Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
bluelemon - специалист
Ами то малко дълго май и може да е елементарно ама за човек който не се е сблъсквал с подобни проблеми е сложничко. Та става въпрос за нова баня на тапи. Купил съм си всичко (тоалетна, мивка и смесители и т.н.) и искам сам да си ги монтирам. Въпроса ми е как ще е най удобно. Дали аз да питам, примерно тука слага ли се силикон, с хартиено тиксо ли, къде се увива PVC лентата или някой ако има сили за едно комплексно обяснение. А може и такава статия на сайта да се качи, защото гледах че няма. 10x
masteradmin - майстор
Ами може би е по-добре да питаш защото наистина са много все пак ще ти понапиша нещо пък да видим.
1. Купуваш си специални дюбели за окачване на мивка. Като мивките са няколко вида има такива които са за вграждане, такива които седят на батуша и такива които се захващат директно за стената.
2. Определяш дупките, за целта допираш мивката към стената като и слагаш нивелир зада е хоризонтална и с молив отбелязваш дупките.
3. Дупките се правят с ударна бормашина с видия (НО САМО НА ВЪРТЕНЕ без УДАР) докато пробиеш плочката. След това вече включваш на удар и въртене и допробиваш.
4.След монтиране на мивката, между нея и стената се слага прозрачен или бял САНИТАРЕН силикон в зависимост от цвета на мивката и плочките.
bluelemon - специалист
Ами значи мивката ми е свободностояща, но по принцип има възможност и за шкаф. Аз не го взех защото ми е кът мястото. Иначе има дупки отзад за закрепване. Мен ме притеснява ще бъде ли здраво само с два дюбела, че е към 19 килца. Иначе отзад стената е бетон ама тия дюбели дето ми ги предложиха в магазина много афиф ми се видяха. И друго искам да питам като закрепвам тоалетната трябва ли да слагам някакво лепило или силикон (висяща тоалетна е и структурата е монтирана) отзад и тръбите мажат ли се допълнително със лепило или силикон или само се намушват. Имам предвид за тръбата от тоалетната към обратната вода и тази от казанчето към тоалетната. И двете тръби имат едни гумени маншони ли са кво са, но само от едната страна. :?
astor - специалист
Ами може да си вземеш шпилка. От нея си режеш на размер и монтираш мивката. Мен също ми се вижда афиф това с дюбелите. Но проблема при шпилката е, че трябва да можеш да пробиеш цялата стена и там да сложиш планка или нещо здраво, което да държи мивката. При мен е тухла и си е проблем или поне аз така си мисля.
velsi - Почетен майстор
Тръбите не се мажат с нищо. Фабричните гумени уплътнения са достатъчни.
Тани - модератор
bluelemon написа:
Мен ме притеснява ще бъде ли здраво само с два дюбела, че е към 19 килца. Иначе отзад стената е бетон ама тия дюбели дето ми ги предложиха в магазина много афиф ми се видяха.
Не знам какви дюбели за ти дали , но щом е бетон, можеш да ползваш анкерни болтове . Сигурен съм , че по скоро мивката ще се счупи , отколкото дюбела да се измъкне! Ако в комплекта за захващане на мивката за ти дали някакви (най вероятно пластмасови) шайби с профила на отвора за захващане е препоръчително да ги ползваш. Ако е необходимо може да разшириш отвора до размера на болта , който си избрал.
Същия начин на захващане може да ползваш и за тоалетната!
Ако има още нещо - питай!
bluelemon - специалист
Мерси, като почна работата ще питам ако изникнат въпроси.
bluelemon - специалист
Ами значи изникна един въпрос. Вижте на снимката под мивките от двете страни на сифона има едни хромирани неща които се завиват за PVC тръбата и към тях се навиват меките връзки СНИМКА
та въпроса ми е как се казват и какво да кажа в магазина. Щото тука се чудехме нипели ли са холендери или както там се казват. 10x

Прикачен файл

m_flow_reiherechts_wt_siph_b.jpg
m_flow_reiherechts_wt_siph_b.jpg (44.53 KиБ) Видяна 12524 пъти
Тани - модератор
Това според мен са само декоративни елементи и ще ги намерищ трудно по нашите магазини.Вероятно и цената им ще е доста дебела , но ти си преценяваш! По-лесно ще намериш стандартните ъглови кранчета .Има доста модели и повечето са никелирани. Все пак нека и някой друг да си каже мнението , може и да ги има по магазините, но аз да не сън обърнал внимание!
bluelemon - специалист
Ами някой ако се интересува ей тука има доста приятни ъглови кранове. Италиански са и са хромирани. http://vik.bg10.com/FPL.pdf Фирмата има магазини в няколко града http://www.intermetal.bg/

Тема "Монтиране на мивка и тоалетна и душ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: