Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
monster18 - специалист
Здравейте колеги ,нов съм във форума но не намерих тема как да си направя шмиргел за работилничката ми, какъв мотор трябва? Искам да кажа че форума е много хубав и се радвам че го открих ,скоро ще пусна снимки и на работилницата ми ;)
stancho123 - специалист
Можеш да си купиш мотор има хубави Български.Аз си взех един за 300лв син цвят 3500W за една машина за рязане на дърва.
Някой ползват от перални и от такива неща.
monster18 - специалист
О толкова пари не ми се дават ,предложете нещо евтино няма да го ползвам професионално а за лични нужди, за това искам да си го направя аз за да ми излезе по евтино .Но не знам имали готови примерно до 30-40 лева ?
stancho123 - специалист
Прочете ли малко какво съм написъл и знаеш ли принципно с какви мощности са шмиргелите.
Ако сложиш 3500W мотор тва е нещо нечовешко.Най мощните са по 400-500W
Иначе можеш да си купиш един за 40лв 150W Райдър за от време на време става.
fbr - майстор
Стегнал съм камъка на един болт, стягам дрелката на менгемето, а болта в патронника и имам шмиргел. Когато не ми трябва шмиргел пак имам дрелка, че са две.
pansim - майстор
Не си хвърляй парите на вятъра. Точно това е пълен боклук. Мой приятел си купи, въпреки моето предупреждение...сега като се наложи нещо да пили, идва при мен на българския шмиргел. Райдера загрява нечовешки за няколко минути работа и е с много ниска мощност. Натиснеш ли - падат драстично оборотите.
monster18 - специалист
аз ще ми трябва за нож някой за отвертка примерно такива дребни неща ами тогава да си правя аз с мотор от перла така ли
miro_800 - специалист
В цеха имаме самоделен шмиргел с мотор от перла 05. Вече 6 години работи без проблем, като на моменти сме го натоварвали сериозно.
monster18 - специалист
Добре почти ме разубедихте да купувам райдера :D но имам и друг въпрос от какъв уред мога да намеря мотор на който оста му да излиза и от двете страни.
И последно да ми уточните райдера или самоделен шмиргел

Тема "ШМИРГЕЛ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: