• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Svezar - специалист
Поради това че другата тема за разход на пелети се превърна в чат за определени хора пускам тази в която ще е хубаво всички да се придържат към сухата статистика ! Давам началото с моя разход,ако искате спазвайте и подредбата на описанието /1.вид горелка/котел,2.площ с описание и 3.количество пелети 4.поддържана темп в помещенията / !:
1.Горелка-Ferroli Mikro P7,присадена на De Dietrich CF 124
2.отоплявана площ: 140 квадрата /етаж и половина/ от изолирана с 5см стиропор на стените и минерална вата на тавана и ПВЦ дограма къща + 40 квадрата пристройка на кота нула където и пода и плочата /неизолирани/ носят сериозни топлозагуби,а алуминиевата и врата при голям студ хваща скреж отвътре :wink:
3.разход на пелети при температури над нулата около 30кг при отрицателни /-5 до -10/ 40-45кг
4.топли се 24/7 и навсякъде по всяко време е около 22 градуса
Въх, нова тема! И тука ли да си повторя разхода? Кой го интересува сухата статистика, ако няма как да съпостави и останалите фактори.
Нещо се обърка, колега. Тъй ти викам щото ни та знам как ти викат.
filmatoplo - майстор
Камина Прити с водна риза ,около 12-13 киловата ,преустроена на пелети .
Топля апартамент 55 кв м от къща , втори жилищен етаж ,южно и изток изложение .
Няма изолация ,само гладка боядисана мазилка ,най обикновена Алуминиева дограма.
Имам 32 глидера н600 ,една лира 45/120 ,бойлер 80 литра серпентина .
Разхода е около 1 кг на час ,и колко ще изгори зависи от това колко часа работи в денонощието.
До днес горих камината по 15 часа на ден ,днес обаче е около минус - 10 гр и работи 24 часа , съответно ще изгори 24 килограма .Странната температура днес 23-23,4 в трапезарията ,в спалните 20-21 гр.
1.Котел и горелка burnit
2.Къща 115кв. изолирана отвън с 10 см. стиропор,вата на тавана нова пвц дограма
3.100 глидеа,2 лири,бойлер 200 литра с мантел.
Системата работи 24/7.Разход вмомента около 25-28 кг. като във стаите се поддържа вечер-20гр. През деня-23-24гр.
За декември изгорено точно 46 чувала.
Това е от мен за Пловдив :-D :-D
savo_ - помощник
Регион-гр. Пловдив
1. Котел Ерато Pelletrm 36kW, монтиран 2008г., от първите на пазара, без екстри..
2.Къща на 2 етажа-около 200кв., изолация външна 10см. стиропор, на тавана вата, 5 камерна пвц дограма с К стъкло и уж аргон..
3. Не знам колко глидера, 2 лири, 300л. бойлер на сънсет със серпентина

Котела работи 24/7. Включва се в началото на отоплителния сезон, и се гаси началото или средата на април-според времето. До момента разхода-около 3 чувала дървесни пелети /45кг./ Сега, при големите студове-ще видим.
В хола с всекидневната се поддържа 22-23гр., спалните 20гр.
VelinPetrov - специалист
Горелка Bisolid 25 kW + Котел Bosch Solid 27 kW.
Първи етаж от къща 100 квадрата, 5 см. изолация, без изолация на тавана.Алуминиева дограма,двоен стъклопакет, Софийски район.
Отопление 24/7, през деня 23.5 градуса навсякъде,през ноща 20.5. Преди сегашните студове разход 25-30 кг. иглолистни пелети. Сега в момента около 35 кг. на 24 часа, ще мога да обобщя повече идните дни. от 15 октомври до сега около 1.7 тона.
mindless - специалист
От чисто любопитство искам да попитам без да се заяждам, каква точно е целта на тази тема? (не, че не съм забелязал другата подобна, просто не я чета)

Ако целта е някакво сравнение, то това е изключително непостижима цел, защото няма как да се сравняват разходи на различни пелети, горящи в различни котли с различни насройки в различни сгради, в които живеят различни хора с различно усещане за топло и навици на отопление, различни навици на проветряване и т.н. и т.н.

Ако целта е някой да се похвали с малкия си разход или да се оплаче от големия, някак го разбирам, но имайки се предвид, че в България колите на газ харчат по-малко отколкото докато са били на бензин. Тези на бензин харчат по-малко от каталожния си разход (който по принцип е намален драстично от реалните условия), а колите на дизел само "дишат нафтата", мога да направя обоснованото предположение, че изложените данни в голяма степен няма да бъдат верни, а дори и да бъдат ми е трудно да открия някакво смислено тяхно приложение.
radius - майстор
ААА моля-моля, моя дизел отвреме навреме трябва да източваш нафта, защото връща по малко :-D .
Това е тема за сравняване на несравнимото. Като влезе и напише някой огромния си разход, на всички (включително и тези с голям разход) им олеква. :!:
Svezar - специалист
От споделилите досега разход в темата не виждам такива с изумително нисък които да са се разписали нарочно за да се похвалят. А целта на темата е като я прочетеш да сравниш своя разход при подобни параметри с някой от писалите /никой не търси абсолютно съвпадение/ и да видиш как са ти нещата ! Така че койо не иска да пише по темата ,ако обича да не я цапа излишно,има друга такава по въпроса достатъчно омазана,тя е на разположение за тези със сърбеж в пръстите !
radius - майстор
Ти явно не раззбираш, че няма как да сравниш отделните жилища и навици на собствениците. Демек всичко ще е празни приказки.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Тема САМО за разход на пелети !" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: