За реална работа на час слиза на 1,5 кг ,и вече остава да работи по малко часове .Така ако ви работи 10 часа ще глътне 15 кг , 1 чувал .Това е минимума за 10 часа реална непрекъсната работа на минимална .Е може да има и рекорди.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
2275 мнения в "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21"
ВаскоРударци
- напреднал
Пада е малък но някой казва 15 кг на денанощие няма как да стане намалил съм времето за подаване на пелети на -10 и димен винтелатор -7.Дазите за за модел комо 15.Работи тихо и на 1ва но си папка по 30 кг на денонощие стаите са топли 22 градуса.
filmatoplo
- майстор
Колко часа реално работи в денонощието .
LazarGanev
- "Велик майстор"
Много важно е какво жилище топли
segaseu4i
- напреднал
пон дек 21, 2020 11:09 amВаскоРударци написа: Пада е малък но някой казва 15 кг на денанощие няма как да стане намалил съм времето за подаване на пелети на -10 и димен винтелатор -7.Дазите за за модел комо 15.Работи тихо и на 1ва но си папка по 30 кг на денонощие стаите са топли 22 градуса.И аз се чудех дали да карам със стаен термостат или по вода, без да спира камината. За преходните месеци - октомври, ноември, март и април, съм категоричен, че стайният термостат със сигурност е по-добре от постоянната работа на камината. Бързам да отбележа, че отоплявам къща - 100 кв. на два етажа с изолация, а камината е Комо 15 и имам термоглави. 22 - 23 градуса по стаите. Обосновавам се защо: през месеците, които съм изброил температурата в стаите спада доста по бавно и съответно камината почива по 2,3,4 дори 5-6 часа, и ако го нямаше стайния термостат, това не може да се получи, защото няма кой да каже стоп когато достигне зададените градуси, т.е. има кой да каже стоп, но е излишен разход на енергия.
За декември, януари и февруари още не знам, но мисля, че със стайния пак ще е ок, защото го слагаш в стаята, която изстива най бързо, а останалите стаи ги регулираш с термоглавите.
Засега, разходът е по 15 кг. за 24 часа от 01.11.2020. За тези 24 часа, мисля, че работи реално около 10., т.е. 1 час работи, 1,5 ч. почива средно. Ако работеше нон стоп, без стаен термостат, за 24 часа, щеше да гори по около 30 кг., т.е. 2 чувала.
Последна промяна от segaseu4i на пон дек 21, 2020 12:17 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo
- майстор
Човека да каже спира ли камината ,през тези 24 часа.
Здравете, с como 21 съм топля 85 кв къща без изолация нямам термоглави на радиаторите. Сложих безжичен стаен термостат Той като достигне зададената температура гаси камината но се включва след 50 мин. През това време водата в радиаторите изтива и се усеща дискомфорт. Може ли когато се управлява със стайния термостат да се настрои вместо да се изключва, камината да влиза в модулация?
remarek
- специалист
Комина се запали тази вечер. Печката вдигна градусите 4+ зададените, влезе в Stаnd by режим, тръгна отново да се пали, даде Аларма 8 и замириса на дим. Обадиха се да ни кажат, че комина гори. Дойдоха пожарникарите, но не се наложи тяхната намеса. Постепенно изгоря. Сега не знам какво да правя с тая камина и тоя комин. Ще ме е страх пак да я запаля. Сега се сетих нещо. Дали ще е възможно иноксов комин, който е 80 мм. да се сглоби и да се напъха в стария комин, който е 130 мм? Възможно ли е да се получава конденз в комина и от недостатъчния въздух в стаята, който печката дърпа?
nasko_nerva
- специалист
Има си инструкция! В нея пише доста подробно за комина. От камината излизаш с ф80 и трябва да имаш 1,5 метра вертикално с този диаметър. След това може да вкараш тръбите в комина.
nasko_nerva
- специалист
чет дек 17, 2020 10:27 pmsangeliev написа: Привет на всички. Нов съм в сверата на пелетите, но пък за сметка на това съм адски доволен. Имам Commo 15 със следният казус:Реши ли си проблема?
.............
Заработиха нещата, когато се отвори контакта и изгасне зелената лампа( на ресиивера на термостата) естествено камината гасне и изписва (HOLD REQUEST) и след това когато му задам по- висока температура или и светне зелената лампа и затвори контакта - печката не се включва( не съм я чакал часове, но към 40 минути..) . Някой да е повече на ти с тея термостати, за да разясни ситуацията?. Благодаря предварително
![]()
Може да намалиш на 45 градуса насройкага за помпата.
Термоглави на радиаторите също помагат за температурата в стаите без термостат.
Камината следи водата и температурата в стаята - настройват се от левите стрелки.
Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература