Мечтата на всяка домакиня
Предстои ни ремонт в кухнята- доста основен, с промяна на размерите...
Какъв под ще ми препоръчате за кухня- не искам да е теракот, гранитогрес, мрамор....или нещо другостудено.
Предполагам, че има ламинати, подходящи за кухня- с какви параметри трябва да са?
Разбира се балатум ,който ми се вижда доста остарял вариант.
Баня, коридори и кухня най-оптималния вариант са плочки другото е вариации на тема.
Моята я направих така, наредих плочки около кухнята (излизат около 20 см от нея) а другото е ламиниран паркет, избрах на kaindl. Влизал съм в много домове и ми е дотегнало пт теракота и подобни а зимата студ... това дойде от Гърция, хората които работят там разбрали-недоразбрали дай теракот ама климата там е друг. Дори и подово да имаш пак е мъка.
Като гледам доста различни неща из интернет стигам до убеждението че маниера за редене на подови покрития с плочки не идва от работници който са били в Гърция но може и аз да греша.
По принцип най-добрия вариянт е това всичко останало е компромис.
от benx » ср май 30, 2007 12:14 pm
Моите уважения към колегите,но не разбирам какъв е компромиса относно ламината?Защо трябва да робуваме на общоприетото правило кухня,баня,коридор =теракот.Ламината има не по-лоши качества от керамичните настилки,а в доста случаи е за предпочитане.Моят съвет е хубава изолация на пода+ламинат=топла и уютна кухня.
Керамика, камък, ламинат, паркет или балатум...каква разлика? Въпрос на личен избор и съобразено с това подхожда ли на цялостния дизайн на помещението. Сега на мода са и наливните подове- също добра опция за кухня.
от benx » ср май 30, 2007 12:54 pm
Разликата е съвсем малка - топло или студено желаете да ви бъде на краката.Абсолютно съгласен,че е въпрос на личен избор,но да не забравяме комфорта и здравословния начин на живот.Доколкото си спомням от престоя ми в Щатите,там са болезнено чувствителни на тази тема :)
хехе, тук има отговори!

Ами аз си написах личния вкус- не искам да е нещо студено и понеже много изпускам чаши- веднага се трошат на теракота :-D
Освен това съм с малко дете, което по цял ден е по земята голо и босо(маминото ц....е), така че Теди, ще ме простиш но не приемам твоя вариант- не всичко е теракот.
В коридора също не бих сложила теракот. Абе не го харесвам и това си е! Да не говорим, че като ти омръзне сигурно пада голямо къртене :?
Той си е за банята, където просто няма какво друго.

Благодаря на всички, които са ми отговорили!
Е, що да няма какво друго и в банята? Ламината и наливните подове и за там са приложими.
само че в кухнята понякога е възможно да се случи следното:
- наводнение /макар и леко/;
- изпускане на 5-6 литрова тенджера с гореща супа;
- зацапване със сериозни петна от какво ли не естество;
- изпускане на остри предмети на пода;
- тъпчене с крака постоянно около мивката и оформяне на петна;

миенето на ламината е по-трудно отколкото на теракота - трябва да се внимава да не се намокри много. а как да сложиш и белина?

Теракота в кухнята и коридорите го мием с препарати: белина, доместос, циф и квот още имамаме.. забъкрваме с вода и става пролет!
а ламината ако се мине с тия неща и незнам на какво ще стане. знам че има специални препарати за ламинат ама белината УБИВА всякакви неща и то незабавно - важно в случаите когато хигиената е цел и имате неканени гости на повече от 2 крака! :lol:
bobtosh, отпадаците от паркета ми стаяха една седмица на дъжд и се понадуха, дъжда брули отвсякъде. Самия паркет има нещо като восък на сглобката което е някаква защита.

Profi Stroi имах предвид, че допреди да се тръгне по чужбините имаше дюшемета, мукети, велтери, балатуми... а нашите като се върнаха от там и като се започна с тези плочки... бил съм в Гърция и там където бях всичко бе теракота ама зимата е мека и кратка, колко се радваха на еднодневния сняг. Не твърдя, че гастербайтерите са докарали тази мода, но докато ги нямаше бяхме на мукети.
от sav » пон юни 04, 2007 1:15 am
Какви са тези наливни подове, може ли да обясните. Ние сме с мозайка в банята и коридора и ще правим ремонт, но не ми се ще да я разбиваме и да слагаме теракот. От друга страна е доста грозна и се чудя как да я скрия. :?
sav написа:Какви са тези наливни подове, може ли да обясните. Ние сме с мозайка в банята и коридора и ще правим ремонт, но не ми се ще да я разбиваме и да слагаме теракот. От друга страна е доста грозна и се чудя как да я скрия. :?


http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 8%E2%ED%E8
от sav » вт юни 05, 2007 10:40 am
Благодаря :bulb:
от onion » пон авг 20, 2007 11:32 am
да възродя малко темата с един въпрос свързан с гранитогреса и по специално китайски полиран:

вярно ли е че понеже гранитогреса е хигроскопичен получи ли се петно от нещо незабърсано веднага после няма махане?

ако ДА то има ли нещо скоето може греса да се импрегнира (лакира) или нещо си там та да не попива мазни петна (в кухнята например) ?

Благодаря предварително!

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Кухня”