• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Svilen22 - специалист
Ами не точно.Пак е такъв тип строителство но не на блокчета , а на цели армирани панели.Още не знам каква е цената им на кв.м. застроена площ, но съм решил да проуча.Завода за панелите е нов от тази година и се намира в гр. Сливница.Ето линк за румънският сайт на този тип строителство.Там има цени на панелите.
http://www.pbpanelconstruct.ro/pb_db/in ... pagerun=14

http://www.pbpanelconstruct.ro/pb_db/in ... ?pagerun=4
Последна промяна от Svilen22 на пет авг 15, 2008 3:32 pm, променено общо 1 път.
Svilen22 - специалист
И на мен ми мина такава мисъл през главата. :? Предполагам се вибрира бетона, едва ли само ще се налее и готово :-D .
soton написа:
Това без вибриране не може да се отлее никога,а ако го вибрираш никога няма да издържи без стандартния кофраж около него.Така можеш да отлееш само основи широки 50 см.

Здравейте,
Не зная какъв опит имате в строителството с Innovative Building Technology ИВТ - според мен никакъв ,за да заявявате категорично ,че
"Това без вибриране не може да се отлее никога,а ако го вибрираш никога няма да издържи без стандартния кофраж около него." Вече се строи по системата ИБТ ,която е на пазара от няколко месеца и отливат без да вибрират ,но инструкциите за монтаж и работа се дава от фирмата производител ИБТ -чието местоположение се намира в гр.Годеч а не Сливница . Явно бъркате термоблока-ИТБ на произвеждана от "Prime Production" -BMG -гр.Сливницасъс ИБТ технологията.
Има основни съществени разлики:
"Prime Production" -BMG -гр.Сливница има един елемент , с
единствен размер :дължина 83,25 см ,височина 50см. дебелина 29см./6,5+16+6,5см/
В произвежданият термоблок от "Prime Production" -BMG -гр.Сливница липсват хоризонталните конструктивни елементи -елементи за плоча ,покривни конструкций,междустълбищни площадки .
Това е съществена разлика между произвежданият елемент от Prime Production -BMG и предлаганата система "INNOVATIVE BUILDING TECHNOLOGY" .
Подовия панел предлаган ИБТ –оформя ребрена плоча е с различни размери , -10,12,14,16,18,20,24 см,относно дълбочината на ребрата в които се полага арматура.
-при покривния панел гъвкавостта е същата ,както при подовият панел.
Предложеният елемент от "Prime Production" -BMG има фиксирани размери и със него не могат да се изграждат вертикални носещи елементи /колони и щайби ,по дебели от 16см бетонено ядро / докато при системата "INNOVATIVE BUILDING TECHNOLOGY" могат ,защото светлият отвор в който се излива бетона може да бъде 8,10,12,14,16,18,20,25см. ,тоест там където има нужда от шайба и колона се залага панел с нужният светъл отвор, а там където няма нужда се поставя панел с по-малък отвор ,за да не се излива ненужно количество бетон , да не се утежнява излишно сградата и да се намали количеството арматурно желязо/икономии/.това също е съществена разлика .
Prime Production -BMG, а и нито една друга система не предлагат единични панели докато при системата "INNOVATIVE BUILDING TECHNOLOGY" се предлага ЕДИНИЧЕН ПАНЕЛ IBT (CS) -се използващ се за, преградни стени и външни затварящи стени. Конструктивният или покриващият слой се полага със система Spritz-beton . Панелите се предлагат в 8 вида т.е. дебелината на елемента може да бъде 8,10,12,14,16,18,20,25 см.
6."Prime Production" -BMG и нито една друга система не предлага елементи за междустълбищни площадки ,докато при системата "INNOVATIVE BUILDING TECHNOLOGY" се предлага ПАНЕЛ
IBT (SSol) за МЕЖДУ-СТЪЛБИЩНИ ПЛОЩАДКИ - който се изработва според архитектурните изисквания.Този панел, разрешава двустранно ,касетирано армиране.Изработва се според конструктивните проекти.
"Prime Production" -BMG ,а и нито една друга система не предлага стълбищни панели , докато при системата ИБТ се предлага СТЪЛБИЩЕН ПАНЕЛ (SP) Олекотен панел за стълбища -вътрешни и външни . Размера чело и контрачело са според нуждите на проекта.
Нито една друга система представена на БГ пазара ,няма двустранно електрозаварени, галванизирани мрежи в заводски условия ,точно тези мрежи са изключително важни на строителната прощадка относно монтажа и здравината на конструкцията при изливане на бетона ,т.е. няма как да се разтворят елементите при наливане на бетона и не се налага следваща операция по поставяне на мрежи отвън и отвътре при нанасяне вътрешни и фасадни финиширащи операции.
Панелите ИБТ са термоизолационен ,едроплощен ,оставащ кофращ с фиксиране по ширина -112 см, дължината е с размер на етажността ,дебелината е с размер според конструктивният проект, а не са тухлички от EPS за които никой не обяснава какви подпорни елементи се използват за вертикалните конструктивни елементи.
profesora888 - помощник
Svilen22 написа:
И на мен ми мина такава мисъл през главата. :? Предполагам се вибрира бетона, едва ли само ще се налее и готово :-D .
Здравейте !
Аз ще изролзвам случая да се опитам да Ви разкажа какво видях на един от строежите по ИБТ технологията.И аз дълго време се чудех от какво , кога и за колко ще мога да си построя къща около 150 м2., макар че мога смело да кажа,че познавам почти всички строителни технологии в света.
Внимателно четях по форумите, посещавах Експо,Стройко и т.н, но нещо все ми убягваше.
И мен ме споходиха същите мисли като Вас, но преди десетина дни във форума на фирмата, беше написал един строител, които строи по технологията ИБТ./ Даден е е-майл и аз се свързах/. Човека беше много любезен и ми обясни къде в Банкя е строежа. Къщата е около 200 м2.
Отидох и направо онемях.Чисто ,спретнато и най-важното бързо. За три дни наредиха първия етаж и кофрираха.Вярно,че от фирмата и бяха препоръчали други подпори, но те се справиха и със стандартните, дори използваха и дървени греди.
На 14 ти август отливаха първия етаж, като никъде няма кофражни платна или кофражни форми,включително и на колоните.Попитах дали мога да присъствам и те ми казаха "заповядай".
Бетона се наливаше с "пушка" и никъде не пропусна или да спука.
И от фирмата бяха изпратили "супервайзор", който провери връзването и кофрирането и си седна под сянката, повече от уверен.
Наливането се извършва съгласно инструкциите на фирмата.БЕЗ ВИБРИРАНЕ. , макар ,че в инструкциите които им бяха дадени пишеше,че може и да се вибрира./ А всички знаем, че за да се вибрира трябва да имаме много,много здрав кофраж, което означава, че от фирмата ,не се притесняват./ Също ВАЖНО - контролираха кривата на зърнеността на бетона, защото това е важно.
Другото което е необходимо да се знае, че за връзването на елементите се използват специални пневматични "клещи".Бързо и изключително здраво.
Току що се прибирам от строежа, защото днес започнаха да го декофрират.Повече от отлично.Утре ще започват да редят плочата на втория етаж.
Съветвам всички,които желаят да се убедят в предимствата на тази технология, да се свържат със собственика на строежа по посочения адрес : zgabrovski@mail.bg и да си уредят посещение.Човека е изключително свестен и няма да откаже на никой.
Това е скъпи ми колеги !
Svilen22 - специалист
към aliaska

Много добър отговор!!! :) Явно познавате много добре продукта.
Предстои ми строеж на къща около 100 кв.м. на 1 етаж и живо се интересувам от такъв тип строителство.Остава да разбера и колко би ми струвало къща от такъв тип,срокове,степенна завърешеност и т.н.,
може би вие знаете :) .
Поздрави!!!
Svilen22 - специалист
към profesora888
Супер вие май напълно ме навихте.Далеч съм от Банкя но при първа възможност,която май ще е скоро ще направя контакт със собственика на къщата и хората от фирмата.Единствено ме притеснява колко би ми струвало , че финансите ще идват от банката , а там темата е друга :sad:
Поздрави!!! :-D
Svilen22 написа:
към aliaska

Много добър отговор!!! :) Явно познавате много добре продукта.
Предстои ми строеж на къща около 100 кв.м. на 1 етаж и живо се интересувам от такъв тип строителство.Остава да разбера и колко би ми струвало къща от такъв тип,срокове,степенна завърешеност и т.н.,
може би вие знаете :) .
Поздрави!!!

Здравейте,

Поради многото запитвания относно цена на сгради построени
по системата "ИБТ" (Innovative Building Technology) ,се опитахме да задоволим интереса на аудиторията.
Разгледайте http://www.ibt.bg - готови проекти
Justy - майстор
Не съм видял темата и пиша ли, пиша тук http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=11514

Явно има поне трима производители на такива блокове у нас.
Имам пълна презентация с топлотехнически изчисления на Петров Билд Еоод http://thermoblockbg.com/ Сега мога да дам цени:
- термоблок фасаден 1200/400/250 - 40 лв./кв.м.
- термоблок преграден 1200/400/160 - 30 лв./кв.м.
Цените са на едро, без ДДС, франко склад Петрич.
UNIOR - модератор
Преименувах темата и я направих "Важна", мисля че има какво да се каже по нея, системата е достра атрактивна , дори самия аз се зайтересувах.


Ще помоля Justy и aliaska а и всеки друг който има опит, да споделят информацията която имат, не само като цени а и като предимства и недостатъци на системата.
Justy - майстор
Блокчето е в ръцете ми. Ето и сравнителен ценови анализ

Прикачен файл

cenovo_sravnenie.JPG
cenovo_sravnenie.JPG (39.65 KиБ) Видяна 14057 пъти

Прикачен файл

DSC00199.JPG
DSC00199.JPG (43.9 KиБ) Видяна 14057 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Нещо ново, строителство с изолационен термоблок /ИТБ/" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: