Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stan4o333 - специалист
Направил съм го още преди година ,но уви това решава проблема с запрашаването на датчиците не и с дима .
filmatoplo - майстор
:) Добре де какъв е този дим там ,котела нали се чисти ,комина .
stan4o333 - специалист
Да чисти се комин, кюнци , котел и прочие и горелката си гори перфектно. Но от време само по време при гасене връща дим през големия шнек и някой път когато е по гъст дима защитата сработва. Отдавам го на атмосферното нялягане !!! Лошото е че дори в това време трябва да я гася по 3 пъти на ден. И все по един път в седмицата при някое гасене се получава така ..
filmatoplo - майстор
И аз чух за дим към шнека ,но не съм видял защо .
stan4o333 - специалист
Според мен когато малкия шнек е празен (което се случва по време на гасене ) и гофрето е празно нищо не задържа част от газовте да се връщат именно от там когато надуе вентилатора за гасене !
gnt69 - майстор
А според мен стегни скобите на маркуча. :partyman:
stan4o333 - специалист
Така са стегнати че пластмасата се е смачкала малко. :?

Изчел съм цялата тема от начало до край 2 пъти поне , и знам за всички проблеми и решения с тази горелка . Този случай не е от тях , но аз не го смятам за проблем а за пропуск на производителя да направи възможност от софтуера да се ресетва грешката.
Последна промяна от stan4o333 на чет яну 12, 2017 1:47 pm, променено общо 1 път.
gnt69 - майстор
Имаш проблем с комина. Няма чак толкова нагнетяване на въздух от вентилатора което комина да не може да изтегли. Какъв е котела.
stan4o333 - специалист
Напълно е възможно , може и да е ок кюнците защото не са с извити сгъвки , а резки под 90 градуса , не ми е толкова проблем това защото не пречи по никакъв начин на горелката дори и на трета степен. Искам да реша проблема с Pellet-jam по-някакъв интелигентен начин. Ще се взима явно управляем контакт, явно няма друго решение :))
andy_forresite - майстор
Да не си удушил котела с престараване в преграждането с тухлички и ламаринки? Като срещне голямо съпротивление и надуе вентилатора може да върне дим. Просто питам да го отхвърлиш като вариант.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: