Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте, радвам се че има хора като вас да споделят опит. Изчетох повечето статии и ви благодаря на всички!
Моя проблем е дискотиран няколко пъти но все пак искам да ви попитам за моя ветрилник!
Духа и при мен от към гърба на крилото, а и шума е доста по силен. Та при лек натиск спира всичко!!! Нямам средна панта, а само насрещник и палче което влиза. Питането ми е може ли да се монтира 3 та панта и дали е по добре? И на този етап как да притисна крилото по добре към касата (с реглаж на горна и долна панти ако става).
Благодаря ви предварително!!!
MASTER - специалист
За начало провери дали "палчето" затваря в насрещника. С подострен молив драсни един белег на касата до насрещника, там където крилото я застъпва. Максимално точно направи белега , и максимално точчно премери застъпването. Ако застъпването е 7мм, или по малко - проблемът е трудно решим. Но пък е типична монтажна грешка.

Ако е 8-9 мм - провери дали насрещника е монтиран на правилното място.Ако "палчето" при затворено положение не достига насрещника - или трябва да се премести насрещника, или ако е възможно с регулиране по височина на крилото.

Ако насрещника се пада в хода на "палчето" - разгледай добре самото "палче" - по принцип са на ексцентрик и го завърти така че да осигурява максимално притискане.

Колко ти е висок прозореца, и къде долу горе се пада насрещника. Има и вероятност обкова да е с неправилен "гръб".

Тема "Реглаж дограма" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: