• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Вчера майстора ми налепи последния ред плочки в банята и днес при фугирането виждам тази пукнатина, от това което прегледах във подобните теми разбрах - вариант 1 - че е подходящо да се изрови или издълбае фугата и после със секач. Отгоре и отляво зад лайсната са фаянсови плочките, а вдясно от проблемната е теракота. Вариант 2 да дупча с бормашина отвори на 1см от фугите, и после пак със секача.
Какво бихте ме посъветвали?
благодаря

Прикачен файл

Спукана2.jpg
така малко по добре се вижда
Спукана2.jpg (83.83 KиБ) Видяна 10628 пъти

Прикачен файл

Спукана.jpg
Спукана.jpg (55.09 KиБ) Видяна 10628 пъти
Плочката е отрязана направо, а пода има наклон или бъркам?И без да е спукана плочката на тоя фаянсаджия бих му турил примката на шията и през балкона да виси за назидание :x
Всъщност се касае за баня и - да има наклон, а плочката не е рязана ами стандартна 20/20 не знам защо го решихме с такъв цокъл направо се чудя да къртя / обаче можели съседните да нацъфтят/ или да залепя някакво безцветно фолио и да се правя че я няма
Хммм. Ти остави ,че не е отрязал плочката , ами не е засечена със следващата на другата стена.
Здравей амиван!Занимавам се с фаянс от доста години и със сигурност мога да ти кажа, плочката е била спукана преди монтажа.Само дето трудно се е забелязвало, а при съсъхването на лепилото се е получило напрежение и е станола видима пукнатината.За да махнеш само тази плоча вземи макетно ножче и премахни ВСИЧКИЯ фугинат около тази плоча /виждам ,че фугите ти са големи ако ти е трудно с нажа като направиш отвор вземи лист от ножовка/После вземаш не голям чук и натрошаваш смело и безотговорно цялата плоча.Ако лепилото останало по стената опира плътно в съседните плочи не се мъчи да го махаш а само зашкури и залепи другата плоча с силикон.Дано съм ти бил полезен и се надявам че не си давал пари за този"маисторлък"
Благодаря hkoko и аз нещо подобно си мисля само ме притеснява ако се реша да изчуквам да не повредя плочата вляво / понеже е ъгъл,а и почти нямам фуга откъм тази лайсна /
Също дали не биха се повредили плочите на гърба на тази стена - половин тухла. Извинете ме че съм така подробен, но сигурно все там ще гледам като си замине майстора, от друга страна ако повредим съседните ще е голяма беля
:?
Мина благополучно, отдолу лепилото още не беше втвърдило нали е и от онзи ден :-D
и аз имах подобен проблем ,но не търси вината в майстора ,защото повечето плочки са второ или трето качество ,а ги продават за първо.и тази пукнатина се получава в последствие.моли се само и другите да не станат така след време,че на едни роднини им бяха станали така 50 % от плочките в банята. :shock:
amivan написа:Вчера майстора ми налепи последния ред плочки в банята и днес при фугирането виждам тази пукнатина, от това което прегледах във подобните теми разбрах - вариант 1 - че е подходящо да се изрови или издълбае фугата и после със секач. Отгоре и отляво зад лайсната са фаянсови плочките, а вдясно от проблемната е теракота. Вариант 2 да дупча с бормашина отвори на 1см от фугите, и после пак със секача.
Какво бихте ме посъветвали?
благодаря


Здравей,
Бих искал да те помоля да направиш повече снимки на тази баня и ако не е проблем да снимаш и майстора - кажи му че ще го рекламираш и той ще се навие :) Снимай и няколко по детайлни снимки да кажем на вътрешни и външни ъгли в банята. После ги пусни да ги видим. Става ли ?
todor_velikov написа:и аз имах подобен проблем ,но не търси вината в майстора ,защото повечето плочки са второ или трето качество ,а ги продават за първо.и тази пукнатина се получава в последствие.моли се само и другите да не станат така след време,че на едни роднини им бяха станали така 50 % от плочките в банята. :shock:

Ако плочките са такова качество защо качествата на майстора не са му позволлили да нацели фугата до вратата например
Или е станало случайно
А може да е станало защото са редени за по 8-10 лв за квадрат така като се замисля
Туй чудо на масторлъка, ако го види ЕМО от Враца...............Според мен, ако на магазина има такава разцветка плочки 20Х25 си купи и свали първия ред, щото с тези огромни фуги към пода ще имаш проблеми.В общи линии трябва да отбиеш от цената за това поризведение.
todor_velikov написа:и аз имах подобен проблем ,но не търси вината в майстора ,защото повечето плочки са второ или трето качество ,а ги продават за първо.и тази пукнатина се получава в последствие.моли се само и другите да не станат така след време,че на едни роднини им бяха станали така 50 % от плочките в банята. :shock:


Не съм съгласна, защото банята и тоалетната ни са правени с абсолютно същите плочки и при това 2 ро качество.Нямаше никъкъв проблем и така вече една година.Това са български плочки и разликата м/у 1во ,2ро и 3-то качество е само някой визуален дефект.Иначе матрицата им или машината е една и съща.Така че според мен не е от плочките, по скоро от монтажа и явно нещо не е наред...
Всъщност Леиди иска да каже тактично (превеждам) -да се смени маисторът ,а не плочките . Еди не е достатъчно да му отбие от цената , тъи като тоя и...т е унищожил непоправимо всички плочки и целата баня . Би трябвало да въстанови на клиента пари за къртене на всичко + мазане+нови плочки .В Германия така правят , макар че цената там беше 40лв/м.м Съжалявам че ги говорим тия работи пред собственика , човечецът беше горе -долу доволен.
Нека да слуша
Няма горе долу доволен
Или е весел и засмян или както в случая
Ако си е платил като поп и са му оосрали банята майстора да плаща
Ама ако се е цинцарил нали се сещаш колко му е на майстора за неговите плочки
Profi Stroi написа:Нека да слуша
Няма горе долу доволен
Или е весел и засмян или както в случая
Ако си е платил като поп и са му оосрали банята майстора да плаща
Ама ако се е цинцарил нали се сещаш колко му е на майстора за неговите плочки


Така е съгласна съмнапълно с Профи Строй !Евтиното излиза скъпо :!: ..
Аз бях на принципа по-добре да си купя евтини плочки и да платя на съвестен и свестен майстор...макар че и това не е оптимален вариант,но е по добре от горепосочения случай...
Като ми остане време ще направя снимки и ще кача за да стане ясно за какво иде реч :wink:
Благодаря на всички за мненията.
Ето ви някои моменти един месец по-късно изводите се виждат.
Не знам дали въпросът не е по правилно да се зададе така?
Доколко трябва да сме взискателни към материала и майсторите?
И как можем да го постигнем?
:-D

Прикачен файл

пукнатини във фриза 2 .jpg
пукнатини във фриза 2 .jpg (54.98 KиБ) Видяна 6647 пъти

Прикачен файл

пукнатини във фриза.jpg
пукнатини във фриза.jpg (33.74 KиБ) Видяна 6647 пъти
Ето продължение на изобразителното изкуство при плочките и можем ли да го избегнем още в магазина? Засега е само по фризовете дано не се заразят и другите :x

Прикачен файл

плочка.jpg
плочка.jpg (70.14 KиБ) Видяна 6238 пъти
Това са плочки модел Сара-за цената си са доста добри.Според мен е счупена при монтажа.Странно е че по4ти не се разминават със фриза.при някой достига 2 мм разлика!!!!!
на мен ми прилича на напукан гланц, а не на счупена плочка :?
Amiwan от 10-20 год полепвам плочки , но такъв случай рядко съм виждал. Получава се когато има деформаций в основата , и то топлинни ,или някакви бързи слягания. Че майсторът е скапан е очевидно , но вероятно не е от него причината , не може да отроши при монтажа толкова плочки . При фризовете явно не е виновен за пукнатините. Все пак ъгловата плочка е видял че е спукана ,и все пак я е фугирал . Има ли някакви нагрявания и охлаждания на стената ,нов ли е зида , запънат ли е фаянсът м/у пода и тавана ,или в ъглите , Щракни снимка в по-общ план ли ... Има некачествен недопечен фаянс , но дори тогава се пука поне след 1 год. Ако не откриеш причината ,и наново да направиш банята ,пак ще се напука.
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Баня”