• 1
  • 2
Мястото, където може да се пише на воля.
Здравейте.
Вземайки предвид малкото място, с което ще разполагаме в новото жилище се спряхме на пералня с малка дълбочина.
В момента живея в чужбина и не знам какъв е асортимента в българските магазини - онлайн не можахме да открием нищо.

Обикаляйки магазините в Италия попаднах на два модела с дълбочина под 35 см и нормална вместимост.
Candy GOY 1050 D
http://hometime.ru/prod/131/0/2283/details.html

и Hoover VHD33 510
http://www.marcopoloshop.it/MarcopoloSh ... HD33510_3C

Въпросът ми е как стоят нещата с такива перални в България? Могат ли да се купят изобщо?
В сайта на Канди БГ този модел го няма изобщо.
А за Хувър само мога да гадая дали изобщо се предлага като марка.

Някакъв съвет?
http://www.technomarket.bg/index.php

Рзгледай линка, може да опкриеш нещо пък и що не се обадиш да питаш направо, но си мисля, че съм виждал подобна. Тая марка Hoover за сефте я чувам.
Ха, за пръв път виждам :-D Знам че има мини перални, които са по-ниски.
Аз си взех 45см, но има и 40 сантиметрови.
Успех в намирането :)
Със сигурност съм виждал на Candy в Технополис или Техномаркет. Не съм сигурен за точния модел.
silllveto ти се бъркаш с ширина, а въпроса е за дълбочината, т.е. по-плитки - абе колкото половин плот.

Едит: Направих Bold важното.
Последна промяна от ArturDent на пон ное 02, 2009 7:43 pm, променено общо 1 път.
Не, не се бъркам, точно за дълбочина говоря. Ширината на всички е към 60см :)
Имам Зероват 33см дълбока от 15 години. После ги купиха Хувър. В Техномаркет единствената пералня с толкова малка дълбочина която съм виждал беше Самсунг. Всички други са нагоре.
silllveto написа:Не, не се бъркам, точно за дълбочина говоря. Ширината на всички е към 60см :)

Не, не е Силве, има и на 45 (и на 85+ см), както има и миални машини на 45 см. Но комбинация 45 на 33 не съм виждал - то ще стават само за малки мониченца... :)

Иначе за Candy съм абсолютно сигурен, че имаше, даже беше на промоция някаква, но събираше някъде около 2,5 - 3 кг. пране.
По принцип американските марки правят различни размери - виждал съм взякъвки екзотики.
Ето ви една:

Изображение
Един вариант, който е много трудно да убедя всички около себе си да ползват е да ползваш допълнителната стая, която имаш към апартамента си - мазето. В мазетата на новите блокове обикновено е достатъчно чисто и поддържано за да не те е гнус да слезеш. Остава да имаш вариант да прокараш вода и канал до мазето и ето го решението. Все пак в ьатите например поне 70% от хората живеещи в градовете нямат перални и си носят прането едва ли не до Перник за да го изперат, пък камо ли до мазето.
Здравейте отново. Благодаря за отговорите - очаквам и други да се включат.

Май съм създал малко объркване - става дума за нормална по капацитет пералня от 5 кг с размери висока 850 x широка 600 x..... само дето е дълбока/плитка - 330mm.

Така правим компромис заради мястото (означено със стрелката), но не и с капацитета.

В сайта на Техномаркет намерих една на Самсунг, но е само 3,5 кг.

Търсенето продължава - който му попадне нещо, моля да сподели тук

Прикачен файл

Kitchen Versions3_resize.jpg
Kitchen Versions3_resize.jpg (37.11 KиБ) Видяна 10226 пъти
майка ми е с такъв самсунг, но е 40см от-до, 3.6кг и е много читава машинка, за 4 години перката на водната помпа само й превъртя шлица, та я смених.Защо не искаш 3.6, достатъчно събира
Арти, то има всякакви размери, но аз говоря за най-масово ползваните. Те са с ширина 60, височина 85 и дълбочини 40/45/50/55/60см. Аз лятото си купувах и също търсех плитка. Взех си Бош на 45см дълбочина, 4,5кг пране.
А говорех и за едни мини(бейби) перални, които са към 70 сантима високи:
http://www.energie-vergleich-waschmasch ... n-3kg.html

Има ги и тия :lol: Изображение
И ултразвукови Изображение


cerrone, сори за офтопика, дано намериш :) Няма ли никаква възможност да пъхнеш 40сантиметрова?

ПС: нали знаеш, че отзад трябва да оставиш десетина сантиметра въздух
INDESIT WISL-85 е най-тънката, която намерих

INDESIT WISL-85

-ПЕРАЛНЯ
-800 ОБ./МИН
-РЕГУЛИРАНЕ НА ОБОРОТИТЕ
-4 СЪКРАТЕНИ ПРОГРАМИ ПРОГРАМИ
-ОТЛОЖЕН СТАРТ
-КАЗАН ОТ КАРБОРАН
-АВТОМАТИЧНО ДОЗИРАНЕ
-КАПАЦИТЕТ 4.5 кг.
-В/Ш/Д-85/60/38
Прегледах темата и ще напомня само, че каквато и пералня да вземете размера който е даден ще бъде + минимум 5-7 см. т.е пералнята не е мебел който ще влезе на "щрак", трябва да се остави отвсякъде свободно място, около 2 см. за да не се тресе цялата кухня.Другото което е важно, е че изводите за мръсна и чиста вода са отзад на всички перални и също трябва да са свободни, т.е. 2 см. тръба+2 см. свободно пространстово за да не се кривят изводите + още 2 см. между изводите и стената, за да не се протриват от вибрациите....мин. 6 см.
Не знам как стоят нещата с размерите на пералните с горен капак.Проверете и този вариант.
Успех !
cerrone написа:Май съм създал малко объркване - става дума за нормална по капацитет пералня от 5 кг с размери висока 850 x широка 600 x..... само дето е дълбока/плитка - 330mm.Това за 5 кг. пране направо го забрави. Моя зероват е до 4,5 кг и това е пожелателно направо - реално около 3,5 без да натискаш прането с вратата. Иначе върши работа.
niki_sap написа:Един вариант, който е много трудно да убедя всички около себе си да ползват е да ползваш допълнителната стая, която имаш към апартамента си - мазето. В мазетата на новите блокове обикновено е достатъчно чисто и поддържано за да не те е гнус да слезеш. Остава да имаш вариант да прокараш вода и канал до мазето и ето го решението. Все пак в ьатите например поне 70% от хората живеещи в градовете нямат перални и си носят прането едва ли не до Перник за да го изперат, пък камо ли до мазето.

Това не го препоръчвам, тъй като мазетата са с общ водомер и жална ти майка, ако те усетят съседите /освен ако не си прекараш водата от апартамента, ама то е шанс 1 на 1000 да може/
Естествено, че няма да крадеш от съседите. Нищо не пречи да се сложи отделен водомер, който или директно да си бъде озаконен пред ВиК или по-лесния вариант да се отчита пред съседите и да се заплаща към общия. Същото се отнася и за електричеството. В апартамента на родителите ми направихме точно това - отделен водомер и всеки месец се отчитаме на домуоправителя (в момента не, защото не се ползва, но това е уговорката). Ток пуснахме с кабел директно към нашия електромер в главното табло и готово.

Проблема с пералнята в мазето е по-скоро дали искаш да го направиш и след това дали има възможност да се прокара канал (чистата вода не е проблем).
rulom написа:Прегледах темата и ще напомня само, че каквато и пералня да вземете размера който е даден ще бъде + минимум 5-7 см. т.е пералнята не е мебел който ще влезе на "щрак", трябва да се остави отвсякъде свободно място, около 2 см. за да не се тресе цялата кухня.Другото което е важно, е че изводите за мръсна и чиста вода са отзад на всички перални и също трябва да са свободни, т.е. 2 см. тръба+2 см. свободно пространстово за да не се кривят изводите + още 2 см. между изводите и стената, за да не се протриват от вибрациите....мин. 6 см.
Не знам как стоят нещата с размерите на пералните с горен капак.Проверете и този вариант.
Успех !


Да, така си е ...
А колкото до търсене на модел, може да стане като си поръчаш в магазина по каталогили в представителство на марката, ако ги няма налични, ама ще трябва да се почака.
има и друг проблем с мазетата, обезопасеност
щото апашите награбват пералнята с все водомерите и ги изнасят като стой та гледай

това за къща е много добър вариант, но за повечето блокове е трурно осъществимо
Mim, много си права. Има няколко неща, които трябва да се премислят при един такъв вариант. Неизпълнимо или доста трудно изпълнимо е в панелен блок, където хората не знаят кое е тяхното мазе и слизат долу само със сопа да се пазят от плъховете. Аз обаче например живея в нов блок, общата врата на мазето е обезопасена, мазето и то е обезопасено допълнително и аз го ползвам не като маза, а като помощна стая - имам обувки, дрехи, мебели и т.н. в него.
Най-важното обаче е да искаш да направиш пералнята в мазето. Аз си имам много проблеми с жена ми да я убедя, че това е решение. От там нататък техническото изпълнение си зависи от блока, мястото на мазето и т.н.
Въпроса е, че както ти си отбелязала, ако става дума за къща няма да е проблем да сваляш прането от втория или третия етаж в мазето, но ако си в блок ще е проблем... Аз лично не намирам разлика. Ако разликата е в срама, че някой съсед ще ти види гащите, първо ти няма да ги носиш в шепи до мазето, а в кош или торба. А и как така е срамно съседа да ги види случайно на стълбите, докато се разминавате, а не е срамно да ги гледа всеки ден като се сушат на балкона...
А за техническото изпълнение - понеже съм мислил по въпроса, мисля, че най-добро би било мазе с прозорец, за да може да се вземе нормална сушилня и да се изкарват парите директно навън. Ако това не е възможно - кондензационна сушилня. И в двата случая сваляш мръсни дрехи в кош, качваш сухи дрехи в кош. Остава неудобството да слезеш за да ги прехвърлиш от пералнята в сушилнята. Но, същевременно си мечтаем да живеем в къща, където това не би било проблем......
проблемът не е в комшиите, мен не ме е еня за тях
но примерно аз нямам мазе, имам таван
а там нямам вода и прозорец, проветрение никакво

в старото вкъщи имах огромно мазе, но там ни една врата не се заключва, защото апашите и без това си влизат, било то през прозореца или вратата, а и там водата е... далеч, т.е. вода няма

зимата е зверски студ, докато заредя пералнята, ще ми окапе носа и ушите, ако евентуално имам пералня, ще я мисля няма ли да й замръзне водата в маркучите

и е неудобно с 4-5кг пране в каквото ще да е, да се разхождаш из блока

мисля, че покривам голям процент от българските домакини, не всички, но достатъчно много
инак добре би ми се отразило в моята супер тясна кухня още 1 шкаф 85х60
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Говорилня”