Аз пък имам следното питане
От каде мога да намеря "земя" за която да свържа заземяващия проводник за трипроводната ми бъдеща инсталация? Водопровода вече е с пластмасови тръби, - нестава. Инсталацията на парното в бъдеще ще и се сменят тръбите с новите, - пак не става. За гръмоотвода на блока който е хубаво заземин не е никак разумна идея, понеже ако има гръмотевица заряда й ще се отведе по корпусите на електоуредите
Единственото за което се сещам е да разкъртя някъде някоя панела и да се добера до АРМАТУРАТА и, но и това не е гаранция, че ще е добра "земя". И изобщо как мога да съм сигурен в арматурата за "земя", че после да няма проблеми с "Дефектно Токовата Защита"? Имам хубав мултицет и мога да я измеря арматурата на съпротивление спрямо нулата, и колко трябва да показва за да се вземе за добра "земя"? Или друг варянт: Да включа мултицета на "V" и да измеря напрежението между фаза и арматурата? Блокът ми е стар, и инсталацията е двупроводна и няма никаде клема със "земя". В момента съм в основен ремонт и мога да си позволя навсякаде да копна за арматура. Помагайте ако имате някакви идеи, че съм го закъсал... Като моя блок са 95% в София, и предполагам, че и други са се сблъсквали с този проблем...

От каде мога да намеря "земя" за която да свържа заземяващия проводник за трипроводната ми бъдеща инсталация? Водопровода вече е с пластмасови тръби, - нестава. Инсталацията на парното в бъдеще ще и се сменят тръбите с новите, - пак не става. За гръмоотвода на блока който е хубаво заземин не е никак разумна идея, понеже ако има гръмотевица заряда й ще се отведе по корпусите на електоуредите

Последна промяна от Antonini на чет яну 18, 2007 11:53 pm, променено общо 2 пъти.