Всички въпроси за вилата.
Наскоро видях в едно списание комбинирано градинско барбекю с пещ и огнище за варене на компоти идр.под.Молбата ми е ако някой е правил подобно нещо да даде чертеж и акъл.Интересувам се от проект в който и трите неща са с общ комин.Много е важно да е функционално,т.е да има добро димоотвеждане на огнището,защото ще се ползва най-често.Благодаря на всички ви предварително.
Разгредай тази тема viewtopic.php?f=21&t=32773
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=21&t=32773
десетина теми след твоята беше...


ПП. Писали сме едновременно..
peterdimov Е това е което търсиш и трите съоръжения са във общ комин.

Прикачен файл

18-124-271.jpg
18-124-271.jpg (113.31 KиБ) Видяна 22267 пъти
=D> Абсолютно си прав-това е!
А случайно да имаш инфо за размери,изработка и т.н.
Инфото е пеща и барбекюто могат да се изработят по два начина 1. Тунелна пещ/лошо изпичане /говоря за начина на изработка която се практикува масово във България и пред нея огнището на барбекюто на гърба на което е разположен отвора на пеща.2Куполна овална пещ /идеално изпичане/ останалото е както при първият вариант и към всичко това специална печка-огнище със кръгал отвор с диаметър в зависимост от диаметъра на казана който ще се използва ,димните газове от печката -огнище се отвеждат със специален канал във общият комин.
И трите съоръжения могат да работят едновременно .
1. Тунелна пещ/лошо изпичане /говоря за начина на изработка която се практикува масово във България

за това може сериозно да се поспори

да не би да имаш в предвид нещо подобно?


http://www.youtube.com/watch?v=Oe-DFnGsi2M

този път съм на страната на този който е изработил тази пещ :)
също и на автора на огнището от горната снимка
Transporterr написа: 1. Тунелна пещ/лошо изпичане /говоря за начина на изработка която се практикува масово във България

за това може сериозно да се поспори

да не би да имаш в предвид нещо подобно?


http://www.youtube.com/watch?v=Oe-DFnGsi2M

този път съм на страната на този който е изработил тази пещ :)
също и на автора на огнището от горната снимка


:lol: :lol: :lol:

Дали това или някое от твоите изпълнения все таятунелните пещи изпичат лошо и бавно и ти като "специалист" би трябвало да го знаеш Транспортирчо.
Друг е въпроса когато се изгражда ТРАДИЦИОННА РУСКА ЗИДАНА ПЕЧКА от където е взаимствано тунелното огнище.
Последна промяна от BARD на нед яну 29, 2012 11:16 am, променено общо 1 път.
BARD написа:ТУНЕЛНАТА ПЕЩ ИЗПИЧА БАВНО И ЛОШО

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ПП. Щях да ти отговоря "На баба ти фърчилото", но да отговоря олигофренски и аз...
stiv1961 написа:
BARD написа:И къде във тази тема е куплирането на печката -огнище,иначе човека и вложил доста старание във това което е направил.

Затова съм писал, че тук има колеги- повтарям ,,колеги"/а не професионалисти като теб, които работят за пари/, които ще му помогнат относно куплирането.


Помогнал съм поне на 4 човека да си изградят камини или пещи без пукната пара и продължавам да помагам но си има начин за това.Друг е въпроса колко човека от този форум са правили подобни печки като изключим селските оджаци казан върху 4 тухли за варене на компоти. :wink:
Мале,мале!
Айде ако може,колеги,да почнем отначало,а?
Моля,който има опит в правенето на пещ,която пече ок и е комбинирана с огнище нека пусне скица с размери.Много благодарности на всички дето се изказаха по темата досега.
Прав си не е.Тази снимка дето я качи е супер като модел само ми трябва малко инфо за отвеждането на дима-размерите на горивната камера,сечение и дължина на комина и такива мити работи.Айде кажи,не се стискай ще почерпя :partyman:
На снимката са три горивни камери за коя точно питаш,а и аз не употребявам алкохол.
На печката и фурната колега и аз не съм казал,че ще те черпя с алкохол :yawinkle:
@peterdimov няма какво да се шашкаш толкова .... направи го така както ти харесва печката си разколачи некоя стара печака за да и позлваш плочата , можеш и вратичките да и ползваш както е направено на въпросната снимка и си си ти , ръководиш си се по нея със кунец който си го скриваш по някакъв начин го вкарваш във общия комин над барбекюто, сечението ще ти е такова каквуити готови коминни тела си купиш :) няка кво да го чудиш колко по голямо толкова по добре. Вдигаш си нагоре докато спре да пуши :).

тази на снимката нещо не ми харесва не се вижда как е фурната ка ке скарата и с тоя голям капак от пред ??? за кво е незнам само за украса надявам се.


аз мойто така го правих и съм много доволен , много рядко пуши и то от скарата защото свода ми е много висок...като нарочно го направих по висок за да ми е удобно да не се прегърбвам че не съм от ниските .... ама да пуши нали е навънка кво толкова :lol:
Показвам и моето съоръжение и начините на използуването му.Надявам се да съм полезен.http://kaishev1.snimka.bg/hobby/pesht-kamina-barbekyu.498031
kaishew написа:Показвам и моето съоръжение и начините на използуването му.Надявам се да съм полезен.http://kaishev1.snimka.bg/hobby/pesht-kamina-barbekyu.498031

Щях да показвам и твоя линк, но покрай празните приказки тук реших, че колегата ще се откаже от темата си :)
Ами горе-долу така се получи :sad:
Май напролет ще импровизираме и ако все пак някой може да даде чертеж на работещо съоражение ще съм много благодарен.
BARD написа:Може но проект придружен със съответните обяснения кое и как се прави според съществуващото място където ще се изгражда съоръжението и струва време и пари.


Чисто любопитство. На квадратен метър ли се плаща и колко? А още по любопитно ми е за самото изграждане как се плаща?

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Всичко за вилата”