Това е кешираното от Google копие на http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=8418&postdays=0&postorder=asc&start=1650&sid=d72865891be69f1ee784d92cb5cea9fa. Това е моментна снимка на страницата, така както е била показана на 15 авг. 2010 23:43:34 GMT. Настоящата страница може да е била променена междувременно. Научете повече

Версия само с текст
Следните думи за търсене са откроени: машина гравьор  
НАПРАВИСАМ.bg :: Преглед на тема - CNC машина гравьор
НАПРАВИСАМ.bg Форуми НАПРАВИСАМ.bg
във форума на НаправиСам.bg

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

CNC машина гравьор
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 109, 110, 111

Създайте нова тема   Напишете отговор    НАПРАВИСАМ.bg Форуми -> Направи сам
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dangelov

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Вто Авг 03, 2010 6:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

за STEPER- ето фирмар вносител на електроизолационни материали- Електра ООД- Русе.
http://www.elektrabg.com/tekstolit.php
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
swetlio
напреднал

МнениеПуснато на: Пет Авг 06, 2010 4:24 pm    Заглавие: Двигателите греят Отговорете с цитат

Знае ли някой "рецепта" да не греят двигателите - пловдивски са на 5V, захранването е 24V 14.6A.

Контролера е "4 Axis TB6560 CNC Stepper Motor Driver Board Controller"
http://cgi.ebay.co.uk/4-Axis-TB6560-CNC-Stepper-Motor-Driver-Board-Controller-/290417276951?cmd=ViewItem&pt=UK_BOI_Industrial_Automation_Control_ET&hash=item439e37f817

когато се въртят няма проблем , но когато са в процес на "задържане" доста загряват. дали захранването не им е прекалено силно?

ZAHRANVANE.jpg
 Description:
 Filesize:  152.5 KB
 Viewed:  736 Time(s)

ZAHRANVANE.jpg

DVIGATEL.jpg
 Description:
 Filesize:  130.11 KB
 Viewed:  736 Time(s)

DVIGATEL.jpg

RosBos
напреднал

МнениеПуснато на: Пет Авг 06, 2010 5:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
От месеци го гледам това захранване и немога да се реша да го купя. Та искам да те питам, реални ли са данните(24V 14,6A) и как е мощността при 24 волта защото при 12 волта е много зле. А за въпроса ти по напред във форума има обсъждано точно това. Тези мотори греят доста при задържането на позиция, някой беше направил лека промяна по дряновската платка(ако не се лъжа) и премахна задържането но е приложимо само при определени винтове. Но всичко това вече го има във форума.
Върнете се в началото
RosBos
напреднал

МнениеПуснато на: Пет Авг 06, 2010 5:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Може ли да дадеш и малко повече инфо за контролера. Колко излезе със доставката, за колко време го доставиха и като цяло какво ти е впечатлението от него.
Върнете се в началото
mika
напреднал

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Авг 06, 2010 6:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

"*Attention: This driver is the 1.5A-3A version, it's specially designed for stepper motors with rated current from 1.5A to 3A, it's NOT compatible with stepper motors with rated current below 1.5A or above 3A!"
Твоите мотори са под 1.5А.
Върнете се в началото
velsi
модератор

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Авг 06, 2010 6:30 pm    Заглавие: Re: Двигателите греят Отговорете с цитат

swetlio написа:
Знае ли някой "рецепта" да не греят двигателите - пловдивски са на 5V, захранването е 24V 14.6A.

когато се въртят няма проблем , но когато са в процес на "задържане" доста загряват. дали захранването не им е прекалено силно?

Моите мотори са съвсем същите. Не греят от напрежението, а от тока, който преминава през тях. Аз установих, че при ток около 1 ампер работят добре. При по-нисък ток губят мощност, а при по-голям започват да греят. Освен това уточни какво означава "доста загряват", защото по оринцип стъпковите мотори държат на температури от порядъка на 80-90 градуса. Ако можеш да си държиш ръката примерно това е перфектна температура и съвсем не е много.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
nunep
напреднал

МнениеПуснато на: Пет Авг 06, 2010 7:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

@swetlio в сайта на ebay за контролера има една табличка: DIP Settings: ключета 1 и 2 май рагулират тока. Пробваи 4-те комбинаций. Следващото е да намалиш напрежението примерно на 12V и да видиш дали още греят и имат ли достатъчно сила.
Успех
Върнете се в началото
swetlio
напреднал

МнениеПуснато на: Пет Авг 06, 2010 7:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Греят греят колко да греят , май доста weinen неможеш да си държиш ръката на тях , в момента съм ги сложил на 50% от джъмперите - малко по-добре е но пак са си горещи.
Явно наистина не са подходящи за този контролер.
Ще пробвам и с по ниско напрежение - дано да стане.
А може ли да съм объркал кабелите при свързването Confused
иначе цената на която го взех е £46.99+£7.00 за доставка , т.е около 130лв. Пристигна за две седимици.

velsi
модератор

МнениеПуснато на: Пет Авг 06, 2010 9:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не, не намалявай напрежението! Дори ако можеш го увеличи. Простата логика: по-високо напрежение - по-малък ток и обратно. Моите мотори работят на около 32 волта. В началото на 12 волта така загряваха, че не се пипаха.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Slax

МнениеПуснато на: Съб Авг 07, 2010 8:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте!
Първо искам да кажа, че мойта машинка е в процес на разработване и искам да науча софтуера, че иначе няма смисал да я правя, ако не мога да я управлявам.
Искам да попитам има ли някъде ръководство за работа с Mach3. Намерих едно което е само за конфигуриране. Проблема е, че след като заредя мой G-Code (съсдаден с LazyCam от DFX файл), програмата не трагва и на визуалния екран не се изобразява нищо. При зареждане на код от тези които вървят с Mach3, всичко е наред. Какво да правя?
Върнете се в началото
swetlio
напреднал

МнениеПуснато на: Сря Авг 11, 2010 10:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Velsi сподели дали така е правилно свързването на двигателите на ЗАЕ Пловдив:

А+ --червен
А- --жълт
В+ --кафяв
В- --бял

останалите зелено и черно не се използват?

Трафа за 32V сам ли си го навива или го купи от някъде готов?

PS. Виждам , че темата е доста разисквана за CNC-тата и стана доста голяма - дали не е по добре да си се направи отделен раздел с обособени секции за електроника , механика, шпиндели и т.нт - много по лесно ще се намират предишни мнения Smile

gorgidanchev
специалист

МнениеПуснато на: Сря Авг 11, 2010 1:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Моите мотори са същите.30 волта и 1 ампер.Парят си поносимо.Работят идеално.Ако може да вдигнеш волтажа още и смъкваш ампеража.
Върнете се в началото
velsi
модератор

МнениеПуснато на: Сря Авг 11, 2010 4:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

swetlio написа:
Velsi сподели дали така е правилно свързването на двигателите на ЗАЕ Пловдив:

А+ --червен
А- --жълт
В+ --кафяв
В- --бял

останалите зелено и черно не се използват?

Трафа за 32V сам ли си го навива или го купи от някъде готов?

PS. Виждам , че темата е доста разисквана за CNC-тата и стана доста голяма - дали не е по добре да си се направи отделен раздел с обособени секции за електроника , механика, шпиндели и т.нт - много по лесно ще се намират предишни мнения Smile

Съжалявам, но не мога да отговоря на въпроса ти за кабелите. Моите, ако не ме лъже паметта бяха с четири кабела и те бяха само сини и бели. Свързани са два по два. Ходих да ги видя, но всичко е увито с изолирбанд... От това, което си написал излиза, че твоите са със среден извод. Като подадеш захранване мотора примръдва и лесно разбираш кои са изводите на фазите. С мултицет измери и ще разбереш кои цветове са средните изводи. Тях остави свободни.

Захранващия трансформатор ми даде приятел. Не съм толкова напред с материала, че да си го навия сам.

Колкото до темата тя в момента представлява най-големия по обем материал по въпроса в българското Интернет пространство. Разделянето и на части, освен че е голямо количество труд ще доведе до разпиляване на информацията и мисля, че не е редно да се прави.

Върнете се в началото
RosBos
напреднал

МнениеПуснато на: Сря Авг 11, 2010 7:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз взех 4 такива мотора и при всички кабелите са различни цветове. Най-лесно се разделят с мултицет, даваш на съпротивление и ги разделяш на две тройки. След това за всяка тройка отделяш по два, който дават еднакво съпротивление към третия и двойно помежду си. При мен не се получи точно така но може да е грешка на мултицета. Ако бърка някъде моля да ме поправите. А за + и – съм ги правил на късмет дано няма значение.
Върнете се в началото
gorgidanchev
специалист

МнениеПуснато на: Чет Авг 12, 2010 4:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това са кабелите и схемата.

Stepper Wires.jpg
 Description:
 Filesize:  28.44 KB
 Viewed:  193 Time(s)

Stepper Wires.jpg

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    НАПРАВИСАМ.bg Форуми -> Направи сам Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 109, 110, 111
Страница 111 от 111

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum

Be the master of your home with NapraviSam.bg
Translation by: Boby Dimitrov