Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Restaurant - напреднал
Здравейте, от къде мога да закупя пепелник /кошница за камината, че моята много се напука алфа плам 21. Благодаря!
filmatoplo - майстор
:prayer: :wink:
пон ное 25, 2024 3:54 pmbmahob написа:
нед ное 24, 2024 10:36 amfilmatoplo написа:
Здравейте ,все едно не знам .Някой ще обясни ли настройка n 8-1-01 Load pelet.фабрично почти винаги е две нули 00.Как ще се измени общото време което е 8 секунди между две пускани на пелети по време на работа. Ако въведем минус -5 ,и като въведем плюс + 5.

Благодаря.
Малееее хора не помня нищичко вече това аз съм го писал
Търси в тази тема…

1 2 3
от bmahob » пон окт 16, 2017 6:53 pm
Съвети за настройка на горивен цикъл
Здравейте, колеги искам да оптимизирам горивния цикъл, защото в момента почти на всички степени огънят се резгаря, и в един момент намалява..... почти угасва и след малко пак се усилва, като при намалянето когато пуска пелети почти го гаси. Моята камина горивния процес е организиран онсновният цикъл е направен 8 секунди, имам параметър coclea power/от първа до пета степен/ той определя колко секунди ще пуска пелети и колко секунди ще прави пауза. Например на пета степен ако съм задал 4,5, то 4,5 секунди ще пуска пелети, 3,5 секунди ще затвори шнека./8сек-4,5=3.5сек/
Така имаме параметър LOAD PELLETS от -8 до +8 всяка степен увеличава или намалява основният цикъл 0,2секунди, при LOAD PELLET- 0 е 8 секунди ако направим -8 основния цикъл става 9,6секунди и така. Ако LOAD e 0 това означава че в един работен час имаме 3600/8=450цикъла, капацитета на нашата камина около 2гр в секунда на шнека. Ако съм на пета степен/4,5/ имаме 450х4,5=2025секунди х2гр=4кг пелети на час. Това е принципа при Алфа Плам. Мога д апроменям стойностите на шнекана всяка степене и времето на цикъла така определям мощността. :drinkers:
Благодаря. :prayer: :wink:
Здравейте.

От доста кратко време съм собственик на печка на пелети Alfa Plam Commo 15. Не съм успял да разуча всички настройки и начини на работа на печката все още.
Видях от форума,че имате отговор на почти всички зададени въпроси към вас или просто зададени.
Затова реших да ви пиша на лично.
От 2 месеца си гори печката, настроих и режим на работа сутрин и вечер да си пали сама и да изгася. T на водата ми е на 57 градуса, а T на стаята не съм я пипал, т.е. фабрично колкото е. На къща сме с 2 спални, холче и малка кухничка на едно ниво и на долното стаичка с баня. Като кубатура не повече от 80кв. Общо 3 алуминиеви радиатора с термоглави (3.5-4), 2 ал. без глави и една лира в банята. Имаме и свързан бойлер към парното.
Сега работи с фабричните настройки.
С тези пелети които съм в момента прави много сгур и шлака. Наш познат със същите пелети нямат такива проблеми а са със същата печка. Кошницата се пълни, а надолу по пепелниците почти няма нищо и се налага да я чистим всеки ден за да гори. Но, идва момента сутринта когато е горяла от 16.00 до 23.00 сутринта запалва в 5 и вече 2 пъти към 08.00 дава грешка NO PELLETS. Пелети има както в бункера така и кошницата и навсякъде около нея - незапалени. А със пелети на ТРОН няма такова нещо, всичко отива надолу а кошницата празна.
Изчетох доста от форума и различни мнения видях. Сега тепърва започвам да си играя с настройките. Въпросът ми е от кой показател да започна с експериментите и с колко единици да бутна?
Благодаря предварително!
bmahob - майстор
какви са новите пелети, чам, широколистни................. За съжаление няма готовафолмуба за настройка, трябва да си определиш подаването според нуждите на системата, въздуха според типа пелетие, също не по маловажно е периодичното самопочистване. При паленето мважна е началната доза, сила на вентилатора и време за изчакване
ivanovbg - майстор
съб дек 21, 2024 1:40 pmdakardemon написа:
Здравейте.

От доста кратко време съм собственик на печка на пелети Alfa Plam Commo 15. Не съм успял да разуча всички настройки и начини на работа на печката все още.
Видях от форума,че имате отговор на почти всички зададени въпроси към вас или просто зададени.
Затова реших да ви пиша на лично.
От 2 месеца си гори печката, настроих и режим на работа сутрин и вечер да си пали сама и да изгася. T на водата ми е на 57 градуса, а T на стаята не съм я пипал, т.е. фабрично колкото е. На къща сме с 2 спални, холче и малка кухничка на едно ниво и на долното стаичка с баня. Като кубатура не повече от 80кв. Общо 3 алуминиеви радиатора с термоглави (3.5-4), 2 ал. без глави и една лира в банята. Имаме и свързан бойлер към парното.
Сега работи с фабричните настройки.
С тези пелети които съм в момента прави много сгур и шлака. Наш познат със същите пелети нямат такива проблеми а са със същата печка. Кошницата се пълни, а надолу по пепелниците почти няма нищо и се налага да я чистим всеки ден за да гори. Но, идва момента сутринта когато е горяла от 16.00 до 23.00 сутринта запалва в 5 и вече 2 пъти към 08.00 дава грешка NO PELLETS. Пелети има както в бункера така и кошницата и навсякъде около нея - незапалени. А със пелети на ТРОН няма такова нещо, всичко отива надолу а кошницата празна.
Изчетох доста от форума и различни мнения видях. Сега тепърва започвам да си играя с настройките. Въпросът ми е от кой показател да започна с експериментите и с колко единици да бутна?
Благодаря предварително!
Можеш да напишеш с какви настройки си.
paunov - напреднал
Здрвейте тази година купих пелети VIkingo но стъклото много бързо почернява с алфа плам 15 съм , можели да барна малко настроиките за да се оправи ?
ivanovbg - майстор
Може. Вдигни оборотите на вентилатора на всички степени.
paunov - напреднал
пон дек 30, 2024 7:39 pmivanovbg написа:
Може. Вдигни оборотите на вентилатора на всички степени.
Засега ги вдигнах само на трета степен от 1900 на 2100 да пробвам дали ще има разлика
segaseu4i - напреднал
пон ное 11, 2024 4:33 pmbmahob написа:
пон ное 11, 2024 1:31 pmsegaseu4i написа:
Здравейте,
Някой знае ли откъде се изключва аларма 8 (failure depress)? Мисля, че имаше опция да бъде OFF, но не помня къде се влизаше и т.н.
Не можеш да го махнеш, прочисти си мъркучлето дето влиза в долната камера, достъпа е от ляво. внимавай да не обръкаш къде мушкаш после в пресостата!!!!
Изключих го като пъхнах двете букси на пресостата в бушон от лека кола и драмата приключи. Сега датчикът за налягането си мисли, че е зацепен постоянно и няма вече аларма 8.
bmahob - майстор
пон яну 06, 2025 11:28 amsegaseu4i написа:
пон ное 11, 2024 4:33 pmbmahob написа:
пон ное 11, 2024 1:31 pmsegaseu4i написа:
Здравейте,
Някой знае ли откъде се изключва аларма 8 (failure depress)? Мисля, че имаше опция да бъде OFF, но не помня къде се влизаше и т.н.
Не можеш да го махнеш, прочисти си мъркучлето дето влиза в долната камера, достъпа е от ляво. внимавай да не обръкаш къде мушкаш после в пресостата!!!!
Изключих го като пъхнах двете букси на пресостата в бушон от лека кола и драмата приключи. Сега датчикът за налягането си мисли, че е зацепен постоянно и няма вече аларма 8.
Не е добре така! пресостата може да ви спаси от много неща, продухай маркуча и и мушин тел във входа към камерата , на мене за 8 години 2 пъти се е задействал само, но всяка сдмица чиста горна и долна камера!

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: