Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
чет авг 05, 2021 12:33 pmТрифон П.Трифонов написа:
За висмана измислиха ли модулиращо управление?
Измислиха, пуснаха го на пазара, после го изтеглиха заради бъг. На есен - втори опит :)
feikot - специалист
Да бе, да даде една шапка пари за някакъв си СТ, пък бил той и 200?!!
Влиза, с тема, предубеден, но поне да не му личи.

Някой беше успял сякаш, но не помня в коя тема беше.
Лично, предпочитам готовите решения, на доказани компании.
Сглоби чарка не ме радва.
Новото управление на Висмана (напр. при 100w) не практикува ли модулация,гледам пише 1:10 :?
roland - специалист
Да бе, да даде една шапка пари за някакъв си СТ, пък бил той и 200?!!
Влиза, с тема, предубеден, но поне да не му личи.

Някой беше успял сякаш, но не помня в коя тема беше.
Лично, предпочитам готовите решения, на доказани компании.
Сглоби чарка не ме радва.
Нищо не разбрах. Висман нали си идва с WiFi, вероятно ще тегли и формация за времето и температурата навън. Как така модулиращо управление, не се ли модулира по t на вода и по стайна t?

Аз ли съм пред убеден? Дори не знаех, че бош имат модели с вграден бойлер. Намерих със 100 литра, но ако има модел с 40-50 лт и малко по - слаб като мощност бих го взел него. СТ200 пак казвам е много добре, но без термо глави не виждам как ще му се използват функциите, да, ще модулира, ко как ще разпределя стаите и различното натоварване. Аз имам стая, където искам е целогодишно да е 26', имам стаи, където целодневно да е 18, само вечер да става 21, имам стаи където целодневно трябва да е 21. Не съм избрал котел, въпреки, че характеристиките на висман много ми допаднаха.
Първоначално се бях замислил за имергаз с вграден бойлер, но на него трябва да му купувам допълнителен WiFi модул и то пак става сума към пет бона.
Та сега конкретно, ако се насоча към боша, само оборудването излиза над 6к лева, а и малко мощността ми идва в повече, от което предполагам и разхода.
Ако избера имергаз, няма да има проблем с платите, но пък много допълнителни неща трябва да се накачулят, което си е компромис и предпоставка за дефект.
Висман - тия платки верно ли ще дават ядове? Имат ли хубави стайни термостати?
Четох, че серпентините са от инокс и имат голяма износоустойчивост.

Колеги, не е да не съм чел по темите, чета всеки ден от поне два месеца.
СТ 200 няма как да ти направи Т по стаите. Това го правят ТГ, каквито и да сложиш. Не е просто най доброто. Уникален е. Наблюдавам го как модулира мощността според външната, вътрешната температура и моментната, достигната Т на водата.
По големият обем винаги е предимство, според мен.
roland - специалист
чет авг 05, 2021 4:08 pmТрифон П.Трифонов написа:
СТ 200 няма как да ти направи Т по стаите. Това го правят ТГ, каквито и да сложиш. Не е просто най доброто. Уникален е. Наблюдавам го как модулира мощността според външната, вътрешната температура и моментната, достигната Т на водата.
По големият обем винаги е предимство, според мен.
Термо главите са в комплект с СТ200 и не са каквото и да е, а точно определени. И е възможно да ти ги командва всяка стая по отделно, както си я нагласил. Преди две години ги продава ха в комплект с три термо глави. На мен ми трябват поне шест. За това казвам, че инвестицията ще е към 1500 отделно от основното оборудване. Не съм се отказал от Боша, но може би някой да разясни тогава този номинален разход какво означава. Мисля си, че по - мощния котел ще харчи повече газ, така ли е?
чет авг 05, 2021 4:50 pmroland написа:
Термо главите са в комплект с СТ200 и не са каквото и да е, а точно определени. И е възможно да ти ги командва всяка стая по отделно, както си я нагласил. Преди две години ги продава ха в комплект с три термо глави. На мен ми трябват поне шест. За това казвам, че инвестицията ще е към 1500 отделно от основното оборудване. Не съм се отказал от Боша, но може би някой да разясни тогава този номинален разход какво означава. Мисля си, че по - мощния котел ще харчи повече газ, така ли е?
Не ме караш да ти правя сметката, но дори с ТГ, тя не е такава.
Да не говорим за отстъпката.
Заприходил съм СТ200, преди почти 2 години, кога струваше 500 пари.
ТГ бяха по ок.140.
Моите са на друга умна табела, купени преди това, затуй си купих само термостата за......Няма ти кажа колко, нека са 499.
Ако нямах на Хоумматика, щах да си купя бошовските. При мен също са 6.
Да речем- 1200?!! Може и още надолу, ама кво било преди 2 години, вече изтекло.

Дори без никакъв контролер да го оставиш боша, ако не е преоразмерен, пак ще работи перфектно. Гледал съм го 2 седмици, преди да ми дойде термостата с външният датчик.

Каквото ти отсече брадвата.
Висман също пуснаха смарт термоглави, и тяхната цена е такава, тъй че ако решиш да се оборудваш, сумата е аналогична
roland - специалист
чет авг 05, 2021 9:21 pmLazarGanev написа:
Висман също пуснаха смарт термоглави, и тяхната цена е такава, тъй че ако решиш да се оборудваш, сумата е аналогична
Можеш ли да пуснеш линк към тези глави, и също котелът или термостатът могат ли да ги радио управляват както CT200?
roland - специалист
Дай линк към тези глави.
Висман командва ли ги като CT200 или са отделни, които си програмира със смартфон.
Аз май се замислих, че освен ако не ги програмиран, няма как да знае котела кои стаи да не грее.
пет авг 06, 2021 11:12 pmroland написа:
Дай линк към тези глави.
Висман командва ли ги като CT200 или са отделни, които си програмира със смартфон.
Аз май се замислих, че освен ако не ги програмиран, няма как да знае котела кои стаи да не грее.
https://www.google.com/url?sa=i&url=htt ... AdAAAAABAP

Не е точно същото, но там си го пише. Със същия успех може да се ползва и комплекта на Бош "CT 200 Set + адаптор", който с помощта на адаптора може да работи със всеки външен котел, включително дори и с пелетен котел или камина, термопомпа и т.н., тъй че може да работи и с Vitodens 100W.
Като важно допълнение е необходимо да се знае, че системата Vicare термостатични глави няма директна комуникация с отоплителен уред Viessmann (Vitodens, Vitocal или друг), т.е. системата е независима от управлението на отоплителният уред. Ползва едно приложение, но тя може както да се прилага както за други отоплителни уреди и системи (като Smart home система), така и няма да даде директно сигнал на котела, ако задвижките са затворили. Докато СТ200 командва и котела директно (ако е Бош), или чрез адаптор (ако котелът е друга марка)

Тема "Помощ за избор на кондензен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: