Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Джани - напреднал
Идеята на пръв поглед е безумна, на втори не толкова :-D
Имаме си къща с веранда (3м/3м). Искаме да покрием верандата с навес, защото зимата всичкия Пловдивски сняг се изсипва на пустата веранда. Поради силно ограничени финанси мислим да го направим сами :) Навес с дървени греди, покрит с бардолин (така ли беше?).
Въпроси:

1. Мога ли да намеря от някъде схема на такъв - навес, залепен за къщата (рових тук, но има за градински навес, който е самостоятелен и няма точен чертеж; рових с чичко Гугъл, но явно не достатъчно качествено).

2. Как се захваща за къщата навеса? Тезите у дома са две:
а) Прави се до самата стена и след това една ламарина ги свързва един вид.
б) Захваща се с нещо си... (какво?)

Следва продължение :)
batman - специалист
Доста оскъдно като информация, затова ти изпращам този линк от сайта: http://napravisam.bg/index.php?id=visuals&sid=134
Гледай само частта за навеса, без барбекюто. Има и схема.
Най-високата надлъжна греда по принцип се захваща за самата къща с анкери, класически дюбели или химически дюбели в зависимост от това от какво е изградена стената.
Схемата е класическа, но по принцип ако се поразчупи малко конструкцията става по-красиво.
Джани - напреднал
Стената е тухла с мазилка.
Гледах тази схема, но малко набързо е дадено обяснението за навеса.
Имам още въпроси:
...
3. Как се захващат основните греди за земята? В дадената схема пише "с метални ъгли". Какво представляват?


batman, благодаря, че се включи!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Искаш по-подробен отговор, но не си подала информация - върху какво да градим?
Най-добре снимка, но поне каква е основата? 3х3, но каква е височината? ........И къде си, защото днес гледах в практикер тези ъгли и изобщо всичките метални планки необходими за твоя навес....
А сещаш ли се, че като сложите този плътен покрив, стаята към него ще стъане тъмна като антре на стар софийски апартамент (бррр!)?
има два начина:
1. да си излее6 нещо като на4ало на колона около 30-40 см високо и вътре да си поставиш крагло плътно желязо (Ф - 2 - 3 см ), и пробиваш си греда колкото ти е нужно, (както са пражене едни жремешните навеис само че са били с камак) и си поставяш гредата, упъваш един конец с някава тежест и си го застопоряваш с 4 лампетрий, даски (какжот имаш под ръка) преценяваш си предварително на какво разтояние да ти бадат гредите, но за 3 метра 2 греди към издадена част ще са добре, не би трябвало при 3 тона сняг да подаде и да се счупи,
2. е този с тия ъгли, поставяш си гредите и си захващаш с винтоже.
слагаш си отгоре напречната греда и на стена закачаш пак напречна греда с дубели, (10 см. поне може и по далги зависи от стената ) от там пуска греди кам издадена напречна греда, на около 50 - 60 см разтояние една от друга. като предварително сметни наколо да ти е около 30% , ковеш си ламперията отгоре и си заляпяш тия смолените топчета. с полепнали на него зелени или червени нишци. Попитаи още някой, за по сигорно дали информацията от мен е вярна , не съм се занимавал от извесно време и монаж на навеси, и може да не съм ти обяснил нещо правилно.

Тема "Помогнете ми за направата на навес" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: