• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
1st0r1k - специалист
пон сеп 27, 2021 8:14 pmandy_forresite написа:
Редактирах докато си писал. Извинявай! Исках да съм сигурен. Не личи по двете снимки как е направена системата. Поне аз не разбрах от кой щранг се захранва бойлерчето, нито може ли да се ограничи потока през радиатора, който захранваш през тетката, която отива за бойлера.
Поръчах нова помпа Wilo 25/6. Утре или в други ден трябва да дойде. Надявам се нещата да се оправят.
1st0r1k - специалист
Купих помпа 25/6 ,но нещо не е наред.Печката я засилих до 90 градуса за проба,топлата тръба пари много,но бойлера според мен пак бавно загрява.
speka_rs - майстор
За колко време загрява, че е много ?

п.с. Помисли за кран, който да ограничава потока до радиатора на клона на бойлера.
1st0r1k - специалист
П.п. Като,че ли новите радиатори са една идея по-топли от другите. Те са и най-близо до печката,но има разлика.Явно ще трябва да пробвам с кранове. Бихте ли казали какви да търся?
speka_rs - майстор
чет сеп 30, 2021 11:02 am1st0r1k написа:
П.п. Като,че ли новите радиатори са една идея по-топли от другите. Те са и най-близо до печката,но има разлика.Явно ще трябва да пробвам с кранове. Бихте ли казали какви да търся?
Каквото има покрай теб. Ползвал съм на ICMA вършат работа, огледай се покрай теб какво има.
andy_forresite - майстор
Не купувай сферичен кран. Не става за тази цел. Купи такъв, на който "врътката" може да направи няколко оборота докато стержена преминава от напълно отворено до напълно затворено положение. Спирателен му казвам аз, пък как се нарича ... не съм сигурен. Аз ги взимам по вид и предназначение. Де да знам кой какво наименование има.
На теб ще ти трябва да го връцкаш докато намериш правилната позиция и повече няма да го пипаш.
А за спиране/пускане циркулацията през бойлера е добре да си имаш (мини) сферичен кран например на изхода на серпентината.
Оптимално беше старата помпичка да я боцнеш на отделен кръг само за бойлера и някаква автоматика да я стартира и спира. Явно няма как да стане към момента, но от това по-хубаво няма, да знаеш.
iliana - специалист
Въпрос за помпа на затворена система
Днес като запалихме системата, помпата не тръгна и видяхме че акумулатора към юпс е заминал
Та не са свързани правилно нещата ли
Не е логично да не работи помпата, като не работи акумулатора, при условие, че ток си има
pipilica - майстор
Може да е клеясал ротора, маха се винта и с отверка се развърта и трябва да тръгне, а може и ЮПС-а да не тръгва без акумолатор, пробвай без ЮПС да пуснеш помпата.
iliana - специалист
Да, като сложихме нов акумулатор тръгна, като откачиш ююпс-пак става
Но има ли как да се свърже, и да умре акумулатора, да работи помпата
bigdragon - майстор
Смисъла на UPS-а е да ти работи помпата когато няма
ток в мрежата, а за това трябва акумулатор :!:

Когато нямаш акумулатор, за къв чеп ти е UPS :?:

Свързването става чрез байпасираща (заобикаляща) UPS-а верига.
Прикачен файл:
Байпас.PNG
Байпас.PNG (7.3 KиБ) Видяна 556 пъти
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Помощ при избор на помпа за парно." | Включи се в дискусията:

Сподели форума: