От мобилни телефони до цифрови камери
kotyo - специалист
Както се вижда, търся си програмка осцилоскоп работеща на виста, че лаптопа ми е с такава ОС и това, което свалих от един руски сайт блокира и неще да работи. Предполагам, че или е за някаква дърта(или специфична) звукова карта, или не е съвместима с глистата.
Вероятно и честотомер ще ми свърши работа(искам да си настроя скоростта на дека с предварително записана с 2кхц касета), но пък осцилоскопа може да ми е по-полезен за други бъдещи задачи.
Лаптопа е ACER extensa 4420 и нямам представа каква е звуковата му карта, но сигурно е нещо вградено. Много ще съм благодарен, ако имате идеи за нещо елементарно, дето да ми свърши работа. :partyman:
kotyo - специалист
Много благодаря за линка. Сумати полезни работи има там. Свалих си туй-онуй.
Сега идва абсурдното.. Първо и новите програмки не реагираха, а стария осц. спря да забива!?!?
После изведнъж всичко тръгна, включително и старите, все едно нищо не е било. :shock: :shock: :? Пълен шаш!?!?
Ии.. сега съм потресен, но и много доволен, защото си имам нужните инструменти, че и малко повече :cool: .
Още веднъж- хиляди благодарности.. и :partyman:
hidrazin - майстор
Проблема явно ти е в компа, а не в програмите. Май ще му трябва скоро време FORMAT ALL. :shock:
Да си ги ползваш със здраве. Ако мога да помогна с друго - пак заповядай.
Между другото тия неща с комповете са съвсем любителска работа и не много сериозна.
И вземи махни тая глиста.
:partyman:
kotyo - специалист
Такаа.. Малко резултати..
Шантавата работа с неработещите програмки се оказа следната:
1. Ако пуснеш първо сигналгенератора, после всичко върви без проблеми.
2. Ако стартираш първо осцилоскопа или честотомера- забиват.
3. Честотомера лъже с 10%. Защо- не знам, но за малко да ми съсипе опитите да свърша работа. Добре, че се усъмних и го проверих.

Скоростта на декчето се оказа почти точна( или поне почти еднаква с тази на референтния), но трябва да сменям ремък. На моменти приплъзва.

Не се предоверявайте на програмките, могат да ви вкарат в беля.(Предупреждението го прочетох, след вече свършена работа и известно количество :axe: ..)

hidrazin - майстор
(Предупреждението го прочетох, след вече свършена работа и известно количество :axe: ..)
Така е - козата си сака пръч. :-D

Тема "Програмка осцилоскоп работеща на виста" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: