Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
Здравейте майстори! Пиша ви по следния въпрос - искам да лакирам дюшамето, но с лак на водна основа. Та искам да ви попитам дали сте ползвали продуктите на една фирма - SOCRATES/от Чехия/.
Има и още нещо - озадачи ме следния факт: на кутията пише, че лакът е полиуретанов на водна основа, а в листовката, която ми дадоха пише, че 24 часа след нанасяне помещението може да се обитава. Нещо не ми се връзва. Нали уж е на водна основа. Защо е нужен такъв срок?
Тани - модератор
Не знам точно за какъв лак става въпрос , но ВСЕКИ препарат има нужда да изсъхне! Ти какво искаш - да намажеш и като приключиш веднага да слагаш килима и мебелите отгоре ли?
EDI - майстор
Лака е много добър.Ползвал съм го.Лакирах крилата на един прозорец - северен.Вече 3 години лака не е мръднал.Нито студ нито влага са променили покритието или цвета.
parketmilanov - специалист
Здравейте -лаковете на водна основа са относително ново поколение лакове , но както всеки друг лак има нужда от /1/изсъхване и второ време в което добива достатачна якост , за водните по технически фишове дават че е хубаво да се послзва активно пода 15 дена след нанасяне на последна ръка ..и още нещо за тези лакове-както всеки един продукт си има и хубави и лоши страни най лекия пример ще споделя водните лакове
+няма мирис ,бързо съхнене
- не дава тази красота на дървотохарактерна на полиуретановите или уретан алкидните лакове
Те Тава е ! :)
housedoktor - майстор
Лаковете на сократес са хубави.Ползвал съм същия тип за лакиране на дюшаме и останах доволен.
Звучи доста странно .... полиуретан на водна основа .... Мистерия ...
rockwall - майстор
ами тези имат и силиконов на водна основа - това също не зяучи логично, ама го има
nasco2 - специалист
Лакът е добър, внимавайте при нанасяне през зимата, температурата на пода не трябва да бъде по-малко от 10 градуса.
Osiris - специалист
maistora878787 написа:
Здравейте майстори! Пиша ви по следния въпрос - искам да лакирам дюшамето, но с лак на водна основа. Та искам да ви попитам дали сте ползвали продуктите на една фирма - SOCRATES/от Чехия/.
Има и още нещо - озадачи ме следния факт: на кутията пише, че лакът е полиуретанов на водна основа, а в листовката, която ми дадоха пише, че 24 часа след нанасяне помещението може да се обитава. Нещо не ми се връзва. Нали уж е на водна основа. Защо е нужен такъв срок?

Супер си е лака постояно работим с тази марка във фирмата
трябва само много добре да се почисти основата и да се внимава да не остават капки при нанасянето съхне за около час час и нещо
зависи колко го разреждаш (за предпочита не не много)
и задължително трябва да минеш пона 2-3 ръце :wink:

Тема "Лакиране с лак на водна основа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: