Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
За който търси датчик за димни газове.
Поръчах си от Натурела.
46 лв .
Датчика е ъглов .
Благодаря, че никой не помогна със съвет.
:wink:
molt - специалист
Четох и пак четох и пак имам въпроси.

1. Стайния термостат на Натурела NRC6-SV - само два таймера ли има да се зададе период за отопление по зададена температура ?
Тук нещо не може ли да се направи да го "излъжа" . Два от таймера и един по общатата зададена стават 3 .

2. Два етажа на първия 2 радиатора и камина на втория 4 радиатора и всички с термоглави , както и два алуминиев в баните без термоглави - какъв да е модела на работа на помпата Wilo Para 25/6 .Фабрично е на постоянна скорост трета степен-имаше шум намалих на първа. Чета обаче , че с термоглави било добре да е на променливо налягане? То това само с проба ще разбера , но да знам какво е по "закон".

https://photos.app.goo.gl/tudrMHYwLFKixHST6

3. Качество на пелети - първа година съм на пелети нямам база за сравнение, но прави впечатление прахта в чувала.Тя предполагам може да ми създава проблеми с неравномерно горене.За какво говори прахта в чувала , че нямат допълнителни слепващи вещества която е хубаво но ронливи или лошо съхранение и стари пелети /между др защо никои от производителите нямат на чувала ...айде не , но на палето дата на производство !? / ...иначе съм доволен от пелетите ...няма шлака а само пепел лесно се чисти и прозореца не го черни прекалено.

https://photos.app.goo.gl/HjARgrqQ6XgKk4wC7 - ето разход от вчера , като загря водата и поддържа баланс вода на 61гр а комина 95 гр . Това на първа степен /4,1 киловат/
Този капак с крилчатите гайки нещо уплътнение няма ли ? Не че е пропушило , но ми е странно?
Радиаторната помпа съм настроил на "променливо" налягане от пуска на системата.
Не зная как е по закон, но и на кондензния промених закона. Него на второ четене.
Сега, с ТП, съм вдигнал на втора "променлива". Понякога, когато повечето термоглави притворят, получавам лек шум в ушите. Не ми пречи особено, защото не се застоявам дълго в банята. В другите стаи имам прикриващ шум.

Пелетите са повече от "леко прашливи", но щом не правят шлака значи са ОК.
По другите въпроси съм пас.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: