• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jamezon - специалист
С последния китаец с който говорих,каза че може ама трябвало продавача да се свържи с тях и те да му дадат инструкции как да го направи,защото било "много" сложно и не казвали на крайни клиенти.С този "ъпдейт" ще получа и КОП в панела на машината,ама продавача не ми обръща внимание.

Според мен не е бъг,а е в самата инсталация.
За да могат да сложат трипътния вентил,който прехвърля БГВ-отопление,сложиха едно реле допълнително в термопомпата.Там според мен прави проблема,не е свързано както трябва.Ще отида тези дни директно в магазина и ще говоря с него,явно по телефона само обещания ще има....
LazarGanev - "Велик майстор"
Няма проблем с това реле, то е за да пасне управлението на ТП към логиката на трипътния
jamezon - специалист
Не казвам,че точно релето е виновно,ясна ми е целта му,тъй като те ми начертаха схемата,и понеже нямаха време аз си го свързах,точно като приключих се появи да погледне само.

Пуснах БГВ,същата работа,след като го стопли,обърна на отопление и закова на 80Hz.
Спрях го и почна да пада.
Всъщност докато работи като сменя режима-спира и тръгва наново,след смяната в режим само отопление,тръгна от 60Hz и намали до 40 докато изключи.
Вече е сигурно че БГВ и отопление са несъвместими в момента.

Продължавам да търся причината. :?
съб фев 15, 2025 12:06 pmjamezon написа:
За да могат да сложат трипътния вентил,който прехвърля БГВ-отопление,сложиха едно реле допълнително в термопомпата.Там според мен прави проблема,не е свързано както трябва.Ще отида тези дни директно в магазина и ще говоря с него,явно по телефона само обещания ще има....
съб фев 15, 2025 4:04 pmLazarGanev написа:
Няма проблем с това реле, то е за да пасне управлението на ТП към логиката на трипътния
съб фев 15, 2025 4:23 pmjamezon написа:
Не казвам,че точно релето е виновно,ясна ми е целта му,тъй като те ми начертаха схемата,и понеже нямаха време аз си го свързах,точно като приключих се появи да погледне само.
съб фев 15, 2025 9:36 amjamezon написа:
Е от месец насам говорих с поне 5-6 китаеца,все от фабриката.Последно се сещаш какво казаха техниците-да си купя по новата.
съб фев 15, 2025 12:06 pmjamezon написа:
С последния китаец с който говорих,каза че може ама трябвало продавача да се свържи с тях и те да му дадат инструкции как да го направи,защото било "много" сложно и не казвали на крайни клиенти.С този "ъпдейт" ще получа и КОП в панела на машината,ама продавача не ми обръща внимание...
...Ще отида тези дни директно в магазина и ще говоря с него,явно по телефона само обещания ще има....
Въобще цялата тема е тъпа и абсолютно безсмислена, съжалявам, че съм се включил с няколко мнения и съм допринесъл за разрастването на този спам! Човече, сигурен съм, че абсолютно всички по веригата производител-вносител-инсталатор-сервиз съжаляват 1000 пъти и се проклинат, че са продали машина точно на тебе! Ти си направо уникум! Нищо и няма на машината, просто си нямаш работа и си търсиш събеседници! Вече ти беше казано, че е въпрос на софтуер. Купил си си евтина машина и очакваш всичко да и перфектно. Именно софтуерът прави разликата между скъпите и евтините марки и модели, иначе всички ползват компоненти от утвърдени марки. Ама китайците са си виновни, че ти отговарят! Бил говорил с поне 5-6 китаеца, сигурно и по няколко пъти! Хората произвеждат стотици хиляди и милиони бройки и ако всеки краен клиент реши да си говори с производителя по 10 пъти за глупости, нали (едва ли) се сещаш, че това отнема от ресурса за истински смислени разговори и действия за отстраняване на истински проблеми на хора, които стоят на студено, докато ти си чешеш клавиатурата за глупости? Хайде сподели да видим, след като отидеш в магазина, как си ги уплашил и са ти оправили "проблема", дето го нямаш! :cool:
jamezon - специалист
Моите уважения,ама спама е това,което ти пишеш.

Аз не съм отишъл в магазина да искам евтина термопомпа,а икономична.Не съм отишъл да спестя 2000лв и сега да бера тези ядове.Бях се насочил към Crystal Aqua Aura,пак китайска,но доста по известна,но ме обесиха,че тази е в пъти по добра.
Когато някой предлага нещо,трябва и след това да има гащите да се бори с такива като мен.

Според теб трябва да стоя и да гледам как при -9° граби по 29kw енергия за 24 часа,за 50кв.м ПОДОВО отопление,и да си свиркам?Кое му е нормалното?
И не е само проблема в това колко е изразходвала,а в това,че работи във възможно най кофти режимите,и след това ще стигна до там,дето обясняваш,че има хора с "истински" проблеми!

За мен е крайно несериозно да продаваш стока,без да застанеш за думите си! Все пак трябва да обясниш как се работи с нещото,не зависими какво е то.На мен никой нищо не ми обясни,дори как се включва машината!Да не говорим как се настройват температурите.Добре,че докато я пускаха видях това-онова,другото е от обща култура.

Не си прав!
съб фев 15, 2025 7:26 pmjamezon написа:
Аз не съм отишъл в магазина да искам евтина термопомпа,а икономична.Не съм отишъл да спестя 2000лв и сега да бера тези ядове.Бях се насочил към Crystal Aqua Aura,пак китайска,но доста по известна,но ме обесиха,че тази е в пъти по добра.
Когато някой предлага нещо,трябва и след това да има гащите да се бори с такива като мен.
Уау, ще се борите? Поне категориите ви отговарят ли :-D ? И ка им повярва ПЪТИ по-добра, като е с 30% по-евтина, пък сега не искаш да повярваш на истината?
Според теб трябва да стоя и да гледам как при -9° граби по 29kw енергия за 24 часа,за 50кв.м ПОДОВО отопление,и да си свиркам?Кое му е нормалното?
И не е само проблема в това колко е изразходвала,а в това,че работи във възможно най кофти режимите,и след това ще стигна до там,дето обясняваш,че има хора с "истински" проблеми!
Абсолютно нормално е при -9° да даваш по 5лв за отопление на дома, не е нормално да си купиш 8кВт термопомпа за 50м2 подово
Все пак трябва да обясниш как се работи с нещото,не зависими какво е то.На мен никой нищо не ми обясни,дори как се включва машината!Да не говорим как се настройват температурите.Добре,че докато я пускаха видях това-онова,другото е от обща култура.
Това са съвсем различни претенции и ги адресирай към доставчика, който сам си си избрал (не всички са такива), но предполагам си се залъгал от някаква отстъпка. Няма какво да занимаваш производителя с вашите двустранни отношения или пък да търсиш под вола теле чрез тази тема!
jamezon - специалист
съб фев 15, 2025 8:30 pmLazarGanev написа:
не е нормално да си купиш 8кВт термопомпа за 50м2 подово
А за 90кв.м как е?Писал съм вече защо е 9kw.

Всичко друго няма смисъл да го говорим тук,на никого не помага.По тази причина и съм спестил много факти и съм задал конкретни въпроси.
съб фев 15, 2025 6:51 pmLazarGanev написа:
съжаляват 1000 пъти и се проклинат, че са продали машина точно на тебе!

Само да спомена,че ако е така чувствата ни са взаимни :-D
съб фев 15, 2025 8:45 pmjamezon написа:
съб фев 15, 2025 8:30 pmLazarGanev написа:
не е нормално да си купиш 8кВт термопомпа за 50м2 подово
А за 90кв.м как е?
В момента си с 50м2 подово и ти трябват 4кВт, ти си взел 8, нормално е да не работи оптимално, казах ти го още на стр.1 Ако някога добавиш още 30м2, пак ще ти е голяма, но ще е малко по-добре от сега. Кое не е ясно?
Понякога е много по-добре за всички, ако даден клиент го изгониш още отначало, но невинаги е лесно да го разпознаеш :-D
radius - майстор
Jamezon, купил си китаец и питаш защо не работи по-добре от Мицубиши !? Ами защото сиренето струва пари. Изхитрял си, а сега питаш що така и тормозиш китайците.
Rado76 - помощник
Да споделя пак за мойта, китайска 9кв. Цяла зима работи на он-офф режим нищо че уж е инверторна. Постепенно дига на мах и като достигне зададената температура плюс зададената делта гаси, като стигне долния праг пали. Понеже имам панели и безплатен ток в момента я пускам от 11 до 15ч на 45С и работи без спиране както трябва. Намалява си мощността и поддържа 45С а не като зимата да работи в диапазона 40-50С при зададена делта 5С. Защо така още не съм установил, 8 радиатора по 10 ребра имам за 100м2 площ.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36

Тема "Термопомпа и подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: