527 пъти
masterval - майстор
3 месеца в годината ще можеш да произвеждаш вода, разтопена от снеа, който ще се събира между двата ската, - казват, че е много полезна за-не-знам-си-какво.
Точно това мероприятие не е за "Направи-си-сам". Веднъж гледах двама професионални дърводелци, които направиха покрив над два гаража от сума греди, дъски и керемиди. На третата седмица придоби отчетлива форма на китайска беседка.
Въобще не говоря за разрешителни и прочее документация...
mimeto_87_b - специалист
А как предлагаш да направим покрива... Питам защото съвсем сериозно не зная а и няма към кого да се обърна за съвет, затова и пуснах темата тук.
Значи ако дадеш малко по подробен чертеж или поне напиши кое какво е - защото аз не го разбирам . Аз като гледам виждам че терасата ти е широка 6 м. и искаш да събереш двата наклона на покривите. и така става но трябва да сложиш между двата ската канал ( улък ама по-голям ) с повече дебит .
Моля даи по подробен и обеснителен чертеж
mimeto_87_b - специалист
Ще се опитам да обясня. Къщата е на 2 етажа като на първия има пристроена кухня, баня и тоалетна. Тавана на кухнята всъщност ще бъде пода на терасата. Това от дясната страна е къщата, височината на която от плочата до стрехата е 3,20 м. Стрехата на къщата е 50 см. В един строителен магазин ни казаха че на 1м. трябва да има 40 градуса наклон или на 3 метра трябва да има наклон 1 метър. Терасата ни е 6 на 6
и бихме искали да направим покрива така че да ползваме всеки ъгъл от терасата. Тъй като гредите ни са по 4 метра - казаха ни че не е хубаво да се съединяват- решихме да вдигнем 3 метра нагоре и после да свалим 4 метра надолу за да има и за стреха. Та въпроса ми е дали покрива е удачен или да мислим друг вариант. Как трябва да наредим гредите и изобщо конструкцията на покрива. С керемиди или с ундолин- нз дали се пишеше така- да го покриваме... Дано сте ме разбрали сега..
prascho - майстор
Тезата на 1 м трябва да има 40 градуса наклон ми звучи дебилна. Покриви всякакви, няма написано правило и наклона се определя при съвмесната работа между архитект и строителен инженер пресмятащ конструкцията. Направи няколко снимки или поне чертеж на "разпределението" в момента с размерите!

Тема "Направа на покрив- как?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: