Мечтата на всяка домакиня
kistbam - специалист
todor_tsanov написа:
Ето
На каква програма е начертано това?
todor_tsanov - специалист
На KitchenDraw 7.0

Прикачен файл

aaaa1.jpg
boqnkov - специалист
Голямо благодарско на включилите се в темата! Това за възраста на домакинята беше добро... :) По темата: Микровълнова няма да има! Твърдо! (Моля да не отваряме тази тема. :) ) Фурната ще е горе твърдо! Остана да изясня дали ще е на нивото на плота или малко под него. По красиво като че ли ми седи да е на нивото на плота, но за удобство ще видим! Котлоните... Иска ми се да са на не повече от 30см от фурната за да остане работен плот между тях и мивката. Жената иска като си върти дръжките на тиганите да не се удрят в страницата... :) Долу изтеглящ килер, горе или рафтове или вратичка (ако имате идеи казвайте). Проблем ли е тавите от фурната да бъдат оставяни на котлоните? Нали са огнеупорни? По добре на котлоните от колкото на плота и всеки път да търсиш подложки за горещите тави! (Поправете ме ако бъркам). Какво мислите за трапецовиден ъглов шкаф за горе? Видях го на няколко проекта и ми изглежда практично.Мивката... С 1 или 2 корита? :?: Най голямата, която сме харесали с 1 корито е 95 см заедно с оцедника. След мивката има още 85см работен плот (понякога и аз се включвам в кухнята), като под последните 60 ще е миялната. Има и вариант в който миялната ще е ведната след мивката и така работния плот ще стане 60 см и остават едни 25см в които може да се направи заобляне на ръба, защото там ще е горе долу средата на стаята...
shadowman - майстор
Трапецовидния горен шкаф събира повече неща. Не е проблем на котлона да сложиш тавата. Много хора избягват етажерките (отворените рафтове) заради събирането на прах. Мивка мисля, че с 1 корито е достатъчно заради миялната, при големите мивки коритото е 45/40, като има и 50/40,(говоря за алпака). Отделно от това мивка с едно корито влиза в шкаф 600 мм а ако е с две корита размера на шкафа се променя, увеличава се.
todor_tsanov - специалист
Ето

Прикачен файл

aaaa11.jpg
aaaa11.jpg (56.79 KиБ) Видяна 2867 пъти

Прикачен файл

aaaa1.jpg
aaaa1.jpg (57.62 KиБ) Видяна 2867 пъти
boqnkov - специалист
Моделите са много хубави... само цвета ми идва малко посредствен... :-D Пичове, не знам как ще го приемете, ама ме осени идеята да изрежа стената зад хладилника за да може да влезе колкото е необходимо и цялата кухня да стане на една линия без да стърчат колоните. Стената е 25см тухла с много камери (не е обикновена четворка) и мисля че ще мога доста прецизно да я изкъртя. 10см достатъчни ли ще са? Ще останат 15см тухла като ще има и външна изолация. Явно грешно съм се изразил. Малката страна на кухнята от стената до края смятам да е 2,4м. (60см ъгъл, 95см мивка, и 85см работен плот под който ще е миялната в последния модул).
todor_tsanov - специалист
Ето с корекциите

Прикачен файл

aaaa11.jpg
aaaa11.jpg (47.82 KиБ) Видяна 2840 пъти
shadowman - майстор
За да се вгради обикновен хладилник трябва вратите да са равни (да не са заоблени), важно е също отварянето му. Тове е важно ако трябва да се направи като такъв за вграждане, хващаш дръжката на шкафа и отваряш двете врати. Ако е заоблена вратата няма как синхронизаторите да работят. Отделно от това мисля, че се намаля живота на хладилника, също така ще се наложи да се дупчат вратите заради синхронизатора. Моя съвет е ако нямате хладилник по-добре купете такъв за вграждане и ще отпаднат много ако-та. Изрязването на отвора в стената може и да се получи, но трябва да се мисли за охлаждането на хладилника (не е като да е пералня или съдомиялна).
boqnkov - специалист
Там е работата, че хладилника си го имаме и много си ни харесва. Либхер е и вратите са си му доста плоски. Виждал съм 2 такива вградени и ми харесва как стоят. Отваря се шкафа и с него се отваря и хладилника, съответно фризера. Купували се някакви приспособления за дръжките... Р

Тема "Мнение за разчупена кухня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: