Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
RosBos помощник
|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2010 10:57 am Заглавие: |
|
|
Ако не бъркам нещо мисля, че в евро болт беше с 4 мм стъпка трапецовидната резба.
Там за каква резба ги пазариш да изработват. И ако може да ги питаш каква точност постигат на трапецовидната резба. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FLUID помощник

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2010 4:56 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | Да, този проблем се решава лесно. |
velsi за 500-те реда ли става въпрос?Как се лекува програмката? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velsi модератор

Регистриран на: 24 Яну 2006 Мнения: 4892 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2010 5:02 pm Заглавие: |
|
|
Има един файл с разширение .lic който оправя нещата. Направо си потърси излекувана версия. _________________ Седя и си мисля, седя и си мисля.... По едно време усещам, че само си седя...
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RosBos помощник
|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2010 9:02 pm Заглавие: |
|
|
Май в data има такава. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RosBos помощник
|
Пуснато на: Чет Юли 08, 2010 6:46 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Варианта с траф от микровълнова е неосъществим за захранване на стъпковите мотори. За емаилиран проводник по магазините се намира само 2мм диаметър и на цена 25 лева за 200 грама. Когато ми казаха тази цена помислих че ми предлагат злато . Навиването на 6 мм^2 с изолация успях да го докарам до 12 V повече намотки не влизат.
Та имам въпрос за варианта с 2 12 волтови, 150-200W-ви трансформатора (за халогенни лунички). За кой вид става дума. За тороидален трансформатор знам че става, а електронен трансформатор дали ще стане. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FLUID помощник

|
Пуснато на: Пет Юли 09, 2010 8:21 pm Заглавие: |
|
|
RosBos, какво имаш предвид : Цитат: | Та имам въпрос за варианта с 2 12 волтови, 150-200W-ви трансформатора |
Защо два трансформатора? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RosBos помощник
|
Пуснато на: Пет Юли 09, 2010 10:17 pm Заглавие: |
|
|
Взех си за стъпкови мотори от Пловдивските принтери, а за тях от опити на хора във форума най-подходящи са около 30,V.
2.12=24 след токоизправител 28 – 30,V. Ако бъркам някъде поправете ме.
Търсих втора рака трафове на 24,V, но им искат космически суми, а и са не много точни като волтаж или имат една камара напрежения които не ми трябват. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nivanov специалист

|
Пуснато на: Съб Юли 10, 2010 8:15 am Заглавие: |
|
|
Хората много отдавна са измислили импулсните захранвания ... Вярно, че за читава аудио техника не стават, но в твоя случай са идеалните захранвания :> _________________ Странни са хората: да се изпърдят ги е срам, да пушат се гордеят... а смрадта е еднаква ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RosBos помощник
|
Пуснато на: Съб Юли 10, 2010 4:40 pm Заглавие: |
|
|
Първоначалната ми идея и на мене беше за импулсно захранване. Удобството е, че си е си подава направо 24 DC обиколих доста магазини в София но не намерих нищо над 5A. Само във един на Мария Луиза до Лъвов мост има богат избор, но и там или не е подходящо напрежението или е нисък ампеража. А и 24V е доста по ниско от 30V. Друг вариант е да сложа по голям радиатор на драйверите и да пробвам със следващото напрежение на импулсните захранвания, не помня колко беше но май беше над 40. При първа удобна възможност тръгвам по центъра да обикалям и ще видим какво ще излезе. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
STEPER специалист
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
STEPER специалист
|
Пуснато на: Пон Юли 12, 2010 9:45 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Някой може ли да сподели как се настройва MACH3, така,че при първоначално включване,
машината да заеме изходна позиция - HOME,
а така също и как се настройва софтуерно позиция - LIMIT
Предварително Благодаря,
Поздрави _________________ Помогни на достатъчно хора да получат това, което те искат
и ще получиш всичко, което ти поискаш. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velsi модератор

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 9:36 pm Заглавие: |
|
|
В Mach3 има бутон "go to home". А ти сложил ли си nome бутоните, конфигурирал ли си ги да работят? _________________ Седя и си мисля, седя и си мисля.... По едно време усещам, че само си седя...
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
STEPER специалист
|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 7:58 pm Заглавие: |
|
|
velsi написа: | В Mach3 има бутон "go to home". А ти сложил ли си nome бутоните, конфигурирал ли си ги да работят? |
Home бутони не съм слагал / а и не знам какви са те/,но съм сложил крайни изключватели за Home и работят.
така също слагах и крайни изкючватели за Limit позиция и те работят. Но прочетох че може те да не се поставят,
за да не се утежнява излишно конструкцията а софтуерно да се клонират
Не знам защо но "go to home" бутона не ми работи.
Ще взема да преинсталирам всичко. Може и да се получи.
Поздрави _________________ Помогни на достатъчно хора да получат това, което те искат
|
Върнете се в началото |
|
 |
velsi модератор

|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 9:14 pm Заглавие: |
|
|
Тъй де. Крайни изключватели за home позиция имах предвид. Но понеже те не са съвсем крайни, а се слагат малко преди наистина крайните изключватели се опитах да ги нарека по-различно. Аз правих опити и при мене работеха, но с механични превключватели се получаваше грешка. Трябва да се ползват индуктивни датчици, но не съм търсил. Аз софтуерен лимит не успях да подкарам, но и не мисля да го мъча, защото му нямам вяра. Имам крайни изключватели, вързани във веригата на е-стоп и те са ми достатъчни. _________________ Седя и си мисля, седя и си мисля.... По едно време усещам, че само си седя...
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
STEPER специалист
|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 8:14 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря velsi,
За Limit позицията - ясно.
В какво се изразяват грешките на механичните кр.изключватели /мойте са от рода на микро превключвателите цък-цък/
Какво представляват индуктивните датчици и къде да ги търся?Къде се използват?
|
Върнете се в началото |
|
 |
|