Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jabata - специалист
вт фев 16, 2021 9:50 amТрифон П.Трифонов написа:

За мощността съдя косвено от споделеният комфорт и Т на водата.
Всичко над 20, максимум 25 киловата, ще върне питащият в други дискусии тук. Особено ако избере Грейко и Гарваните ще налетят отново.
Как смееш да подвеждаш човека така, нека да отиде в магазина да попита, да види какво ще му продадат. Ще извадят един калкулатор, ще смятат, ще пишат, и ще му сложат един 50 KW котел. Даже и проект ще му направят за това. Преди време един познат така, отиде в един магазин, дойдоха хората на оглед, смятаха, писаха, струваха, и му сложиха за 300кв. отопляема площ 75KW котел. На един друг му монтираха 35кв горелка на 30кв котел за 150кв. отопляема площ.
А грейко, не споменавай тази дума, че ще изпонаизлезат Торч защитницте, да пишат колко хубаво и евтино е система халифакс, извинявай Торч.
speka_rs - майстор
Още една препроръка за твоя котел и горелка Грейко Рб 20. А на по късен етап ако не ти хареса може и такъв котел да си вземеш.
pepi3196 - специалист
И аз се съмнявах, че 20кв. Горелка ще ме стопли но се справя добре на мястото на 50кв. Дедитрих.
Ако не смениш котела следващата ти тема ще е " помощ висок разход"
transportna - специалист
Понеже не съм виждал Котел Де Дитрих, написах в Гугъл Котел Де Дитрих и ми излезе една обява за същия котел в олх-а от Добринище. На една от снимките ясно се вижда как е била сложена пелетна горелка. На друга от снимките се вижда какво е дъното му. С две думи имаш вариант 1 за пелетна горелка, кой модел ще си решиш сам. Подсказка - виж във форума и всегоривна и самопочистваща се горелка на колегата phantom. Мисля, че ако му звъннеш ще си изясниш много неща. Вариант 2 правиш си кутия в която вкарваш ретортна горелка. Върху кутията качваш котела Де Дитрих и воала. Подсказка - разгледай темите за Виадрус на пелети и за ретортните горелки.
Успех :partyman: !
jabata - специалист
вт фев 16, 2021 10:55 ampepi3196 написа:
И аз се съмнявах, че 20кв. Горелка ще ме стопли но се справя добре на мястото на 50кв. Дедитрих.
Защо ако не смени котела да му е висок разхода. Котела е един топлообменик. По-мощния котел, предполага по-голям топлообменик, по-този начин по-мощния котел ще подобри топлобмена и ще падне разхода.
stefan33 - специалист
Махай Де дитриха,не знам защо ги хвалеха много преди години,но това е ламя с ниско кпд.
pepi3196 - специалист
вт фев 16, 2021 11:25 amjabata написа:
вт фев 16, 2021 10:55 ampepi3196 написа:
Защо ако не смени котела да му е висок разхода. Котела е един топлообменик. По-мощния котел, предполага по-голям топлообменик, по-този начин по-мощния котел ще подобри топлобмена и ще падне разхода.
Пелетния котел е с КПД над 90% а Дедитриха може да е около 60% което го прави лош топлообменник
speka_rs - майстор
вт фев 16, 2021 11:52 ampepi3196 написа:
Пелетния котел е с КПД над 90% а Дедитриха може да е около 60% което го прави лош топлообменник
Само да попитам тези КПД-та който говориш при какви темепратури и мощности ?
И бях чел някъде из форума, че 40 кВт Виадрус вади доста добри параметри със 20 кВт Грейко, а който иска може и 50 кВт да им слага.
pepi3196 - специалист
вт фев 16, 2021 12:00 pmspeka_rs написа:
вт фев 16, 2021 11:52 ampepi3196 написа:
Само да попитам тези КПД-та който говориш при какви темепратури и мощности ?
И бях чел някъде из форума, че 40 кВт Виадрус вади доста добри параметри със 20 кВт Грейко, а който иска може и 50 кВт да им слага.
Информация за КПД то на котела я има на табелка на котела.
Виадруса е с доста доработки зада даде горе-долу добри резултати
jabata - специалист
вт фев 16, 2021 12:10 pmpepi3196 написа:

Информация за КПД то на котела я има на табелка на котела.
Виадруса е с доста доработки зада даде горе-долу добри резултати
Извинявай, прав си. Не погледнах че ДеДитриха е чугунен котел. А тези неща които говориш, важат именно за чугунените котли. При многоходовите стоманени, това нещо за което говориш не важи. Или поне много по-малко.

Тема "Каква горелка да си купя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: