Монтаж, топло и звукоизолации.
curizo - напреднал
Започнах да правя преградна стена с размери 3 м. дължина и 4,2 височина. Изградил съм вече половината от ЦВ и УВ профили, като ми остава да направя другата, на която ще има и интериорна врата / 2,05 х 0.73 /. Проблемите са:
1. Струва ми се, че става малко слаба конструкцията / профилите ги редя през 40 см. /. Добра идея ли е, в смисъл ще помогне ли, ако ги преместя през 30 см.; или при затварянето да се сложат по 2 листа гипс-картон, кое ще е по здраво?
2. Видях на живо монтаж с едни профили, мисля че бяха ЦА или УА, които се захващат с пети за пода и тавана. Да сложа ли от тях?
3. Има ли смисъл да се слагат разпорки / за по-голяма здравина / между ЦВ профилите?
4. Спирам да се занимавам и оставям това на професионалистите :) :?
Благодаря ............................
ivanovrg - специалист
през 40см е добре
нареди от двете страни по 2 кожи картон .като разминаваш фугите(само една няма да можеш да разминеш)

за по голяма стабилност можеш да слагаш по 2 ЦВ-та захлюпени едно в друго и хванати с винтове(4,2*13мм) през 20-30 см от двете страни
curizo - напреднал
ivanovrg написа:
през 40см е добре
нареди от двете страни по 2 кожи картон .като разминаваш фугите(само една няма да можеш да разминеш)

за по голяма стабилност можеш да слагаш по 2 ЦВ-та захлюпени едно в друго и хванати с винтове(4,2*13мм) през 20-30 см от двете страни
Утре почвам да затварям и ще Ви кажа как става по-здраво, ако някой се интересува де.
:)
PLOCHKATABG - специалист
Моето мнение е, че на 60 см. си е напълно достатъчно, от двете страни картон си става много здраво. Да, сложи задължително "разпонки",те са си нужни и за самия картон да стане по устойчив. Трябва да се получат квадрати 60x60, това ти е достатъчно. Пети ако имаш сложи, но и без пети, ако хванеш и самите винкели за пода и тавана с качествени винтове, както и трябва и да направиш, ще вършат същата работа.
Pooh - майстор
Това с "разпонките" го чувам вече за n-ти път. Кой ви пълни главите с подобни глупости бе хора? Чак и 60/60 квадрати ... луда работа!

Единственният ми съвет към автора, би бил да използва профили с широчина 100мм. Не че не може и с по-тесни да се изпълни. :wink:
Сгъстяването е по-скоро за собствено удовлетворение - проверих - няма подобно изискване, при дадената височина. Двойната обшивка винаги е препоръчителна, така че - действай смело, както си го наумил и не се притеснявай.
PLOCHKATABG - специалист
Pooh написа:
Това с "разпонките" го чувам вече за n-ти път. Кой ви пълни главите с подобни глупости бе хора? Чак и 60/60 квадрати ... луда работа!

Единственният ми съвет към автора, би бил да използва профили с широчина 100мм. Не че не може и с по-тесни да се изпълни. :wink:
Сгъстяването е по-скоро за собствено удовлетворение - проверих - няма подобно изискване, при дадената височина. Двойната обшивка винаги е препоръчителна, така че - действай смело, както си го наумил и не се притеснявай.
Баровче, ако ми покажеш, че някъде има отстояние 100см. от профил до профил, аз ще си хвърля тескерето за картон дет го нямам.
Пич има два размера на отстояние и те са 60см, 62,5см., конкретно за преградна стена.
Относно "разпонките"няма изискване, но за врата има други изисквания, аз лично ще сложа "разпонка", кое е толкова трудоемко или скъпо, 10-12 лв.+ навиване на винтове за 50 стотинки и 10 мин. повече работа,но печелиш по голяма сигурност.
Лично аз слагам като правя преградна стена.
Друго, при по големи височини има изискване и към дебелината на профила и това го пропускаш.
Така че на метър си ги реди ти!
Запитал ли си се, защо картона е с определен размер широчина?

И не на последно място, има "разпонки", но те са за определено място и предназначение!

пп не съм те разбрал за профила, за което се извинявам !
ivanovrg - специалист
профилите не се редят само на 60см
за бани и други мокри помещения е препоръчително да са на 40см
за по големи височини може и на 30см и с 3 кожи картон от всяка страна(правил съм го по проект)
препоръчах да се хващат по 2 УВ-та,защото напоследък профилите станаха много меки(поне в наше село)
PLOCHKATABG - специалист
ivanovrg написа:
профилите не се редят само на 60см
за бани и други мокри помещения е препоръчително да са на 40см
за по големи височини може и на 30см и с 3 кожи картон от всяка страна(правил съм го по проект)
препоръчах да се хващат по 2 УВ-та,защото напоследък профилите станаха много меки(поне в наше село)
Да, другите 2 размера според изискването :

40; 41,7см.
30;31,25см.
Pooh - майстор
Плочка, гледам, че си "СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО", нещо за 50см. да кажеш, защо пропускаш този размер? Както и да обясниш ТИ лично някога виждал ли си 125см. широк лист гипсокартон, че толкова упорито слагаш разни невъзможни за мерене дименсии като 31,25 ... деба, това точно ако го премериш ВЯРНО на 15-20 профила, лично ще ти нося инструментите по обектите и ще ти аргатувам поне 1 година :wink:

Хайде, да те помоля да не взимаш отношение за всичко - смешничко е да се правиш на прекалено голям разбирач. Кажи в крайна сметка каква ти е специалноста, че за един месец се изкара "Ециклопедист", което на прост език ще рече "Не разбира от нищо, но взима отношение по всякакви въпроси."

П.П. Да, ще се радвам и да покажеш това "изискване", където пише 41,7см. и 31,25см.
ivanovrg - специалист
50см за стена няма как да стане,освен ако не слагаш листите легнали

аз не съм виждал 125см листи но съм виждал 90/180,които се използват само за тавани

Тема "Преградна стена висока 4,2 метра." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: