• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Pansim1 - специалист
вт яну 06, 2026 11:25 amMamaMy написа:
Предполагам, че в случая или са работили без термостат, или подовото е било менте. Живях на квартира в един 4 стаен апартамент правен за стоматологичен кабинет. Всяка стая имаше по един кръг, а в хола два. Аз го ползвах 8 години и нищо не мръдна, нямам спомен нещо да е отказвало.
Има терморегулатори - обикновени механични. Работят. Обаче е прекъснало...факт. Вярно - не е от вчера. Не съм сигурен, ама е повече от 10 години.
Та се надяваме да изкарат тръбите повече, да може и след нас да се ползва :-D :-D :-D :-D :-D

Та конкретно - фибран - за и против?
MamaMy - майстор
Аз когато ползвах апартамента изобщо не съм бил първия наемател. Поне 3-ма или 4-ма преди мен. Строен е 90-та аз живях там до 2006г. Значи поне на 15 години е било.

По темата аз съм за фибрана.
speka_rs - майстор
Фибран поне 3 см за положка, като със скоби се хваща тръбата за него.
вт яну 06, 2026 10:57 amspeka_rs написа:
2-3 кВт нагревател за бойлер сложен в къса тръба 2 " със тетка, коляно и изолация на вкус. Циркулационна помпа за парно, 60-70 м тръба за подово и на една тетка 1" вързана към помпата филтъра е полезно нещо.
Подкрепям мнението с две ръце и три крака, щом е за "направи сам", особено от нелеворък.

Правил съм го, а възможно е още да се мъдри някъде в гаража. Споделял съм го тук.
Има нагреватели на резба, която идеално подхожда на ВиК фитинги- в случая 2цола.
Сглобих си такова бойлерче с два щуцера, помпа на 12в от Мерцедес, маркучи, скоби, реленце, кабелни обувки, кабели, програмируем таймер.
Получи се подгрев за ДВГ на автомобил- Р9Турбо.
Сутрин парното ми тръгваше с 200 от гаража.
Кадърен, като Панайот, ще го направи повече от надеждно.
Ако някой от предложилите готово решение с ел. котел се е задълбочил, то е щял да стигне до калкулатора на сайта. Няма подходящ по мощност котел, затова и се въздържах от подобно предложение.

Да ме прощават електротехниците!
speka_rs - майстор
вт яну 06, 2026 1:57 pmТрифон П.Трифонов написа:
Подкрепям мнението с две ръце и три крака, щом е за "направи сам", особено от нелеворък.

Правил съм го, а възможно е още да се мъдри някъде в гаража. Споделял съм го тук.
Има нагреватели на резба, която идеално подхожда на ВиК фитинги- в случая 2цола.
Сглобих си такова бойлерче с два щуцера, помпа на 12в от Мерцедес, маркучи, скоби, реленце, кабелни обувки, кабели, програмируем таймер.
Получи се подгрев за ДВГ на автомобил- Р9Турбо.
Сутрин парното ми тръгваше с 200 от гаража.
Кадърен, като Панайот, ще го направи повече от надеждно.
Ако някой от предложилите готово решение с ел. котел се е задълбочил, то е щял да стигне до калкулатора на сайта. Няма подходящ по мощност котел, затова и се въздържах от подобно предложение.

Да ме прощават електротехниците!
За електрическата част, може да се ползва терморегулатора от бойлера. и да не се забрави за разширителен съд и предпазителен клапан по налягане.
Pansim1 - специалист
Терморегулатор - цифров с подходящо реле, вероятно SSR
Защита от случайности - обикновен терморегулатор за бойлер
ОТВОРЕНА система :)
Налягане няма да има
Мощност около 2квт
помпа - каквато намерим из мазета и гаражи
Засега това остава като идея
Ще пиша като /ако/ започне реализацията
chapara - майстор
За мен, не ангажирм никого с мнението си, има грешка в мисленето. И с електрическото подово, както и с водното май е подходено лаишки. Давай там, да сменим концепцията с кво да е, пък да става каквото ще. Ами ще кипи само безмислен труд.
Успех.
П.С. В началото въпроса не беше зададен коректно.
  • 1
  • 2

Тема "водно подово за малка стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: